Rabu, Januari 25, 2012

Family Day....

14 Januari yang lalu..... Sehari selepas kenduri bacaan yassin rumah baru kami... Sehari sebelum majlis tunang adik aku dan birthday Bi.... Sepatutnya aku kena sampai ke A Famosa Water World tu at least jam 8.30 pagi sebab aku incharge registration... Tapiiiii.... Nan hadoooo... Walaupun bangun seawal jam 7.30 pagi, tapi jam 9.30 pagi baru nak gerak dr rumah! Sudahnye aku adelah makhluk paling lewat tiba pada hari tu.... Akekekeke....

Jangan marah aaarrrr........ Mak dah cuba sedaya upaya... Tapi ade je benda yg dicari tak jumpa... Huhuhu....

Sampai2 je kat inner tube tu, belum sempat bernafas, game pertama dah start uols.... Mamfusssss.... Orang kata tak sempat nak warm up lah.....



Tak sempat aku nak letak bag semua... Terus kena beratur sebab game untuk kids bawah 5 tahun.... Qila dan Ariq sangat blur... Sampai2 je Mummy dah paksa diorg beratur.. Hehehehe.. Sakit anak tekak aku menjerit memberi arahan pada anak2 tapi nan hadoooo nya diorg nak dengar sebab diorg pun tengah ternganga kehairanan... Aku datang sini nak mandi yang Mummy suruh aku gi tuang air kat baldi ke ape ke hal?!!! Guna cawan bocor lak tu... Akekekeke.... Harussss kalah dengan bergaya okay....

Yelah anak2 aku ni kiranya first time kan join benda2 macam ni so diorg mcm pelik lah sangat kan.... Hehehehe....

Lepas tu game apa ek? Tak hingat....



Lari dalam guni kot.... Aku mmg tak reti nak lari dalam guni ni... Dahle masa masuk dalam tu, guni tu sket punye berhabuk berdebu... Naik semput aku dibuatnya..... Tapi nak enjoy punye pasal, takde hal lah.... Grup aku kalah lagi masa ni sebab aku start first tapi aku paling lambat sampai... Wakakakaka.....



Lepas tu game air ni.... Kena sambung2kan getah paip, then kena masukkan air pakai cawan bocor ke dalam getah paip tu, then tuang dalam baldi.... Masa ni aku bersungguh2 ar main kan sebab nak menang punye pasal.. Dahle dah 2 kali kalah.... Huhuhu... Aku try sebaiknya untuk tutup lubang2 kat cawan tu guna jari dan tapak tangan... Yeay! Harussss kami menang lah uols.... Akekekeke... Tu anak2 aku sibuk nak tolong....... Supportive sungguh kaaann.....



Qila mmg 24hrs melekat celah kaki aku... Yang si Ariq ni kejap2 hilang.... Kejap2 hilang...... Risau aku nak pantau dia sbb Bi sibuk ambil gambar... Aku sambil main games, sambil jaga diorg.... Mcm bionic woman gittuewwww... Nasib baik tak berapa panas sangat haritu.... Tapi ntah kenapa rambut Ariq kusut masai mcm ni aku pun tatau... Peluh kot..



Ko tengok... Lepas je game aku cedok air tu.... Dia pun sama nak try.... Gasakle kau nak janji duduk diam2 kat situ tak merayau ke tempat lain...



Lepas tu acara boling kelapa... Bi main pulak... So aku pulak pegang camera... Ni semua hasil lense 18-200 vr.. Lama tak pakai lense ni... D90 ni mmg ngam dengan lense ni.. Kalau D70s aku, gambar tak cun sangat... Ke aku yg tak reti setting??? Huehueheuheu... Ade mak kisah?



Lepas habis semua games, acara penyampaian hadiah... Grup aku menang 2 games kot... Boling dan air getah paip tu... Bolehlah, dpt byk gak hampers... Kids pun dapat hadiah sorg satu... Ngeee.... Ariq suka dan happy gila mcm dpt hadiah tiket penerbangan ke London gittuewww.. Ahaks...



Anak bujang Mummy niiii... Pantang nampak camera.... Poser... Lain betul perangai poser dia compare dgn Qila... Hehehe...



Qila pun happy dapat hadiah walau nama dia lambat sikit dipanggil.... Dia dah sedih dah sebab Ariq dah dapat tapi dia belum dapat lagi..... Huhuhu...

Last but not least.... Kami semua...... Ni lah semua staff Unit aku bersama family masing2.... Tak ramai pun... Tapi kami closed dan satu kepala... Tu yang best tu...

Lepas je grup foto... Mandi lah apa lagi...... Qila dan Ariq dah tak sabar.... Tapi gambar mandi tak banyak sebab malas.... Aku dan Bi penat dan rushing nak balik rumah... Banyak benda tak settle lagi lagipun relatives ramai nak dtg rumah... Esoknya kan adik aku tunang so mmg banyak kerja... Kami mandi tak lama.... Sejam kot pastu lunch then balik daaa....



Si manja yang happy dapat mandi 'kolambesar' hehehehehe....



Si ngada yang takut2 berani... Hehehehehe...



Tengok gambar ni nampak Ariq dah tinggi dan besar sangat kan... Dah patut jadi abang ngah dah... Tapi...... Nantilah dulu.....



Macam dah sama besar dgn Mummy je...... Tapi kenapa rasa macam Ariq punye ngada macam baby 3 bulan? Hehehehe... Tu yg berat hati Mummy nak bagi adik tu......

Ada banyak lagi gambar tapi semua kat facebook.... Banyak cerita nak update ni tapi slow slow lah ye..... Bosan2 nanti keluarlah semua cerita satu persatu... Ihiksss.. Good nite uols.... Thanx for reading... :)

- Posted using BlogPress from my iPad2

2 ulasan:

YaYaNsMuM berkata...

Best je family Day kalo ade anak2 yg dah besar2 sket nie kan?..my son kecik lagi, so kemeriahan tu tak rasa sgt lg...huhu

misz_eyza berkata...

okey la tue kak wpun staff xramai tp semua ngam...sporting lg tue siap join xtvt dalam fmly day... =)