Selasa, Mac 13, 2012

Excited tapi malas...

Kenapalah aku tetiba malas betul nak update blog ni ek... Bersawang dah rasanya... Mood nak menulis tu takde, or maybe takde apa nak cerita kot.. Huhuhu..

Tapi sebenarnya banyak benda aku nak cakap dan cerita tapi just masanya belum kena.. Nak berblogging ni syiok kalau guna pc.. Kalau laptop pun okay, tapi kena yang besar... Kalau guna Ipad, okay tapi kualiti gmbr boleh drop sebab blogpress akan resize gambar.. Guna BB lagi hampehs sbb dah tak boleh attach gmbr.. Aku pun tatau kenapa...

Masalahnye, aku takde pc dan lappy kat rumah... Kalau ada pun, for sure susah nak update blog sbb anak2 aku mmg tak boleh tgk mak diorg ni buat keje lain.. Diorg nak aku ni dok depan muka diorg, menggentel diorg je 24hrs.. Kalau aku buat keje lain, mesti diorg akan kacau dan psiko aku smp aku bertukar jadik mak tiri.. Sorg tu akan panjat badan aku.. Smack down aku bertubi2.. Yg sorg lagi pulak mintak ajar baca books lah, mintak buat itu ini lah.... Ade je cara diorg nak perhatian.. Haaa ni dia baru je dtg kat aku mintak buat air milo....

Panjangggg umur dia mcm tetahu je mak dia ngumpat dia kat dalam blog ni!!!

So, lately ni mmg susahle nak update.. Kat office bukanlah ada masa sgt... Time lunch hour jelah baru terfikir nak update tp selalunye aku malas... Hehehe...

Ohye, Alfatihah utk adik Dirang yg disah mati akibat dibakar semalam... Ya Allah, kenapalah tergamak mereka membunuh budak yg tak berdosa tu... Mana diorg letak otak diorg agaknye ek?? Bapa kandung pulak tu yg terlibat sama... Apa motif aku pun tak dpt nak fikir... Sakit hati!

Yang maknye satu hal, leka berfacebook sampai anak hilang pun tak perasan.. Tapi, berani pulak dia admit kesalahan dia ek... Memang menyesal tak sudah le jawapnya....

Sekarang ni serba serbi dah tak selamat dah nak hidup kat dunia ni... Bapa kandung sendiri pun boleh komplot nak rogol anak sendiri.. Boleh komplot nak bakar anak sendiri.. Boleh bunuh bini sendiri... Ingatkan duduk kat kawasan rumah sendiri boleh selamat tapi.... Nan hadoooo... Aku pun jadi trauma nak biarkan anak2 aku main kat luar rumah even dlm pagar berkunci... Takut sangat uols...

Rumah pun kena 24hrs berkunci... Haih.. Mmg trauma lah hidup skrg ni... Dahle suami jauh...

Herm... Adekah ini petanda akhir zaman??

Sendiri mahu fikirlah..

Okaylah uols.... Dah takde mood nak sambung.. Ni pun 10 kali stop sbb bebudak ni kacau... Sorg panjat meja kaca, sorg lagi minum air milo sambil melompat! Haiyoooo.. Ni baru dua uols... :p



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 ulasan:

norhidana berkata...

tp baca celoteh akak pun dh best tau... hehehhe pasni akak ngn bibik mmg kene jaga prince ngn princess tu elok2 tau jgn bg jln sorang2 kak...bahaya nyer,,

sian tul baca kisah dirang nih... boleh nyer motip bunuh sbb dndm kt nenek dia... aduhla,dndm jgnla dibyr ngn bunuh...sian budak tu...

Ummi berkata...

al fatihah juga untuk dirang..moga anak-anak kita sentiasa dlam lindungan Allah..