Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2012

Berkemban..

Imej
Kehlas kau jah..... Berkemban okay basuh spetot.... Eh ni bukan spetot a.k.a spender... Ni hot pants Qila... Hijau gitu....
Hahahahaha.. Macam biasa, every time mandi memang bergaduh okay nak suruh dia keluar cepat... Tapi ade je alasan dia... Belum bersih lah... Sabun ade lagi lah... Geram sangat... Tak puas menyental kat lantai, sambung plak menyental kat toilet bowl tu... Lepas tu mmg kena sental tangan dia bersih2 lor...
Lenguh Mummy nak tunggu dia habis menyental... Dari start mandi sampaile dah pakai tuala, still tak habis menyental hot pants dia tu... Adoyaaaaaiiii....  Bersungguh-sungguh tu..... Bukan pakai sabun basuh baju... Pakai shower cream hokay... Patutle cepat sangat shower cream dia habis... :p Mummy ambil gambar pun dia tak perasan...... 
Ni pun semalam meraung2 dia keluar bilik air.... Sampai bila nak tunggu kan.. Tutup lampu dan tutup pintu pun dia tak takut.... Geraaammm...
Haih... Kalau dah besar nanti ko malas basuh baju sendiri, siaplah....
Jaga baik....

Demi membahagiakan mereka....

Imej
Sejak last week lagi plan nak bawak bebudak ni gi Zoo... Tapi asyik bangun lambat je kan... So last Saturday, bertekad woooo bangun pepagi buta... Semata-mata nak gi Zoo... Kalau lambat nanti panas kan... So ayuh kite!!
Siapa paling excited????? Haruslah si gebu Mummy dan Daddy niiiii.... Sambil cekak pinggang mulut becok cakap itu ini.. Kengkadang fahamle apa dia cakap... Kengkadang tu, buat2 faham jelah.... Dia ni trying very hard untuk converse in english... Tapi masih tak fluent.. Takpe sayang.... Keep trying...  Ketawa besar dia bila nampak Owl... Owl kan cikgu dalam cartoon Timmy Time favorite dia tu... :) Heheheh..
Ariq sangat behaved.... Takde pun membuas lari sana sini... Taat je ikut vontot Mummy... Tak lepas pegang tangan Mummy.... Hahahaha... Dia takut sebenarnye... Mostly apa je dia tengok semua dia takut... Kecut je telo dia diri belakang Mummy... Apelah adik ni... Manja sangat! Horse kecik pun dia takut... Ular sawa tak pulak dia takut....
Susah betul nak suruh dia posing dg…

Anugerah yang tiada bandingya..

TEASER 1 - Ariq..

Mummy : (pura2 nangis) huk huk huk.. Mummy nak Daddy.. Mummy rindu Daddy....
Ariq : (muka cuak.. Tiup2 paler Mummy pastu usap2 rambut Mummy)

Mummy : (sambung nangis lagik kuat)

Ariq : Kite akan asyik ek kite akan asyik..

Mummy : (aik.. Kalau rindu kena makan nasik eh??)

Ariq : (sambung tiup jerawat Mummy kan hidung! Sebab hidung Mummy merah)

Sooooo sweet sangat.... Terus tak sampai hati nak sakat dia lagi... :(

TEASER 2 - Qila...

Mummy : Hukhukhuk.. Mummy rindu Daddy.. Mummy nak Daddy..

Qila : (peluk Mummy dgn muka terkejut) Mummy jgn nangis.. Daddy works.. Daddy works..

Ariq : (dtg cecepat nak pujuk gak) Ami nak Diddy ek? Diddy works.. (tiru ape kakak dia cakap!)

Qila : Mummy jgn nangis.. Daddy carik duit.. Takde apa2 kat sini.. Takde momok pun... (Mata dia dah merah dan dah start nak nangis - pulak!)

Ariq : Diddy arik uwit.. Diddy arik uwit.. (Usap2 perut Mummy dan ciom pipi Mummy)
Ami angan angis agi ek Ami.. No no angis agi.. (Usap2 badan Mummy)

Mummy : (Touchi…

Tiga parcel dari empat negara....

