Rabu, Februari 08, 2012

Main scooter sambil cari kentang pusing....

Petang Isnin yang lalu... Akibat dah kebosanan petang2 kat rumah tatau nak buat ape... So ayuh anak2 kita gi keluarkan peluh.. Huhuhu...
Taraaaaaaaaaaaaaaa..... Jalan agak lengang masa keluar rumah dari Tengkera ke Jonker Street.. Tapi masa nak masuk je jalan depan church kat Bangunan Stadhuys tu, tetiba jammed pulak.. Terus masuk parking sini.. RM2 sahaja.. :) Terus keluarkan scooter masing2... Ayuh kita......
Ariq ni kalau bergambar dengan scooter dia, mesti dia nak angkat macam tu... Pehal ni dik?? Saje je aku pakaikan diorg jeans sbb kalau terjatuh ke takdelah teruk luka kat lutut.. Ihiks... Daddy dah lama cakap nak belikan tracksuits tapi macam takde terjumpa pulak.. Huhuhu..
Qila happy lah dapat main scooter ni jauh sikit.. Selalu main kat dalam porch rumah je... Malas nak ajak main atas tar.. Takut jatuh... Kiasu kan Mummy ni?
Konon nak amik gambar dgn cruise yang lalu lalang tapi tak sempat pon... Asal Mummy suruh diorg pandang camera je, masing2 sibuk nak pandang cruise.. Bila diorg pandang je camera, cruise pun dah lepas dah.. Hahahaha....
Qila bawak scooter bukan main laju lagi... Baru half way jalan dah semput.. Hahahaha.. Mummy lah yang kena tolak dia.. Patah pinggang Mummy... Bibik pengelat, tolak Ariq yang ringan tu...
Sini mmg cool utk shooting outdoor siang atau malam... Macam Venice uols... Huhuhu....
Sampai je depan Jam Besar, kami order kentang pusing ni... Sedaaaaaaaaappp.. Rangup plak tu.. RM2.50 je satu.. Anak2 aku suka perasa cheese... Kalau kat tempat lain ada letak mayonese dan sos.. Kat sini takde pulak.. Tapi still sedap..
Ariq makan lajuuuu... Kejap dah setengah.. Hahaha.. Cuaca still cerah walau dah pukul 6 lebih... Qila macam sun burned sikit.. Ihiks...
Jom sambung jalan2 lagi.... Ariq posing tepi bonsai macam bangla.. Akekekeke... Kuat bergambar.. Mesti ikut perangai Atuk Mat dan Daddy masa muda2 ni... Kan?? Hehehehehe....
Bibik nak ambil gambar kenangan dengan Qila dan Ariq... Tapi cuba kau tengok muka anak2 aku... Muka tahan bau kentut je masing2... Muahahahaha...
Sampai terduduk bibik mendukung diorg.. Kau hingat kau hulk ke apa nak dukung Qila dan Ariq serentak.. Hahahahaha... Daddy je boleh buat mcm ni taw...
Qila memandang cruise sebelum balik... Dia kata, kita naik naik boat ke Mummy... Alahaaaii.. Tak payahle nak.. Qila dah berapa kali naik dah kan... Nantilah bila free2 kita naik ek sayang... Next time okay??

Mummy janji... Dah jom balik!

5 ulasan:

Lelord berkata...

hahahhahaa pakai jeans yek utk cover lutut..ngeri lak aku kalau siku qila tergarik luka

misz_eyza berkata...

qila nampak cam dah berisi sikit la kak...hehe

Nur Hafiza Rahsid berkata...

seronok la anak-anak akak melawat kawasan naik scooer depa. hihi

untung ada akak rajin nak melayan. harus jadi contoh masa hadapan jugak ni ;p

Sue berkata...

makin debab je qila.. hehehe.. eh tgk comel je bibik tu. kemain nak mendokong qila ngan ariq. nak info pasal maid filipin, bak sini emel. takpun emel kat sue.qaisara@gmail.com oke. nnt aku bgtau cara n contact no. agent

norhidana berkata...

seronoknyer jln2 ngn scooter tu... heheheh senyum riang je dua badik tu...
paling suke nengok gmbr ariq posing peace tp pokok tu comel la kak... huhui