Rabu, Januari 04, 2012

Jalan2 shopping sebagai mak tiri....

Memandangkan anak2 terabai seminggu dua ni kan... Sebab Mummy Daddy sibuk dengan hal rumah, so Mummy Daddy pun ajakle diorg keluar berjalan-jalan sambil bagi reward pada masing2 sebagai upah asyik kena tinggal.. Tapi pagi tu Mummy dan Daddy dah penat berkebun kat rumah tanam pokok pagar... Panas wey... Habis sunburned kami laki bini... Huwaaa.... Balik lunch jap terus siapkan anak2.... Terus zaasssss menuju ke Mahkota Parade... Hajat hati nak gi shopping banyak tempat..... Tapi jammed nauzubillah.... Dahle mata tengah ngantuk! Penat lagi..... Dugaan betol... Ramai keluar shopping last minit macam kami daaa....

Kebetulan dua2 strollers tak bawak sebab tertinggal kat rumah Klebang.. Mummy macam yakin je boleh handle Ariq... Qila tu takde hal... Dia sentiasa mendengar kata dan sangat behaved... So misi diteruskan juga... Masa berjalan dari parking memang Ariq behaved, tapi kami berhenti untuk tengok barang2 yang hendak dibeli, dia mula buat hal lari sana sini non stop! Lagi kite kejar lagi dia lari jauh.... Kesian Qila, terjerit2 dia tolong Mummy jaga dan kejar adik..... 

Kami cari gak barang hantaran untuk Busu Boy tunang weekend depan.. Mummy plan nak sponsor set make up.. Uols bayangkan sambil Bi pilih dan tanye "Ling ni okay?? Tu okay???" Aku pulak sambil berlari kejar Ariq sambil tu gak menoleh kat Bi then terjerit2 "Okay gak.. Berapa harga, cuba tengok yang tu cantik gak bla bla bla bla..." Ribut taufan pun tak macam tu... Haaaaa.. 

Adoyaaaiii... Mummy dah betul2 tak larat sampaikan aku pial je telinga si Ariq tu sebab tanak dengar cakap... Bila kite pegang tangan dia tak bagi dia lari, dia boleh pulak beratkan badan dia then berguling atas lantai.... Kan dah kena pial telinga.... Tapi nangis 2 3 saat je pastu dia lari balik... Adoiii mcm lipas kudung! Dah tak sanggup dah... Dapat je apa yang yang dihajati terusss gerak untuk cari tempat rest.. McD lah mana lagi.... Baruuu dapat duduk dengan tenang sebab bebudak ni main kat playground... Adoyaaaii Ariq.. Kau makan apelah nak oi sampai jadi macam ni sekali....... Huhu...

Gambar satu hape pun tak ambil..... Nak bernafas pun tak sempat wey inikan pulak nak ambil gambar... Ini budak betul2 buat Mummy jadi mak tiri... Taubatlah aku nak gi shopping tak bawak strollers! Taubat nasuha doh... :p

Pas makan McD, terus gi beli langsir sebab salah kira daaa... Bi just tunggu dalam kereta dengan anak2.. Aku je yang masuk Astana Moda tu gi beli langsir... Bagi free RM1000 pun tak hingin aku nak hangkut Ariq sekali naik atas tu... :p

Meh tengok ape yang bebudak bertuah ni dapat sempena upah kena abai seminggu dua ni... Hehehe..
Bag sekolah dan botol air Dora.... Masa kat rumah Qila dah minta nak bag dan botol air Angry Birds... Tapi bila sampai Parkson, rambang pulak mata dia.... Tak terpilih pulak dia... Tapi tetiba dia ternampak Dora ni... Dia suka sangat.... Terus Mummy tanye, betul ke nak yang ni..... Sebab tak pernah pulak selama ni dia suka kat Dora... Tapi bila tengok riak muka dia.. So belilah ajelah.. Dia mula2 main ambil je mana dia nak tapi Mummy cakap "Nanti jap Mummy cari mana yang murah.." Akekekekeke.. So bila dah jumpa dua pattern yang cantik dan berpatutan harga dia so Mummy bagilah kat Qila.. Uols tahu dia cakap ape??? "Ni yang paling murah ek Mummy????" Sikit punye kuat satu Parkson boleh dengar!!!! Aduhaaaii anak.. U drop my water face bebeh.....

So dia pilih Dora hop hop instead of yang ballerina tu... Maybe dia suka Dora ni sebab sama mcm rambut dia... Heheheheh...

Botol air pun memula Qila pilih yang paling mahal sebab dia kata cantik... Adoyaaaiiiii taste mu wahai anak sungguh diva.. So Mummy ambil yang murah sikit sebab Qila mmg selalu tukar botol air... Kalau beli mahal sangat macam rugilah pulak.. Boring nanti kite tukar lain kan sayang???? Tapi bag kena mahal sikit untuk tahan lama... Tapi Qila behaved, pandai jaga barang.. Tak macam adik... :p
Qila sangat happy dapat satu set barang sekolah Dora... Mummy dah janji dengan dia nak belikan pensil case  Dora pulak.. Kalau dia rajin belajar dan behaved.... 

Ohye, untuk Ariq pun ada jugak... Daddy belikan classic choo choo train.... Ariq kan suka choo choo train.. Suka sangat dia main choo choo train sambil buat bunyi choo choo... Comel sangat.. Hehehe..
Tapi kakak tumpang main sama.... Ngeeeeeee...
Choo choo train ni siap ade keluar asap kat kepala dia.. Heheheh..
Jurutera keretapi tengah repair kepala keretapi.. Hehehehe..
Main baik2 tau..... Jadi macam Daddy dan Busu Boy... Pandai simpan semua toys dia baik2 masa kecil dulu..  Mummy tak banyak toys sebab Mummy girl.. Main masak2 je kat rumah pakai periuk nenek.. Huhuhu...
Daddy pun happy sebab dia dapat join anak dia main sama.... :p Sian Bi, sunburned teruk masa tanam pokok pagar rumah kami... Hitam legam dah dia... Huhuhu...

Tak sabar nak tengok cabinet dapur balik nanti.... Hopefully cantiklah color pilihanku itu.... :)

6 ulasan:

norhidana berkata...

tak tahan tul tjk tu kak... ahak2... tak dpt ku bygkan ko menjadi spt mak tiri terkejar2 kn ariq hehehhe...msti comel

tp mmg btl lah rmbt dora tu ada ala2 rmbt qila... comel
pandai akak bg rasuah kt budak2 yek...

Ummi berkata...

seperti biasa nak tumpang gelak..hahaha..nanti depa dah besar mesti terkenang2 kan momen-momen ni semua..mujur skg dah ada blog..boleh simpan semua memori scweet cmni..

Marsha~ berkata...

Betul.. Esok2 baca balik mesti rs kelakar... Tp rasa bersalah sangat kenapalah Ariq ni susah betul nak dengar cakap Mummy... Terasa bukan Mummy yang baik lah pulak... Atau adalah normal boy mmg berkelakuan mcm ni.. tp tgk Zikry baik budi je.... :)

Ana berkata...

hihihi..kalau jumpa dgn ariq nie face to face macam mana laa gelagat dia kann..

misz_eyza berkata...

woo dasat kak...sampai jadik mak tiri hihi...

zoe berkata...

wahh akak dapat ape plak kak?? :)