Khamis, Februari 23, 2012

Daddy pulang!!!!!

Ape????

Baru sebulan belayar Daddy dah pulang???!!

Kenapa?? Tak percaya keee????

Hehehehe...

Iye betul.... Memang Daddy pulang.... 

Tapi pulang kejap je uols.... Tanker dia singgah Sg Udang, ape lagi.... Daddy ambil kesempatan untuk pulang sekejap.. Tapi memang sangat sekejap sebab tak stay overnight pun... Captain bagi balik kejap je... Huhuhuhu....
Jadilah kannnn... Dapat gak bebudak ni peluk ciom dan gomol Daddy.... Petang sampai malam... Mummy je kesian sebab kena gi Putrajaya dan sampai rumah malam tu... Dapat jumpa Daddy satu jam je... Huhuhuhuhuhu... Sedih!

Tapi takpe, yang penting anak2 dapat jumpa Daddy lama sikit.. Takpe, bersyukur adalah jauh lebih baik daripada merungut.... :) Dah suami kerja macam ni.... Kenalah faham dan teruskan hidup seperti biasa... Jangan asyik nak pentingkan diri sendiri, orang pun meluat nanti.... Kan??
Dua2 budak ni dengan gembira pakai baju yang Daddy beli kat Batam... Hahahaha... Ariq sibuk main phone Daddy.. Lama tak main game lah tu pakai phone Daddy.... Daddy ajak ambil gambar.. Posing je atas katil yang bersepah ni.. Hehehe..

Qila asyik kata baju dia tu baju 'Raja Lawak' sebab ada gambar tu... Macam patung rancangan Raja Lawak tu kot... Ade jelah kan idea dia...

Ariq pulak konfiden baju dia tu ala2 jersi pemain bola sepak club mana entah.. Sebab masa tengok bola kat TV, ada football game, then players dia pakai jersi biru.. Ariq ternampak terus dia jerit "Eh ame.. Ameee..." Sambil tayang baju dia kat screen TV.. Hahahahaha.. Ade sajelah gelagat cheeky si Ariq ni....

Tapi sangat sedih.. Masa Daddy dah nak gerak balik ke kapal semula... Dua2 merengek tak bagi Daddy works... :(

Qila merayu2 kata janganlah works Daddy... Dah malam ni..... Huhuhuhu..

Ariq pun menjerit2 kata "Alaaa.. Diddy.... Angan works Diddy..." Sambil bergayut kat grill pintu panggil Daddy....  Padehal Daddy kuar jap gi kedai je.. Tapi 5-10 saat pastu dia pusing badan tengok TV jap terus sambung joget... Hahaha.. Anak oh anak... Dalam sedih tu kejap je boleh twist perasaan kan...

Drama king!

Hopefully dapat jumpa Daddy lagi kat Port Klang next week... Daddy suruh datang sebab tak puas jumpa.... 

:)


3 ulasan:

myaishahhafiz berkata...

terubat jugak rindu qila & ariq

norhidana berkata...

heheheh yg suke sgt dpt gomol peluk daddy tu sebenar ariq ngn qila ke mummy nyer.... :)

cabaran btl kan kak kalu husband keje jauh2 ni... dana respect tul ngn akak... tp nsb lah ada 2org penghibur hati kn

~~Sue eLLa~~ berkata...

hahaha..dapat bygkan kak...angan workss..pastu joget2 pastu..kikii..alahai..comel sungguh! :)