Selasa, Mac 20, 2012

Bibik baru Mummy...

Bibik baru Mummy ni mahal woooooo.... Upah ambil dia as bibik je dah makan ribuan sebulan! Mana nak dapat bibik mahal macam ni??? Huhuhuhu....

Setakat bibik yang kononnya ada certificate menjaga 'bayi' selama 200 jam tu kan... Charge sampai RM700 sebulan tu kaaaaaannn... Choyyy... Jauh lebih nan hado dari bibik Mummy yang baru ini.... :p
Kan sayang kaaaaaaaaaaannnn???? Kemain bersungguh-sungguh bibik baru ni tolong Mummy shopping barang dapur kat Jusco... Walaupun mata dah ngantuk sangat sebab baru makan dan main kat funzone sampai separa pengsan... Tetaaaaappp gagah menyorong bakul untuk tolong Mummy cari barang dapur... Yelah, nak tolak troli besar sangatlah pulak....

Ariq??? Tengah syiok tido dalam stroller... Yelah, bibik yang seorang lagi tu bertugas ASUH BAYI jerrrsss... Harus dia takleh nak buat kerja lain keeeennnnnnnsss...
Dia ikut je vontot Mummy... Tak pernah berenggang dengan Mummy... Bagusssssss.. Taat tawaduk gittuew...

Tapi tgh2 shopping tu sibuk nak shi shi le puleksss... Adoyaaaaaaaiii.. Kau selalu begitu nak oi....
Qila oh Qila... Dia memang suka kalau bab2 menjadi wanita ni... Suka sangat buat kerja suri rumah taw... Uols tahu apa dia nak beli masa gi Jusco tuhari???  Berus baju uols... Color pink lagi... Sebab masa mandi dia mmg suka nak basuh baju terutama spender dia... Memang berjam2 kat dalam toilet sebab sibuk dok sental spender.. So haritu dia teringin sangat nak ada berus basuh baju sendiri... So Mummy belikanlah satu...

Suka hati tahap maximum lah dapat berus baju color pink! Hahahaha.. Bila ditanya, "Lepas ni Qila bolehlah basuh spender Mummy ek???"

Boleh dia jawap.. "Tak boleh... Spender Mummy besar sangat!!"

Choooyyyyyyy......
Peace yo! Ni apa cerita pasal spender kat dalam blog ni???? Bikin panas ar Mummy ni...

Muahahahahahaha.....

5 ulasan:

misz sheyla berkata...

hahahhahaaa.... spende mummy besar sgt...terbaik lah Qila...

Lelord berkata...

kahkahkah beso nokk spender ko

Marsha~ berkata...

choyyyyy... aku rasa sama je saiz dgn Qila punye sbb punggong dia besar... Qila tu saje hover.. hahahahah

norhidana berkata...

ahak2... bibik baru nih musti lg mahal dr bibik yg upah rm700 1keje tu kan...
alah2 bgs tul lah qila... mmg ciri2 kewanitaan itu banyak,sgt bgs boleh tolong mummy dia...
ahak2 gelak besar masa cite psl spender mama besar... ahak2 qila2

anasaliza berkata...

sama macam auni..suka bebeno nk tarik2 n tolak2 troli..siap ingat kt mana ada troli kecik tuk bebudak..aduhaii anak..