Jumaat, Mac 16, 2012

Aku dapat cucu kembar noks...

Actually dah lama dah dapat cucu kembar.... Bukan sepasang uols... Berpasang-pasang..... Sampai dah lupa dah nama cucu kembar Iols... Hahaha...

Dan semalam, sebagai nenek yang sporting lagi bergaya (tetiba)... I pun pergi lah belikan strollers untuk cucu kembar I tu.... Strollers lama dah lama jahanam... So puas hatilah anak2 I tu nyah dapat menolak stroller anak masing2... Takdelah bergaduh berebut mcm selalu.... Huhuhuhu...
Peace!!!! Dua2 sangat puas hati dapat sorg satu stroller untuk anak masing2.... Ngueheheheheheheh....

Eh Ariq kemain sayang sangat okay kat anak (Mickey) dia tu... Kalau dia makan biskut, mesti dia akan suap sikit kat anak dia dulu, baru masuk kat mulut dia... Tu sebab kau tengok anak dia comot semacam... Nguahahaha...
Ni memang sengaja park kat situ sebab Mummy nak ambik gambar.... Nak tunjuk Daddy katanye..... Sejak balik dari Tesco malam tadi sampaileeeeeeeeee ke waktu tidur, diorg asyikkkk menolak stroller masing2 kat dalam rumah.. Ariq siap willy okay stroller tu.... Qila siap gi masuk bilik pakaian then ambil beberapa baju then sangkut kat stroller... Bila tanya apa Qila buat, dengan selamba dia jawap "Shopping baju baby.."

Ko ade???

Hahahahaha..... Walaupun harga RM10, dan bila2 masa boleh jahanam (Ariq punyelah sbb dia ganas), adalah sangat priceless bila tengok diorg happy menolak stroller tu satu rumah.... Actually nak belikan troli baru utk diorg tapi kat Tesco takde jual lak... Malas nak ke Jusco semalam...

Wey kenapa kau bagi Ariq main stroller?? Pink lagi....... Dia boy lah...

Okay okay... As a liberal Mummy... Aku tanak anak2 aku bersifat sexist... Mereka boleh main apa sahaja tak kisahlah mainan for girl ke boy ke kan asalkan JANGAN BEREBUT.. (Hahahaha.. Sedapkan hati....)
Qila : Apelah Mummy ni asyik ambik gambar je..
Mummy : Ala.. Qila senyum ajelah...
Qila : (Tetap posing)
Aku meroyan menjerit bila Ariq try tutup dan bukak stroller tu pakai kaki macam aku selalu buat kat stroller dia.. Hahahahahaha... Kan aku cakap, tak sampai 5 minit dah bengkok stroller tu... Kakak dia lipat, dia pun nak lipat tapi ganas kemain.. Kakak pakai tangan tapi dia pakai kaki... Anak oh anak......
Sampai bawak tidur okaaaaaaaaayyy... Qila memang macam tu... Dia lahir tahun tikus kot...  Dia lipat then senyapppppp bawak naik katil... Minnie pun sama......

Ariq????!!!! Mummy tak bagi bawak naik.. Jangan nak mengada... Kakak takpe, dia girl.. Diva dan mengada sikit adelah PERLU...
Ariq punye stroller parking tepi sudah!!!

Dah dah! Tidur!!!..

Dialog Ariq setiap malam lepas Mummy switch off lampu...

"Alaaa Ami ni.... Elaplaahh.. Tak ampak laaahh"

Ada Mummy kesah????

Muahahahahahaha...

4 ulasan:

norhidana berkata...

ahak2... taniah2 kak dpt cucu kembar yek sepasang lg... i like2...

heheheh msti seronok 2badik tu menolak sana sini anak masing2 yek...
tp paling tak tahan tang yg qila bwk tido sekali tuh... tkt ariq bt main ke syg sgt...

pasni bwk bby gi jln2 yek

anasaliza berkata...

cepatnyaaa dah dapat cucu kakk..hehehe..kt umah nie pun sama kena beli semua brg dua..bengkok umi..tue baru dua anak..kalau kuar lg sorg, xkan kena beli semua tigaaa...hadoiiii..

Elyn Sani berkata...

teringin gak aku nk belikan... tp aritu dia main cousin nye abih patah riuk. haih x payah la.....

Ummi berkata...

wahhhh!!murah je rupenye!!ade beli jugak tp rm20++..rsenye memang serupa sebijik sebotol,,pehtu rosak dah pon.memang tak padan dengan regenye.issshhh..geram!!