Imej
Hahahahaha... Tajuk poyo gila okay..... Tapi itulah kenyataan uols.... Bak kata opismate aku, kenyataan mmg  pahit untuk ditelan so telan jelah.... Muehehehehehe...
Semalam dan minggu lepas aku dapat semua parcels yang aku nantikan selama ini... Ecehwah... Dari empat buah negara gittuewww.. Haaaaa.... Ni lah untungnya kalau ade kronies yang selalu gi holiday overseas sana sini... Nak kirim barang, cakap sahajer... Kronies tentu akan belikan.... Tanpa cost tambahan lagi.... Kawan2 yg duduk overseas pun banyak tak terkira tapi nak bayar postage barang ke sini, eh tak payahle kan nak membazir duit.... Tunggu jelah sesiapa yang holiday ke sana, kirim je... Lebih murah dan lebih jimat cost postage..... Huhuhu...
Dasar pengambil kesempatan... Hahahahaha....
Parcel pertama dapat minggu lepas adelah dari kronies tersayang iaitu tak lain tak bukan Wynn, founder of Coachlover 1980.. Eceh.... Datang khassssssssssssss dari Bangkok, Thailand.... Taraaaaaaaaaaa.... Tapi ni dia tak jual kat butik online…

From immigration with LOVE!

Hi peeps.. Ceh geli je kan nak ber peeps bagai.. Hahahaha.. Ohye, aku skrg ni kat immigration.. Renew permit bibik tersayang.. Hahaha.. Ko ado?? Sayanglah sangat kan... Baru pagi tadi aku marah dia sbb masak nasi goreng cili padi tak masuk telo... Hanya kerana sebijik telo mak sentaaaappp.. Choy sangat... Boleh plak dia gi salahkan mak aku konon mak aku suruh pantang tak bagi makan telo.. Tetiba kaaannnssss.. Padehal bukan mak aku ade pon time dia masak.. Masa ni lah nak tunjuk taat kan.. Benda lain aku pesan berbakul2 takde pulak dia nak ingat or dengar kannnss... Tetiba pandai lak kaver line mak aku suh pantang makan..Sentaaaaaapppppp... Dasar...
Takleh nak marah lebih2 kang ade je drop komen ckp aku ni tak reti bersyukur.... Huhuhu..Oklah, mari bersyukur skrg!Ohye.. Levi pembantu rumah dah naik ek... Aku ingat dah masuk tahun ketiga ni permit makin murah.. Sekalinya nan hadooo.. Last year aku renew permit baru je rm445 sahaja... This year, aku hingat lah maybe tak lebih dari rm400 …

Bibik baru Mummy...

Imej
Bibik baru Mummy ni mahal woooooo.... Upah ambil dia as bibik je dah makan ribuan sebulan! Mana nak dapat bibik mahal macam ni??? Huhuhuhu....
Setakat bibik yang kononnya ada certificate menjaga 'bayi' selama 200 jam tu kan... Charge sampai RM700 sebulan tu kaaaaaannn... Choyyy... Jauh lebih nan hado dari bibik Mummy yang baru ini.... :p Kan sayang kaaaaaaaaaaannnn???? Kemain bersungguh-sungguh bibik baru ni tolong Mummy shopping barang dapur kat Jusco... Walaupun mata dah ngantuk sangat sebab baru makan dan main kat funzone sampai separa pengsan... Tetaaaaappp gagah menyorong bakul untuk tolong Mummy cari barang dapur... Yelah, nak tolak troli besar sangatlah pulak....

Ariq??? Tengah syiok tido dalam stroller... Yelah, bibik yang seorang lagi tu bertugas ASUH BAYI jerrrsss... Harus dia takleh nak buat kerja lain keeeennnnnnnsss...
Dia ikut je vontot Mummy... Tak pernah berenggang dengan Mummy... Bagusssssss.. Taat tawaduk gittuew...

Tapi tgh2 shopping tu sibuk nak shi shi le pul…