Isnin, Mac 26, 2012

Demi membahagiakan mereka....

Sejak last week lagi plan nak bawak bebudak ni gi Zoo... Tapi asyik bangun lambat je kan... So last Saturday, bertekad woooo bangun pepagi buta... Semata-mata nak gi Zoo... Kalau lambat nanti panas kan... So ayuh kite!!

Siapa paling excited????? Haruslah si gebu Mummy dan Daddy niiiii....
Sambil cekak pinggang mulut becok cakap itu ini.. Kengkadang fahamle apa dia cakap... Kengkadang tu, buat2 faham jelah.... Dia ni trying very hard untuk converse in english... Tapi masih tak fluent.. Takpe sayang.... Keep trying... 
Ketawa besar dia bila nampak Owl... Owl kan cikgu dalam cartoon Timmy Time favorite dia tu... :) Heheheh..
Ariq sangat behaved.... Takde pun membuas lari sana sini... Taat je ikut vontot Mummy... Tak lepas pegang tangan Mummy.... Hahahaha... Dia takut sebenarnye... Mostly apa je dia tengok semua dia takut... Kecut je telo dia diri belakang Mummy... Apelah adik ni... Manja sangat! Horse kecik pun dia takut... Ular sawa tak pulak dia takut....
Susah betul nak suruh dia posing dgn kakak.... Ni ntah shots yang ke berapa kali ntah....
Tekun dia merenung peacock kat bawah tu... "Bulongggg bulonnnnggg" kata Ariq... Buruk sangat sebutan Ariq tu nak... Sebut bird sahaje sudahle... :p
Qila banyak tanya itu ini tapi Mummy malas pulak nak baca semua notes kat situ.. Tak tahu ni binatang ape, tu binatang ape... Kuikuikui....
Bila Mummy tanye nak naik horse tak.. Laju je dia jawap "Naaaaaaaaakkk!!"

Ariq??? "Nooooo... Tak payah!!! Tak payah!!!"

Hehehehe... RM2 je per ride utk kuda kecik.. Dan RM4 untuk kuda besar... :)
Ariq naik jugak atas paksaan Mummy... Takut gak at first sebab takut Ariq meraung kat atas tu... Tapi lepas kuda tu gerak, Ariq diam je.. Keras kejung tapi pastu dia enjoy the moment... :)
Anak Mummy yang berani..... Macam Daddy kan????
Kami break jap untuk minum dan makan ice cream... Bibik lupa nak bawak bibs or napkin so kenalah Ariq bukak baju dia... Kalau tak for sure comot.... Nasib baik takde pulak nyamuk kat sini... :p
Lama sangat nak tunggu diorg habis makan, so terus gerak lagi.... Qila cakap dia teringin nak naik giraffe.. Mana boleh sayang... Tinggi nau kot... :p Gayat Mummy..... Huhuhu...
Lucky tak panas dan redup je kat sini... Macam nak hujan pun iye..... 
Photo of the day!!! Suka sangat dengan muka control handsome budak ni.... Aisehmen.... Geram! Rasa nak kunyah2 je mulut dia......
Dobot Mummy yg mcm dah penat je tapi tetap gigih berjalan satu Zoo...
Hahahaha.. Cer tengok mata Ariq... Dia takut nak posing dekat dengan tembok batu tu... Takut sangat giraffe tu terkam dia kan.. Posing dari jauh je tapi mata tetaaaaaaaaaap jeling kat giraffe! Penakut ikut sapelah ni....

