Khamis, Februari 02, 2012

Bi jangan risau ek, anak2 kita okay...

Setiap kali Bi hantar email, mesti Bi tanya... Qila dan Ariq macam mana?? Okay ke tak??? Cari Daddy ke tak?? Rindu Daddy ke tak??

Of course diorg rindu.... Kalau tanye Ariq, "Rindu Daddy tak???" 

"Induuu..." Dia jawap...

"Ariq sedih tak?"

"Edihhh.." Dia jawap.... Tapi semua soalan Mummy dia jawap sambil sengih... Ihiks...

Qila pulak... Akan jawap.. "Rinduuuuu.." Dengan suara paling manja.... Mata dia akan jawap sama.. Reduppp sangat.. 

"Daddy works, cari duit... Nak belikan Qila kaki itik dengan goggle besar color hijau yang ada tempat nafas mulut!"

Hahahahaha... Faham tak ape dia nak??? 

"Nanti Qila boleh swimming laju2..." Iyelah naaakkk.... Ni Daddy le yang ajar ni... Qila nak ini lah uols :-
Tak tahulah dia nak swimming kat mana nak pakai ni semua... Nak diving ke nak snorkeling ke Mummy pun tatau..... Harus Daddy kena beli ni bila dah balik nanti.... Takpun beli je kat mana2 yang kapal Daddy anchored.. Tapi iye kalau jumpa... Ihiks...
Sekarang ni diorg jadi lebih closed.. Main apa pun semua berdua aje.. Yelah Daddy dah works... Mummy sibuk kerja... Apa kakak buat, adik follow je....  Kakak menulis, adik menulis.. Kakak main masak2, adik main masak2.. Kakak main ball, adik main ball.... Kakak main bear, adik pun main bear....
Malam2 dalam pukul 8pm, Qila selalu buat revision masa ni... Qila mmg rajin... Kadang2 tanak tido, nak buat coloring atau reading.. Adik follow je... Tapi tak berapa fokus mcm kakak... Dulu Bi ada, Qila jarang pegang books kan?? Asyikkkk main je dengan Bi... Lagipun masa tu cuti sekolah... Mood study ke laut kan.. Ihiks..
Kakak color Dora..
Adik 'color' Boboi Boy...

Ohye, Qila kan suka mintak itu ini kalau tengok TV.. Haritu dia minta "Esok nanti Mummy beli kite macam dalam cerita Papa I Love You tu ek.. Color white!"

Pastu adik pun datang kat Mummy "Ati Ami ili ek? Kite Boboi Boy ek Ami??" (Nanti Mummy beli kite Boboi Boy ek Mummy?)

Alololooo... Dah pandai mintak kite iye??? Dia pun nak jugeeekkksss! Hehehehe.. Tu first time dia mintak Mummy beli something untuk dia.. Comel sangat rasa nak geget2 je hidung dia!

Semalam, sebelum tidur Mummy suruh posing untuk Daddy.....
Qila dengan dua helai baju busyuk daddy yang dia sayang sangat.... Yang belang2 pink tu mmg dia selalu buat peluk dan cium...  Beria2 dia cium baju tu... Ling tahu dia rindu sangat kat Bi... Tentulah dia rindu... Dah 2 minggu tak dapat peluk dan manja2 dengan Bi.... :(
Adik cool..... Actually satu baju tu untuk adik cium.. Tapi kakak amik dua2... Qila memang macam tu.. Hehehehe... Adik belum tau apa.. Janji dia dapat main, makan, tgk cartoon, tido celah ketiak sambil cium siku Mummy dia dah cukup happy.. Ihiks..
Sabar ye sayang... Nanti kalau Daddy singgah Malaysia port, kite gi jumpa Daddy......
So far kami bertiga tido atas katil ni.. Mula2 Ariq ade gak jatuh dari katil tapi dia akan naik balik atas katil untuk sambung tido.. Tak nangis pun.. Heheh.. Jatuh pun tak sakitlah sbb ade alas tilam kecik kat bawah katil... Kadang2 berkali2 dia jatuh sepanjang malam.. Kalau dia dah fed up, dia tak panjat dah.... Terus sambung tido je kat bawah sampai pagi..... Ihiks.. So pagi2 agak cuakle Mummy kena 'cari' manalah Ariq tercampak kan.. Hahaha.. 

Tapi skrg dia dah terer kawal pergerakkan body dia.. Sekarang ni dia dah tak jatuh dah... :) Dia pun dah tahu kot. kalau tido lasak sangat nanti aku jatuh.. Baik aku tido diam2 je macam Mummy dan kakak.. Ihiks..

Baru 2 minggu... Rasa macam dah 2 bulan... Cepatlah masa berlalu.... Tapi kalau cepat sangat pun tak best jugak kan.. Nanti Qila dan Ariq cepat sangat besar..... Tak best pulak.. Ihiks..

Ini pun dah rindu sangat masa diorg baby dulu.. Haihhh... Kan bagus boleh putar kembali masa lalu.... :)

4 ulasan:

misz_eyza berkata...

ihiks lawak la ariq nie...jatuh blh bangun duk atas katil balik ekk...

nasazfrog... berkata...

alorlor tabah yer sis... anak2 mesti rindu...mama dia lagi rindu kan.. kan..

Ummi berkata...

huhu..sampai sekarang tak berani tido atas katil dengan kakak ina n zikry..bagusnye ariq tak nangis ek.

norhidana berkata...

alah2... sweetnyer qila ngn ariq... sayu lak baca ntry akak nih... anak2 hepi je tp mummynyer yg sedih rindu kt daddy nih kn...sbr ye kak