Jumaat, Februari 24, 2012

Stok sebulan..

Last weekend aku ke PWTC.. Ada keje sikit.. Eceh.. Stay kat Seri Pacific Hotel... Eh baru tau Legend dah tukar nama... Bankrup ke noks??? Huhuhuhu... So sebelum ke sana, aku takdelah bersemangat sangat nak pergi sebab boring lah kan PWTC tu ade ape pun.. Setakat Ariani dgn Jakel je pon... Nak harap The Mall yang nan hado tu so ala2 tak berapa excited nak pergi sana... (Eh kau gi untuk keje bukan untuk shopping pun.. Perlu ke ado ke nan hado tu semua??) Hahahahaha...

Lagipun workload melambak2 so macam takde hati nak tinggalkan office dan anak2 terutamanya..... Tapi disebabkan dah janji dgn member office nak tenangkan jiwa a.k.a berjimba... So pergilah jugak nok... 

Siap cakap dgn officemate aku .. "Apa lah kita nak beli kat The Mall tu nok.. Percayalah cakap aku, kau bawak RM100 gi sana, confirm bawak balik RM90 punyelah!"

Hahahahahaha... Korang rasa???!!!!!
Peace! PWTC punye environment mmg buat aku selsema dan sakit kepala.... Udara pun lalu tak lalu je kat sini... Oh actually aku jaga booth Universiti aku... Ngeeee.... Part paling best bila round booth lain then mintak   souvenirs.. Best woo kumpul pen comel2, paper bags, note books etc.. Booth Politekik dan UMT paling best sebab dapat handkerchiefs dan paperbag cantik!! Mak sukeeee.. Hehehehehe... Ni opismate aku.. Oh yang belakang tu our beloved Director.. :p

Masa tgh jaga booth tu kan, bebudak lelaki office aku asyik zikir2 kat telinga aku ni haaa... Cerita pasal kedai mainan kat area sini.. Kena jalan kaki sikitlah kalau nak gi kedai mainan tu... So aku terus tercapang telinga.. Woaaaaahhh kedai mainan eh?? Diorg kata murah2 kalau nak borong mainan... Terus teringat janji aku kat Qila sebelum datang...

Mummy : Nanti Mummy belikan Qila mainan ye sayang.. Qila nak ape??
Qila : Ape ek?? Pistol ke...
Mummy : Huh???!!!!
Qila : Eh tanaklah.... Qila nak drum... Yang ada PAYUNG tau....
Mummy : Huh?? Payung????
Qila : (buat bunyi drum roll sambil tangan dia menggayakan pukulan drum sticks memukul PAYUNG drum!)
Mummy : Hahahahahaha.. (Gelak guling2...)

Dia nak drum set lah tu noks... Payung tu benda nipis yang terpacak kat drum set tu... Hahahahaha..

Okay... Hasil TIGA kali ulang alik 5 6 buah kedai mainan selama dua hari berturut2, so inilah hasilnya :-
Ini bukan bawak balik duit RM90 nyah oiiiiiiiiii... 90sen pun belum tentu!!! Muahahahahahaha..... Tu semua mainan utk bebudak tu... Aku ingat tanak bawak luggage sebab takde nak shopping apa... Sekaliiiiiiiiiiiiii....

Naik koyak bag galas aku tu nok... :p

Siap beli handbag bibik lagi... Baik kan aku????

Officemate aku siap perli2 lagi... Iyolah sangat kan nak bawak balik 90 hinggit!!! Muahahahaha...