Lepas tu kami break lagi kat pondok... Hujan gerimis turun sekejap... tapi tak lebat... Jsut gerimis mengundang gitu.. Payung takde... tak terfikir nak bawak... So Qila duduk dalam stroller dan Mummy dukung Ariq... Kepala dia Mummy tutup dengan t shirt spare dia yang Mummy bawak....
Suka plak dia pakai mcm ni... Kalau topi ke ape ke haram dia nak pakai... Tapi kalau tutup pakai t shirt ni nak pulak dia... Super pelik lah kamu wahai Ariq!
Suka plak tu posing depan kandang tiger ni..... Hehehe... Tapi mcm biasa, dari jauh je.. Heheheh...
Kami bertiga... Posing dengan lion yang alahaaaiiii... Tak semenggah btol muka lion jantan tu... Macam nak menopos jek... Hahahaha.. Kurus pastu rambut dia kulop je... Huhu...
Dah beranak dua dah aku rupanye ek... Hahahaha.. Tetibaaaaa...
Sempat gak singgah tengok ular... Bibik takut nak masuk tengok... Ariq siap jerit.. "Bibik!!! Come...." Bila bibik kata "Bibik takut dik..." Terus dia peluk bibik then pujuk2... Aduhaaaaaaaaiii... Ariq mmg sangat sweet... Hehehe..
Okayyyy.. Last sekali! Elephants show! Qila sempat bagi makan elephant ni.. RM2 je untuk 5 batang tebu.... Merasa gak Qila nak bagi makan elephant tapi dia berani bagi yang kecik je... Ariq??? Hahahaha... Keras kejung dia berdiri kat celah kaki bibik...
Walaupun Qila tak berapa nak berani sangat, dia gagahkan diri gak hulur tebu tu kat belalai gajah tu....
Qila kata, "Nak bagi kat mulut dia jauh... Kite bagi kat hidung dia jek.. Notty dia mintak lagi kan Mummy..." Hehehehehe...

Bila gajah2 tu keluar balik kandang, gajah2 tu mengaum... Pergghhhh bergegar Zoo Melaka.... Hahahah... Dua2 anak aku keras kejung.. Diorg mana sangka sekuat itu gajah berbunyi... Hehehehe....

Balik tu terus gi AEON Mall shopping sikit, then singgah rumah nenek jap... Pas singgah rumah nenek gi makan McD pulak as per wish anak2... Sempat tukar baju dalam kereta je tak sempat nak balik rumah pun... On the way ke McD tu, ade org tertidur sambil berdiri.....
Taraaaaaaaaaa..... Horse yang dibeli di Zoo dipegang erat tu..... Qila pulak lepas dah makan kenyang2 kat McD dan dah main puas2 kat playground, masa on the way balik rumah dia mintak izin nak tidur tapi Mummy tak bagi.... Nak mandikan dulu baru boleh bagi dia tidur sebab badan dia dah lekit sangat.. Lepas je mandi terus ZZzzzzzzzzzzzzz....

Memang puas hati diorg keluar berhibur sepanjang hari sepanjang malam... Ihiks... Mummy??? Sakit badan looorrrr.... Huhuhuhu...

Esoknye tu, berbuih2 mulut cerita dengan atuk nenek dan Daddy on phone yang diorg gi Zoo naik horse dan bagi makan elephant... Hehehehehe...

Dah.... Gi sambung buat keje.. :p

7 ulasan:

norhidana berkata...

wahaaa seronoknyer dua2 budak itu... msti penat melayan soalan demi soalan qila... maklum dia dh xcited kn... msti comel kan dua2... eeeee

hehehe comel sgt ariq ngn cap baru tu... heheheh

mummY daniSha berkata...

hi salam kenal marsya ..sy pun selalu gi zoo melaka hehee..comel anak2 marsya =)

~~Sue eLLa~~ berkata...

hahaha..mmg nmpk qila laa eksited sungguh...aduiyh.sue gelak betol kak..lion nak menopos..hahahaha!~!!dorang niy kdg2 dah takda pilihan agknyaa..letak je laa binatang2 yg tak semegah kdg2 ..hahaha...

Marsha~ berkata...

tulah... Zoo melaka dah kurang binatang atau maybe binatang liar dah banyak pupus.... Qila pun pelik nape buruk sgt muka Lion tu... dah tahap tua kerepot dah.. hahaha

misz_eyza berkata...

hihi seronok yer qila dan ariq gi jalan2 ke zoo..

gee ryder berkata...

bestnye naik kuda!!
ariq makin hencem lah...

-oP_ida- berkata...

bestnyaaaa qila n ariq g zoOOO...nampak enJoyy sangat.

anakanak akak ni, sangatt chumill..admiree okess