Khamis, Mac 01, 2012

12 jam paling bermakna.....

So, dalam jam 11 malam gitu, naiklah kami terkedek2 ke atas Melati 3... Ariq memula takut tanak jalan sendiri, tapi lepas tu tak bagi org pegang dia pulak... Adoiiii. Mummy yang terjerit2 suruh Daddy pegang dia jangan lepas... Gila... Siapa pernah naik tahule mcm mana kaaaann.. Ngeri dan gayat uols nak naik tangga tuuuu.... 

Siapa paling happy bila jumpa Daddy????
Haruslah budak ni.... Terus melompat lepak atas katil dan posing mcm ni... Tak senonoh tau.... Cadar baru beli.. Tapi bila bebudak ni sampai habis kena oreo lah.. Susu tumpahlah... Sabar jelah Daddy... Huhuhu..
Meh bergambar kat sofa pulak... Mummy baring sini sebab letih drive dan tak tahan sejuk tapi bebudak ni dengan bapak budak datang mengendeng... Tgk Ariq.. Dia baring antara celah dua sofa tu... Sian pulak.. Hahahaha.. Daddy yang suruh baring situ sebab nak bergambar punye pasal.. Hehehehe...
Senget pulak gambar ni......

Malam tu agak thrill nak tidurkan Ariq sebab dia dah puas tidur dalam kereta.. Qila ok je boleh tidur dengan senang tapi Ariq boleh pulak asyikkkk terjaga.. Potong stim betul.. Muahahahahaha... Ohye, Daddy duty 0000hrs till 0400hrs.. So jangan fikir yang bukan2 ye.. Muekekekekeke...

Esoknye, seawal jam 0615hrs diorg dah bangun!! Adoyaaaaaiii... Bagilah can Mummy dan Daddy tido lama sikit... Daddylah layan anak2 dia, Mummy sambung tido.. :p
Si Qila pantang nampak lappy Daddy.. Mesti dia requested nak tgk cerita 'Haziq'... Suka sangat tengok Haziq dalam cerita Syurga Cinta tu.... So layankan jelah....
Adik macam biasa melasak sepanjang masa.. 2 3 kali dia merajuk sembunyi celah sofa dan fridge sebab kena marah.. Sekarang ni tak boleh kena marah dah.. Kalau dia tak menjerit marah, dia akan merajuk sembunyi... Amboooiii kemain mengada...
Daddy bawak naik breakfast ke bilik so kami makan kat bilik je... Tak sanggup nak bawak Ariq gi cafe takut dia lasak sangat...

1100hrs kami dah siap2 nak balik sebab Daddy dah nak masuk duty dah... So kami terpaksa balik dengan berat hati.... :(
Byebye sayang... Nanti jumpe lagi ek... Hahahaha.. Lawak gambar ni sebab Ariq tumpang sekaki kat belakang tu... :p
Masa untuk berpisah lagi..... Sebelum tu mari bergambar dengan Daddy... Tak sempat nak ambil gambar berempat sebab takde siapa nak ambilkan gambar.. Huhuhu..
 Sian Daddy... Tak sempat sikat rambut.. Melayan anak2 yang asyikkkk berebut botol air mineral.. Huhuhu...
Pehal ntah Qila posing macam ni.. Tangan dia tunjuk sebelah kanan... Ala2 posing pom pom girl jerghs..
Happy lah sangat tu kan... Nasib baik dia tak meragam merajuk sebab Daddy tak ikut balik.. Sebab Mummy dan Daddy dah slow talk dengan dia... Tapi, kena rasuahle..

"Daddy works lama sebab nak belikan Qila goggle dengan kaki itik color hijau ek????" Kata dia bersungguh-sungguh...

Iyelah naaakkk.. Nanti Daddy belikan ye sayang....
Peluk Daddy kuat2... Nanti rindu....
Alaaaaaa... Gediks pulak kan...
Sedih sangat tetapi hidup perlu diteruskan..... Nanti Ling bawak anak2 datang lagi tengok Bi eh???
Belakang tu Melati 1.. Nasib baik mendung so takdelah panas jalan kaki kat sini... Tengok Qila... Happy macam sedang melancong ke Disneyland ke kan.. Ihiks... Anak Mummy ni memang good girl dan kuat kan??
Mummy tak nangis pun time ni..... Takpe, Mummy tau Daddy akan selalu singgah sini so kami boleh je datang lagi... Kan Daddy kan???
1400hrs dah sampai rumah. Lucky tak hujan tapi mendung je.. Hujan adelah jugak tp sekejap je.. Perjalanan pun alhamdulillah smooth dan tenang... Kali ni tak singgah mana2 RNR sebab bebudak ni tidur sepanjang jalan dan terjaga lepas je Mummy masuk Tol Ayer Keroh... :) Good girl and boy..... Tapi masa ni kena tunggu luar gate sebab Mama dan Bibik kuar jap.. Mummy mmg takde kunci rumah.. Malas nak bawak..  Huhuhu...
Si notty ni sedang posing ala2 "Oh no...." Huahuahuahua.. Ade ade jelah ko dik!

Hopefully kapal Daddy akan singgah lama sikit kat Port Klang next time... Or Sg Udang ke... Pasni Capt. Rajah akan naik Melati 1 kat Suez.. Sukalah Daddy sebab tu Capt. fav dia.. 

Terima kasih Daddy sebab layan kami sepanjang kami kat sana.. Love you sooooooo much! Muachs!!! Ada rezeki kita jumpa lagi eh Daddy eh???

9 ulasan:

ajuramli berkata...

tumpang seronok gak bc story nie....

Marsha~ berkata...

Thanx Ju.. :)

Tanpa Nama berkata...

terima kasih kenara sudi datang...walaupun sekejap tapi sungguh bermakna...apepon setiap hari Daddy akan merindui pengalaman ini...miss n love u ollss!!...
-DaddY-

norhidana berkata...

tumpang seronok tgk gambar2 nih... hehehe terubat lah jugak rindu kn kak...

seronok tgk qila ngn ariq...juga suke sgt gambar akak ber2 yg ada ariq terselit tuh heheheh....

Lady of Leisure berkata...

One happy family...
Terubat rindu di hati kan.. :-)

Anasaliza berkata...

Bestnya dapat naik kapal..qila mmg anak daddy sbb muka sebijik!! Hiho

.ArianiAizat. berkata...

Lama xsinggah sini..rindu nak bc kisah qila,ariq & mummy jugak!wahhh syioknyeeee dpt jupe daddy selalu...ish2 ariq2 sajeeee jer noo kacau mummyDaddy :p ekeke

Aida berkata...

Tido dlm kapal lah ekk.. Bestnya.. Rezeki anak-anak jumpa daddy kan! Dan mummy sure lembik skit lah.. Sbb gigih nak drive kl-klang-kl.. Hah!! Pikir apa tu??

laila berkata...

oh noooo Ariq cute sangat sangat sangattt!!

*lama xbaca cita Qila&Ariq
bz yg amat*