Selasa, Februari 28, 2012

Shopping dan baby Rayqal

Ini cerita weekend kami anak beranak..... Eh, ayat adelah familiar bloggers tu.. Ahakss...

Ni masa saturday.. Pagu2 dah kena kejut dengan Mama.. Bising dia sebab aku still tido lagi walaupun dah pukul 9.30 pagi! Muahahahaha.. Iyelah noks, last weekend aku tak cukup rest sebab kerja.. So ni baru nak bangun lambat okay.... Bagi canle...

Mama ajak gi breakfast kat tempat biasa, so aku pun bangun laju2 terus mandi ala kadar terus gi breakfast... Ariq ya Tuhaaaaaaaannn... Dia gi lari sana sini sampai ke jalan besar pun dia lari... Aku rasa bibik tu kalau kat belakang aku, mmg dah babap2 dah si Ariq tu kot... Huhuhu.. Kedidi mcm tak pernah keluar rumah!

Pas tu kami gi beli lauk basah kat tempat biasa... Ikan tenggiri seekor, ikan parang setengah ekor, bayam merah, kangkung, brokoli dan tempe si bibik tak sampai RM50! Hehehe.. Murah kan????

Tu sebab aku suka shopping lauk basah kat Pantai Puteri... :)

Petang kami keluar shopping!!!

Baru tahu kat Pahlawan Mall dah bukak Tutti Frutti kat situ ek.. Apa lagi terus beli... Tapi Mama yang habiskan... Hahahaha... Aku makan sikti bolehlah, nak makan sampai habis macam bosan pulak.. Hahahaha...

Masa nak lintas ke Mahkota Parade, aku tengok ada budak tarik stroller hood dia...

Bila kita tarik balik, dia marah tuuuuuuuuuuu... Silau sangatlah tu kan.. Ngada.. Putera lilin sungguh!
Ariq oh Ariq.... Diva ikut siapa ni??? Rasa nak lastik je tangan dia tu.... Kakak ok je takde pun silau ke apa ke.... 

Kat Mahkota ingat nak cari dress untuk Qila tapi untuk umur2 mcm dia ni, dah susah le nak cari dress yang cute dan sweet.. Masa baby atau umur 2 tahun kebawah mmg best shopping baju baby girl.. Lepas dari tu, macam kampung je pattern baju bebudak ni... Sakit hati dan mata aku... Mmmg sangat susah.. naik tercabut kaki pusing satu Mahkota dan Pahlawan Mall.. Sampai tercabut sandals bibik! Huhuhu..

Ohye, bibik pun shoppingggggg.. Dia beli kasut utk anak2 dia kat Payless Shop.. Cool gak kedai tu.... :)

Lucky Ariq duduk diam je dalam stroller walaupun dia merayu2 nak turun tapi janganlah harap Mummy nak lepaskan..... Qila pulak this time sangatle hyper tak duduk dia.. Nampak itu nak, nampak ini nak... Semua dia nak beli dan nak main!! Kejap dia berlari, kejap dia duduk atas stroller, kejap lagi dia berlari... :p
Lewat petang baru balik.... Suka hati dia dapat jam Mickey ada lampu dan muzik ni....... Huhuhu...
Ariq punya color hitam... Berapa banyak jam tangan daaaaa...
Tapi comel.. Mummy pun suka....

Sunday pulak, lepak rumah nenek dan atuk.. Petang baru gerak ke Muar, melawat Ena  yang baru bersalin lastweek.... Nama baby dia Rayqal Malique.. Baby boy lagi...... Takpe, yang no 4 nanti girl pulak.. Heheheheh...
Masa kami datang dia tidur tak gerak2... Geram sangat rasa nak geget dan buli dia suruh bangun tapi tak sampai hati... Takpe, nanti bulan April auntie datang lagi auntie gomol Rayqal masa tu ek... Baru berani nak gomol.. Skrg kecik sangat baru 6 hari, risau nak pegang pun.. Huhuhu...
Sedap betul bau baby... Tak sabar nak pregnant lagi ni.... Huhuhuhuhu... Tak sabar sangat sangat member yg pregnant tahun ni.... Huhuhu.. Tak sabar nak peluk baby sendiri lagi... Huhuhuhu.. Ariq macam ok suka kat baby, cuma Qila je kureng sikit.. Bila tanya nak adik lagi tak dia boleh jawap "Tanaklah.. Bosanlah ada adik!"

Bertuah punye anak.. Macamlah ade adik berbelas orang kan boleh pulak dia kata bosan... Macam dia yang kena jaga bagi susu malam2... :p
Mueheheheh.. Amik berkat babe...

Malam ni nak jumpa Bi.. Mana tau melekat...

Tapi bukan waktu suburle pulak... Aisehmen.... Akekekekekekek....

Ok bye!

2 ulasan:

mama ikhwan & Ikha berkata...

wah amik berkat baby ye.. hehehehehe... ni kak ena kak zurena ke? rayyan? erk aritu bukan ke nak aaron ke? hehehhehe.. lama dah tak dgr kabar

norhidana berkata...

heheheh ptt lah akak kurus tgk lah qila ngn ariq selalu bt akak bersenam heheheh...

bby mmg bau sedap kn... tak yah pakai bdk pun best.... heheheh wah2 dating yek