Isnin, Januari 30, 2012

Rutin kalau ke KL...

Sambungan entry KL last week... Masa agak terhad memandangkan kami perlu pulang ke Melaka sebelum malam... Masa tu sehari sebelum kenduri kat rumah so kami tak boleh lama sgt kat KL..

So untuk happykan anak2 yang suka sangat naik choo choo train, so kami pun bawakle diorg naik... Last naik choo choo train 9 ke 10 bulan lepas kot... Ihiks... Kali ni kami pilih route STAR LRT-Monorail.. Park keta kat Bandar Tasik Permaisuri so ayuh kita... Omg! Rindu sangat dengan tempat ni... Dulu masa bujang, tpt ni adalah tpt permainan aku.. Yelah masa bujang dulu, bestfriend aku menyewa kat Vista Amani so mmg everyweek aku lepak sini... Rindu doh!

Haritu sangat redup... So tak panas pun... Cuaca sgt best!


Menunggu choo choo train datang... Masa ni Ariq masih behaved lagi... Belum melasak lagi... Baik lagi... Ehehehe...


Qila mmg suka bergambar dgn choo choo train... Seribu kali pun, dia takkan bosan.....


Suka tgk dia senyum... Nampak dah mcm anak dara kan?


Mummy pun nak bergambar jugak... Feeling2 tourist gittueeewww...


Daddy segan je nak amik gambar dalam train, tapi Mummy tak kisah pun... Mummy selamba jersss.. :p Diorg prefer berdiri... Ini first time ke ek diorg naik STAR.. Aku pun tak ingat.. Tapi monorail dgn Putra dah selalu...

Kami ke Bkt. Bintang je...


Balik tu sempat singgah makan cendol... Qila makan banyak.. Terus batuk esoknye... Huhuhu...

Rindu sangat kat Daddy.... Semalam Mummy tanya Ariq... Rindu Daddy tak.. Dia jawap 'rindu...' Bila mummy tanya Ariq sedih tak? Dia jawap 'sedihhh...'

Qila pulak dah 2 malam dia ngadu dia rindu Daddy.... Dia mintak nak tido atas dada Mummy, macam dia selalu buat dengan Daddy.... Aduhaaaii.... Sabar ye sayang... Daddy works, cari duit utk family kita..... Sabar ye sayang.... 5 bulan lebih lagi Daddy pulang...

Cepatlah masa berlalu........... :(

Bi pun ada hantar email, cakap dia sedih sangat sebab bila tengok gambar anak2 dia, dia mesti akan teringat karenah anak2 dia.... Karenah Qila... Karenah Ariq... Rasa nak balik untuk peluk anak2 dia sekejap pun jadilah... Sedih sangat aku baca email dia... Dia tak sanggup nak duduk sendrian kat bilik dia bila tak duty... Mesti gi jenjalan bilik org lain utk cari kawan berbual... Sabar ye sayang... Baru2 lagi memang rasa susah sikit.. Lama2 nanti okaylah nanti.... InsyaAllah....

Kita perlu kuat, demi masa depan kita...... Dah tertulis rezeki Bi kat laut sana... Bertahanlah selagi terdaya..... Hanya yang mengalami akan mengerti....

Oklah.. Geram betul dgn Ariq ni asyikkkk kacau Mummy nak menaip... Geram betul!

- Posted using BlogPress from my iPad2

3 ulasan:

YaYaNsMuM berkata...

agak tough bila tkde hb di sisi kan...be strong yer...

Ainul Hayat berkata...

Kak Marsha,

Kali ni entry akak macam ayu je...hehehe....sabar ye kak & husband. Pejam celik pejam celik habislah 5 bulan tu.

Ummi berkata...

huuuuu..selalu kite pk rindu kite jek kan..rindu dia yg sensorang di tengah laut tu kekadang kite terlupe..sabarrrrr..