Selasa, Februari 07, 2012

Sekali sekala aku terpaksa dera Ariq!

Haiyyoooo...... Ini budak sangatleeeeeeeeeee panjang akal sekarang... Ini adelah ketika dia menyembunyikan diri  selepas didera oleh Mummy dan Bibik! Huhuhu... Tau siapa yang jumpa dia kat sini??? 

Qila..

"Mummy!!! Adik sembunyi kat sini!!!"

Ehekss.. Padehal Mummy tak kejar or cari dia pun... Malas.... Dah Qila jerit bagitau, so terpaksalah Mummy pura2 concern dan terus sergah Ariq kat celah langsir ni.... Saje bagi dia tensyen sebab Mummy dah 'jumpa' dia.. Hahahahah... Terus ambil gambar..
Macamlah orang tak nampak dia... Tetaaapp keras hati tanak gak keluar dari situ.... Sampai bila Ariq nak sembunyi sayang oi?????
Tengah lap hingus... Yelah, menangis menjerit terlolong2 macam kena potong pipit dia kaaannn... Mahunye tak meleleh2 hingus keluar... Nasib jiran semua jauh2... Kalau tak sure orang lain bajet Ariq kena dera.. Huhuhu..
Masih tak mahu keluar.... 
Kesian kan muka dia???? For sure termasuk dalam pipit dia tu... Entah apa yang dia takut sangat pun Mummy tataulah... Haih...

Uols nak tahu kenapa Ariq kena sembunyi sampai macam ni sekali??? Apa Mummy dah buat kat dia????

Aku TRIM rambut dia uols... Si bibik jadi tukang pujuk dan tukang pegang... Pakai gunting baby yang kecikkkkk tu je pun.. Bukan pakai gunting besar keee... Atau pakai mesin gunting rambut tu punnnn... 

Hasil pergelutan sampai kepam berpeluh2, just dapat trim sikiiiiiiiiiiit je belah kiri dan kanan kat bahagian telinga.. Tu pun macam nak tercabut nyawa dia meronta meraung menjerit okay.... Qila pulak tukang bagi kata semangat sambil api2kan adik dia... Hahahaha..

Apelah... Habis terabur rambut satu dapur rumah... Hishhh... 

Sudahnye, lantak ar... Sebelah kanan lebih pendek dari kiri... Malas nak sambung gunting sebab budak ni dah histeria dah semalam... Lepas je bibik lepaskan dia, tu yang dia gi lari sembunyi kat belakang langsir tu... 

Macamle ade orang nak kejar dia...

Ariq oh Ariq... Mana pergi darah Hang Jebat waris dari Mummy pada Ariq ni??? Hilang kemana nak oi??? Chooyyyy sangat taw.. Nyampah...

4 ulasan:

misz_eyza berkata...

ekekeke ingatkan akak dera apa la kat ariq sampai nyorok balik langsir tue...

Ummi berkata...

hahaha..kesian..nanti kalau nak kena bersunat cmanela agaknye eh..

nasazfrog... berkata...

lorrr punya la payah sampai begitu sekali nak potong rambut anak... hehehehe... dia takut kot..

Marsha~ berkata...

bukan tak pernah gunting rambut pun sebelum ni.. dia mmg drama king sikit.. takut dgn benda yg bukan2.. haha pakai gunting baby je pun, aduhaaaii.. kena mandi air bunga kot nak bagi berani sikit..