Ahad, Mac 25, 2012

Anugerah yang tiada bandingya..

TEASER 1 - Ariq..

Mummy : (pura2 nangis) huk huk huk.. Mummy nak Daddy.. Mummy rindu Daddy....
Ariq : (muka cuak.. Tiup2 paler Mummy pastu usap2 rambut Mummy)

Mummy : (sambung nangis lagik kuat)

Ariq : Kite akan asyik ek kite akan asyik..

Mummy : (aik.. Kalau rindu kena makan nasik eh??)

Ariq : (sambung tiup jerawat Mummy kan hidung! Sebab hidung Mummy merah)

Sooooo sweet sangat.... Terus tak sampai hati nak sakat dia lagi... :(

TEASER 2 - Qila...

Mummy : Hukhukhuk.. Mummy rindu Daddy.. Mummy nak Daddy..

Qila : (peluk Mummy dgn muka terkejut) Mummy jgn nangis.. Daddy works.. Daddy works..

Ariq : (dtg cecepat nak pujuk gak) Ami nak Diddy ek? Diddy works.. (tiru ape kakak dia cakap!)

Qila : Mummy jgn nangis.. Daddy carik duit.. Takde apa2 kat sini.. Takde momok pun... (Mata dia dah merah dan dah start nak nangis - pulak!)

Ariq : Diddy arik uwit.. Diddy arik uwit.. (Usap2 perut Mummy dan ciom pipi Mummy)
Ami angan angis agi ek Ami.. No no angis agi.. (Usap2 badan Mummy)

Mummy : (Touching sangat... Terus stop nangis) Mummy nangis olok2 jelah sayang... Huhuhu..

Tapi Qila tetap zikir2 kat telinga Mummy "Daddy works Daddy carik duit, Mummy jgn nangis Mummy dah besar.." Ariq plak translate balik apa kakak ckp dlm bahasa pelat dia smbil ciom Mummy tak henti2..

Huhu.. Kalau mcm ni, Daddy berlayar setahun pun Mummy tak kisah.. I'm blessed with 2 lovely kids who love n care bout me soooooo much! Apa lagi aku nak dalam hidup ni???

Apa yang korang ada mungkin aku tak ade... Tapi, sebaliknya korang tak ade apa yang aku ada iaitu A'qila Izzara dan Ariq Isyraf...

Tuhan tu maha adil kan... Terlalu adil dan saksama....

Syukur alhamdulillah... Bi.. Terima kasih kerana memberikan anak2 yang hebat ini untuk menemani Ling di sini... LOVE you much!!

Terima kasih juga buat anak2 Mummy yang sangat membahagiakan Mummy.. Hopefully rasa ini kekal hingga ke hujung nyawa Mummy... AMIN.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

9 ulasan:

OneSimpleMother berkata...

hehehe.. comellll..

Wani Jalil berkata...

sweet sgt anak akak...nak nagis baca...terharu!!!

misslavenderaida berkata...

Mula2 baca rasa nak nangis je...huhu..terharu..

Ariq sweet je kan.hehe

laila berkata...

comel, sweet and bijaknya Qila&Ariq
ikut mummy&daddy jugak kan ;)

~~Sue eLLa~~ berkata...

:( ..haiyh..syahdu betol.....lagik2 qila kak...sedih plak.dah la kesygn daddy.tgk mummy nangis...dia plak yg pujuk mommy "daddy works...'hehehe...

eLL berkata...

tersentuhnya...qila & ariq mmg anak yang baik dan hebat

mummy_adam berkata...

so sweet :)
bila dah pandai cakap, mmg mummy tak kan boring..

anasaliza berkata...

syahdu baca..anak anugerah x ternilai..apa lagi kakk..jom kita tambah lg..hihihi

Cik Fasyareena berkata...

adoiyai..bole bayang ariq tu camne.

syahdu!