Qila yang happy tak terkata dengan semua toys yang dia dapat ni....... Murah2 uols.... Actually satu dari kedai mainan yg aku pergi tu, rupanye aku pernah pergi dengan Bi... Bi selalu borong helikopter dia punye spare parts kat sana.. Selalu gak beli toys utk bebudak ni sebab murah... Worth it uol.. Jauh beza le harga yang dijual kat shopping malls..
Ini je drum yang Mummy mampu nak belikan utk Qila... Nak beli drum set yang macam Qila nak tu, kena mintak Daddy le sayang... Bajet Mummy ciput.. Huhuhu... Ni pun dah botak kepala Mummy...
Berpeluh2 dia main tambourine ni.. Siap tepuk kat punggung lagi... Hahahaha.... Drum ni ade 6 in 1.. RM10 jeghs.. Hehehehe..
Walkie talkie Mickey Minnie ni paling best! Suka sangat Qila dan Ariq jadi police2... RM40 jeghs... Hehehehehe.... Jarak 100 feets.. Oklah tu.. Jelas gak suara... Lupe nak tunjuk Daddy masa Daddy balik jap aritu... Hehehehe..
Ni pun diorg suka sangat... BB gittuew.. Satu RM3 jeghs... Heehehehehe.. Ariq siap selit kat pinggang seluar dia masa nak keluar jalan.. Hahahaha...
Ni pun best gilaaaaaaa.. Camera!! RM8 kot... Siap ade lagu dan keluar gambar bila kite amik gambar... Tapi keluar gambar cartoon le.. Bukan muka ko.. Hehehe.. Tapi sangat best lah utk kids kannn...
Ni drum set yang 6 in 1 tu..
Ni paling kelakar.. Set menyapu ok... Hahahaha.. Memula aku nak beli yang siap ade baldi dan troli mcm cleaner tu... Takpe.. Next time boleh.... Lain dari yang lain kan...
Pen angry bird.. RM1
Pancing itik.. Batang pancing dia ntah kemana ntah Ariq letak... Tapi Ariq sangat suka... Mata kail tu ada magnet so melekat kat kepala itik tu.. Berdekah2 Ariq ketawa bila itik tu tergantung kat mata kail.. Hehehe..
Buku dan pemadam Minnie dan Thomas.. RM1 each.. Buku tu RM3++

Puas hati tengok wajah anak2 yang happy gilos dapat banyak mainan.. Sampai tatau nak main yang mana satu.. Priceless moment! Hilang penat lelah Mummy bekerja non stop last week... :)

So cukuplah stok mainan diorg utk bulan ni... Ehehehe.. Eh, Untuk Qila ada satu lagi... Khassssssssss dari Doha, Qatar....

Nanti Mummy update...

Ariq takpe.. Dia sporting.. Dia main ape je yang Mummy beli... Belum pandai mintak lagi.. Hehehehe...

Eh yeke.. Pagi tadi macam dia mintak patung Dibo je... Huhuhuhu...

Next month lah ye sayang...

6 ulasan:

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

patung dibo ada..tapi mahei la..huu

Tanpa Nama berkata...

kalo nak men drum btoll meh dtg Melati Satu nnt ehh?...mesti Qila ngan Ariq x puas ketok nnt...

Tanpa Nama berkata...

kat mana kedai mainan tue kak Marsha?

ieja:)

Aida berkata...

Marsha, kedai tu kat mana?? X pernah tau pun ada kedai menan yg murah kat area situ.. Ke aku yg x berjalan.. Haahaahaa

Marsha~ berkata...

Kedai mainan ni actually kat area chow kit tau.. kalau dr PWTC tu, jalan kaki kena lintas LRT station dan lintas jambatan tu... kat belah kanan mmg banyak toys shop.. nama jalan dia Lorong Hj Taib Kiri.. Heheh.. Semua harga lebih kurang je.. nak lagi besar jalan sikit sampai traffic light KFC tu, belok kanan.. Lupe le nama kedai tu tp dia corner lot.. kedai mainan jualan borong mmg banyak gila kat chow kit tu.. rajin dengan tidak je nak explore.. :) parking ada banyak kat belakang kedai tu...

Tanpa Nama berkata...

Patung dibo brp ringgit..btol2 nk cari nipls