Ahad, Februari 12, 2012

Rindu punye pasal.....

Lately ni.... Qila asyikkkk cakap nak call Daddy... Nak cal Daddy... Asyik tanye, "Sekarang kat kapal Daddy tgh siang ke malam?"

Yelah.. Dia hari2 tanya sebab nak call Daddy... Mummy bagi alasan kat dia, kapal Daddy kat sana skrg dah malam... Kalau nak call, Daddy dah tidur... Huhuhu.. Sian dia....

Satu lagi, dia kan skrg tgh obsess dengan goggles dan kaki itik... Hari2 tengok gambar goggles kid sets kat ipad ni ha... Tak sabar sungguh dia nak tunggu Daddy balik untuk belikan dia... So dah boring2 kat rumah tu, aku pun bukak balik fotopages aku yang dulu... Terus cari gambar honeymoon aku dan Bi... Saje nak tunjuk Qila, Mummy dan Daddy dia pakai goggles... Nak eksyen dengan dia kami gi snorkeling... Hehehehehe....
Happy gila Qila tengok gambar ni....

"Eh! Mummy dengan Daddy paka goggles! Masa ni Qila kat school ek?"

Hahahahahaah... Masa ni Qila belum jadi lagi sayang.... Qila jadi lepas honeymoon kedua Mummy dgn Daddy... Akekekekekeek..... Lawak pulak bila dia kata dia kat school masa ni.. Sebab tu dia takde.. Hahahaha..

Tapi seronok pulak cruise balik semua gambar kami kat Redang ni....
Rindunyaaaa.....


Aku masa ni pakai life jacket kanak2 ye uols... Akekekeke... Selesa sket.... Yg dewasa punye besar sangat.. Tercekik leher aku... Ni first time aku snorkeling... Best gila......

Memula susah sikit nak bernafas pakai snorkeling set ni... Nak jongos gigi aku nak geget alat utk bernafas tu... Takut tertelan air... Tapi lama2 terus terbiasa lah... Dan jadi seronok sangat... Dari dalam air, boleh dengar nafas ko kuat macam nafas lembu... Muahahahaha... Memula mmg gayat.. Rasa tingginyeeee dari permukaan air bila kau nampak coral kat dasar laut... Rasa macam nak jatuh dan rasa nak lemas... Tapi lama2 rasa best gila... Kau kena yakin dgn life jacket kau tu.... Kalau tak, mmg histeria sbb rasa mcm nak lemas.. Masa aku snorkeling ni, ramai girls yang first timer terjerit2 takut... Buduhs... Kalau kau takut, dan tak cuba try lawan rasa takut tu... Memang susahle nak kawal breathing... Rugi.... Yang penting kena berani.....

Ceh... Cakap mcm profesional... Aku ambil masa 15 minit je nak sesuaikan diri.. Lepas tu, aku dah terer snorkeling sendiri... Bi pulak yang cuak bila aku berenang jauh dari dia.. Hehehe... Yelah, memula mmg ala2 romantik snorkeling sambil pegang tangan ala2 takut terbenam masuk dalam air kan.. Tapi lama2 bila dah terer, tak puas lah uols... Tak feeling2 duyung lah kan.. Hahahaha.. Berenang sendiri baru feeling2 duyung gittuewww.. Muahahahaha.. Kata kau...!



Satu lagi.... Ikan2 ni mmg ganas.... Kalau kau hulur roti utk bagi diorg makan, diorg akan serbu ramai2 dan geget roti tu sampai tergeget jari kau sekali... Mmg menakutkan tapi sebenarnye sangat seronok babe... Diorg takkan makan kau pun... Bila roti habis, diorg akan blah... Takyah lah nak takut jari kau putus lah.. Hehehe... Tapi rasa mcm terkejutlah bila jari kena geget tu... Hehehehe... Roti2 ni semua aku bawak dari resort.. Actually roti yang diorg sediakan utk org yg stay sana.. Tapi aku amik dan bawak snorkeling then bagi ikan makan.... Ihiks....

Eh... Apa aku dah melalut ni..... Bukan nak cerita pasal Qila yang rindu Daddy dia ke?... Hehehe..

Tapi aku pun rindu kat suami aku ni... Rindu sangat...

Rindu jugak kat aktiviti aku masa dulu2... Banyak gila aku letak gambar dan stories kat fotopages... Setiap apa aku buat, aku akan cerita kat fotopages.. Ada beribu2 gambar kat sana... Tapi dah di privatekan... Biarlah jadi kenangan aku seorg sahaja..... :)

So, entry ni mmg entry rindu-rinduan lah.... Oklah tu still kena dengan tajuknya.. Hehehehe..

Ihiks.... Good nite!

- Posted using BlogPress from my iPad2

7 ulasan:

~~Sue eLLa~~ berkata...

wah inai masih di jari yer kak time niy..hikhikkk

Ainul Hayat berkata...

Kak Marsha,
Kalau nak snorkeling mmg kena pandai berenang ke? Sorry soalan agak kanak-kanak...hahaha...

gee ryder berkata...

alamak! aku pun rindu nak snorkelling kat redang lagi...tempat honeymoon aku tu kekeke

Marsha~ berkata...

Ainul.. Tak pandai berenang pun boleh. kan ada life jacket, automatik kite akan terapung.. kite just kena meniarap lah utk bergerak dan menikmati permandangan coral kat dalam air... kalau pakai kaki itik, lagi laju bleh bergerak (berenang).. best sangat!! mesti cuba tau... dah terer nanti, gi scuba pulak... hehehe

Gee.. kaaannnn... :)

Sue.. yelah abru seminggu dua kawen.. heheh

norhidana berkata...

hehehhe... kelakar ngn soalan qila tuh... kalu cite pun msti dia tak paham kn... ye kan jelah dia kt school masa tu hehhe

huhuu sbr ye kak... rindu tu mmg sakit tp kalu dh jmpa nnti sume tu terlupa

Ainul Hayat berkata...

Ok noted kak. Tenkiu. HEHEHE

LIP (^_^) berkata...

Honeymoon..auwwww... :)