Ahad, Januari 01, 2012

Selamat datang 2012!

Woaaahhh.... Semalam ade sesiapa terlepas tengok fireworks cantik di langit Melaka??? Huhuhuhu... Jawapannya adelah, aku.... Boahahahaha...

Semalam sejak 9.30 malam dah meronda satu keluarga mencari dimanakah upacara new year celebration kat Melaka ni... Hajat hati nak bawak anak2 tgk fireworks lah... Puas satu Melaka meronda tapi tiada stage mahupun konsert di spot utama seperti Dataran 1 Malaysia, MITC, Melaka Mall, Jalan Hang Tuah dan Jonker Street.. Eh Jonker ada tapi tak kuasa nak singgah... Sana nak gi pub bolehlah kan... Kami nak bawak anak2 tgk fireworks je, tapi seawal 10 malam diorg dah tertidur kat dalam kereta... Sudahnye kami sampai rumah parents Bi tepat jam 11.58 malam, terus masuk bilik dan zzzzzzzzz..... Dengar bunyi fireworks sipi2 dari TV je.. Tak larat nak bangun uols.... Bi lagilah penat sbb ptg semalam kan dia sibuk berkebun.. Huhuhu....

Pagi ni pulak, lepas je breakfast terus gerak ke rumah baru untuk basuh dan settlekan pemasangan pendant porch dan sliding.... Nak tengok tak pendant tu? Sgt saya suka sebab kena dgn taste saya... Ihiks....


Suami saye tgh nak pasang untuk sliding........


Ni pulak kat porch..... Bukan tujuan nak terang sangat pun... Just untuk memenuhi syarat je... Depan rumah ada lampu jalan bebetul tepi pagar so mmg dah cukup terang dah.... :) Janganlah ada burung singgah dok bertelur kat dalam tu... Akekekeke...

Sangat match dengan gazebo dan konsep garden bali-korean style yang ada dalam kepala otak sekarang ni.... Ihiks..... Sesuka je cipta konsep dua negara berbeza tu... Tapi ada mak kisah... Jangan si polan yang selalu jadi stalker hidup I tu meniru konsep ni sudahle kan... Dia kan suka tiru apa I buat... I berak dia berak, I baring dia baring.... Sungguh takde life... Bistu kecoh satu dunia kata org semua dengki kat dia... Omg.... Kenal engkau pun tidak, ape kes aku nak dengki??? Chooooyyyy...... Jauh panggang dari api.... :p

Eh.... Sentap ke uols? Taklah... Tgh menahan lapar ni... Tgh tunggu Bi siapkan satu lagi lampu then baru boleh balik makan.... Ohye, nak gosip! Tadi aku telah menjadi wonderwoman sebab telah memberanikan diri memanjat ke atas ceiling rumah ni untuk mengikat pendant dr atas... Mmg seram sebab kalau tergelincir alamatnye boleh lumpuh lah aku kalau terjatuh... Dengan hanya berbekalkan torch light kat atas tu, berjalan membongkok meniti tiang2 kayu... Perghhhh dah macam CSI you! Bangga jap dengan diri sendiri.... Demi memastikan rumahku ini sempurna dan cantik.... Mak sanggup buat apa sahaja... Ahaks... Tak pernah kot ada perempuan sanggup buat keje gila macam aku buat ni... Akekekeke... Ko berani nyah?? Berani ko nak tiru mek? Boahahahahahaha... Berkat sokongan padu dr Bi jugak... Sbb dia nak naik tp tak muat... Huhuhu..

Oklah uols... Bi dah siap dah... Nak balik makan... Lapar gilaaaaa ni........ Daaaaaa...

- Posted using BlogPress from my iPad2

7 ulasan:

Sya Syazana berkata...

waa tahun baru design lampu baru. cantik cantik (:

misz_eyza berkata...

ihiks syabas kaa slmt jadi wonderwoman hihi... =)

.ArianiAizat. berkata...

amboiii kak,sambut nu yr dengan rumah baru yea?syiokkkkkknyaaaa:))
.
.
bertuah kan kak ada marine engineer ni kan,serba serbi deorg boleh buat sendiri..xpyah susah2 nak upah cina kedai tu pasangkan..hehe..sy pon selalu rasa bertuah ada marine engineer..apa2 rosak katrumah tu xpyah nak panggil org tlg repair..sume die boleh buat sendiri.bangga nyaaaaaaaa!hehh *tetibe* :P

Marsha~ berkata...

Nani.. Hubby akak bukan engineer.. Dia officer sahaja... Ramai org ingat dia engineer... Takpun sebenarnye... Hehehehe....

Tanpa Nama berkata...

Ye btoll...saya bukan Engineer...saya cume Drebar Kapal jeh...cume saya blajar menda2 ni dlm hidup saya dan brani mencuba...tuh sbb Marsha pon saya suruh panjat atas ceiling supaya dua blajar sesuatu dari itu...
-HUBBY MARSHA-

MarRiani aHmAd@ciNot@RiNi berkata...

besttt...lar! korang dua ni..sooo made for each other la i rser

MarRiani aHmAd@ciNot@RiNi berkata...

besttt nyer..korang dua ni soooo made for each other...i looiiike k!