Khamis, Januari 26, 2012

KL, Kuala Lumpur...

Sila sebut ayat di atas dengan nada suara Aaron Aziz dalam filem KL Gangster...

Boahahahahahahaha....

Masa ni mmg ad hoc plan.... Daddy gi office kat KL pagi tu... Tetiba petang cakap dia kena stay KL, so mintak weols datang bawakkan baju dan teman dia sekali kat sana...

So, terkedek2 lah aku dan 2 org budak comel ni ke KL lewat petang tu.. Masa ni a week before Daddy sign on....

Kami sampai dah malam, so terus lepak makan then tidur....

Esoknye bila Daddy ke office, Mummy bawak bebudak tu mandi pool.... Tapi mana ku tahu, Quality tadak kids pool... Hampehs!
Qila tgh frust... Tapi Mummy tetap ada idea untuk tidak menghampakan mereka.... :)
Ariq tetap cheeky dan happy mcm biasa... Ade kids pool keeeeeeeeeee... Takde keeeeeeee... Dia peduli hape kan??? Ahakss..
Dia dah tanak pakai zip dah.. Maybe dah ketat kot... Baju ni beli masa umur dia 4 bulan.. Ihiks... Harus dah ketat sangat kot...
Suka sangat tgk gambar dia senyum.... Dia mmg poser...
Taraaaaaaa... Mummy terus dapat idea... Qila Mummy suruh mandi kat atas kerusi bar tu aje... Jangan gerak2... Main air kat situ je.. Jadilah kan daripada takde... Hehehe.. Tu pun dia dah cukup happy.... Sini dalam jugak.. 4.5 meter.. Terfikir jugak kalau diaorg tergelincir, nasib baik diorg tak hyper sangat dan mendengar kata....
Mummy pun tak gi jauh... Tetap berada disisi Qila... Takut2 dia over happy kan.... Sini sunyi takde org pun... Weekdays le katakan.....
Ariq??? Jangan harap dia nak masuk... Kids pool pun dia takut inikan pulak pool besar dan dalam ni... Lama dia fikir nak masuk ke tanak... Dia diri situ macam mandor je.. Hahahaha...
Siap buat tangan macam tu konon2 nak ukur kedalaman pool... Atau sekadar merasa 'kesejukkan' air melalui halusinasinya sahaja... Wakakakaka.. Macam2 lah perangai korang nak oi...
Tapi sekali sekala menjerit excited... Nak masuk sebenarnye tapi masih lagi berfikir2... Heheh.. Lama tuuuuuuuu... Dah setengah jam kakak mandi, dia masih lagi tak habis fikir... :p
Kakak pun sound.. "Apa adik buat wey...??" Hahahaha.... Kalau ikut nakal Qila, dah lama dia tolak adik dia... Hehehehe..
Tengok tu..... Geget kang!
Last-last dia masuk jugak... Tu pun masa memula masuk tu dia cangkung je... Tak berani nak gerak sgt... Hahaha.. Bagus jugak sebenarnye.. Tak susah Mummy nak kawal dia..
Dah nak dekat jam 11am diorg naik.... Lepak jap bagi badan kering...
Sambil ambil gambar Mummy bebel2 kat Ariq sebab penakut.. Boy kena berani, tp jangan nakal sangat... Dan jangan manja sangat... Dia jeling je...
Bila tau Mummy ambil gambar dia, tersu posing..... Ngada je kan?
Budak suka posing senget..
Lepas dah pakai tshirt masing2, terus naik bilik... Lupe nak bawak diaper Ariq so dia bugel.. Hahahah... Terkedek2 bawak shoes masing2 sebab slippers dalam car, lupe nak amik...
Cer teka apa Ariq buat masa ni???! Dia terkencing uols!!!! Qila yang perasan at first.. Terus dia jerit "Mummy!!! Adik terkencing!!!" Astagaaaaaaaaaaaaa... Ayuh lari sebelum orang tahu!!!!
Qila tgh ejek adik dia lah ni.... Ariq pulak tengah pandang sisa buangan dia.. Hahahaha...

Ape lagi, weols terus lari masuk bilik... Ariq tercicir...
Melekek2 dia lari sama.. Hahahahaha... Apelah adik ni... No shame lah!
Macam pandai je nak bukak pintu bilik tu...
Bilas badan dan gosok gigi dulu... Masing2 dah lapar sangat ni... Habis je mandi selesai pakai baju, dua2 mintak susu masing2.... Qila tak cukup, siap mintak tambah.. Kebetulan Daddy pun sampai bawak nasi ayam...
Terusssssssssssss ambil posisi masing2 dan baca doa makan.....
Nasi ayam masih berasap... Daddy suruh tiup sebelum makan.. Siaaaaaaannn anak Mummy, sampai tertiarap dia meniup nasi ayam nak bagi sejuk... Ni kalau Daddy tengok gambar ni mesti Daddy nangis.... Dia emailed Mummy... Dia cakap dia rinduuuuu sangat dekat Qila dan Ariq.... :( Sedih Mummy baca email Daddy.....
Kakak makan sampai licin... Tak cukup okay dua bungkus dua beradik ni makan... Mummy telan air liur je.. Hahahaha...
Budak ni kalau kat hotel, dia akan tolak batu dengan kayu je.... Kalau duduk hotel, dia makan memang banyak dan pantang nampak makanan dia akan kagum then berkata "Woaaaaaaahhhh....... Dapnyeee.."

Kemain lagi taste adik eh... Nak makan kat hotel je.. Padehal nasi bungkus je pun... Akekeke..

Manalah Daddy tak rindu... Gelagat korang sangatlah mencuit hati....

Nanti sambung eh..

3 ulasan:

misz_eyza berkata...

lucu arr kak bab ariq terkencing tue...sib baek suara qila tak didengari sesapa...hihi

dila~noor berkata...

hahaha..kelako!!mmg best pegi hotel time weekdays kan..mcm hotel kita yg punya..ktrg pnh bt keje nih time ikut husben OS ms sy lps pantang dl..ekekek

ajuramli berkata...

comel la 2 org budak kene bungkus ngan tuala 2.....