Khamis, Januari 05, 2012

Hari pertama Qila at school

Hahahaha.. Tajuk macamlah anak kau masuk darjah 1 kaaaaaannn...

Taklah uols... Anak I baru nak masuk 4 tahun umurnya.... Semalam Qila mendaftar kat school dia yang sama masa umur dia 3 tahun... Teacher pun teacher yang sama..... Alhamdulillah... Senang cerita.. :)

Seawal 7.30 pagi Qila dah bangun.. Sungguh bersemangat.. Daddy mandikan dia sambil Mummy make up untuk terus gi kerja.... Breakfast home made roti john dari air tangan nenek... Bila Mummy suruh posing, dia posing... Senyum dengan ikhlas sekali.... Sayangggg anak Mummy ni....... 
Siap pinjam jam Mickey kuning adik sebab jam dia semua kat rumah Klebang.... Tak sempat ambil.. Heheheh... Qila pasrah jers... Muka pun tengah tepek2 dengan powder lagi.... Perfume je tak pakai ni... Hehehehe..
Peace...... Banyak betul mulut dia celoteh itu ini.. Siap bawak bekal roti john dari rumah... Kali ni Qila request nak bawak air suam je, tanak air sirap... Susu pun tanak bawak sebab dia kata dia dah besar.... Kalau dulu sebelum ni ade bekal diaper sekeping untuk standby kalau dia nak yak tapi this time tak perlu dah sebab dia dah terer yak kat toilet.... :) Senang hati Mummy....... Kalau nak gi toilet cakap ape kat teacher??? "Teacher I want shi shi..." Jawap Qila... Good girl... :)
Suka sangat gambar ni..... Qila senyum manis sangat..... Terpancar kebahagian pada mata dia... Tapi silau sikitlah sebab matahari terik pagi ni..... Pantang Mummy nak ambil gambar dia mesti dia senyum... :)
Turun kereta pun bukan main laju lagi... Dari rumah baru kami nanti ke school Qila ni tak sampai 3 minit drive... :)
Mari posing dgn Mummy dulu meh... Tapi Mummy lupa nak suruh Qila ambil gambar dengan Daddy.. Hahahahahah..... Qila pakai sandals Crocs je malas nak pakaikan dia kasut sebab senang dia nak bukak then letak kat rak kasut... Teacher dah siap2 tulis nama Qila dah.. Heheheh.. Masuk je bilik principle, Qila jerit "Eh gambar Qila Mummy!!!" Hahahahah.. Terang pulak mata dia boleh nampak gambar dia masa konsert last year... Principle gantung kat dinding... Gambar dia tengah dancing dengan mata panda dia tu... Hahaha.. Maskara cair daaaa.. Tulah sape suruh nangis... :P
Masuk2 je kelas terus dia serbu poney ni.. Dia memang suka main poney ni.. Dah buat macam rumah sendiri je.. Yelah, dah kira macam senior kot sebab dah masuk sejak last year.. Hehehe... Ramai gak kids nangis tapi Qila tetap menten happy.... Ni kelas baru.. Sebelah je dengan kelas lama Qila... Alhamdulillah this time ada 4 orang budak melayu perempuan (lelaki aku tak perasan pulak).. So adelah Qila kawan nanti kan.. Sebab sebelum ni semua chinese tok tok so Qila tak berapa nak communicate dengan diorg kecuali cakap morning dan bye bye je.. Hahahaha... Tahun ni nampak tak berapa ramai.. Maybe ramai lagi yg belum daftar... Ada parents siap bawak dslr nak ambil gambar anak... Tapi speed light main hala je kat muka org.. Boleh buta wey.. Huhuhuhuh... Dahle tengah sesak ni.. Kok ye pun, takyahle pakai speedlight.. Dah terang benderang dah kelas ni haaa... Kuikuikuikuikui...
Teacher kata Qila dah kurus sikit... Yelah sekarang dia dah kurang menyusu sebab dah makan banyak... Lagipun dah almost 4 tahun mmg dah patut dia stop menyusu botol.. :)

Belajar rajin2 ye sayang... Dengar cakap teacher... Mummy bangga dengan Qila walaupun apa pun yang Qila berikan kepada Mummy nanti.... U are still the best daughter I ever had.... Just be yourself ye sayang... 

Sorry Mummy Daddy tak boleh tunggu lama... Kami tahu Qila ok je kat school tu.... 

Macam mana agaknye ek gelagat Ariq masuk Q-Dees tahun depan??? Heheheheh... 

4 ulasan:

gee ryder berkata...

hepi qila yer...
mcm aqeel la dah tak takut mcm last year...

norhidana berkata...

good girl... qila kn dh jd big girl..
sgt suke gmbr qila kt kete yg silau tu..comel banget... heheheh

anasaliza berkata...

Sonoknya budak2 kt school kann..kita balik pun xheran dah..hihi

LIP (^_^) berkata...

Good girl la qila ni..emill nangis2 bila pagi waktu hantar tapi bila dlm kelas..kemain dia berborak ngan cikgu2 dia..