Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2012

Banyak2 toys, ini yang korang main nak??

Imej
Dah lama dah ni... Masa Daddy belum start keje lagi....
Qila dan Ariq main sama2.. Main tolak2.....
DUlu kite kecik2, main tarik2 daun upih atau daun pokok kelapa kan... Tapi bebudak zaman ni, lain sikit.... Memula si kakak tolak adik dulu.... Bergerak meluncur lah jugak.....
Sungguh2 tu menolak...... Syok betul Ariq terlangkup atas sofa nenek tu......

Pastu, Qila cakap.. "Okay.... Adik tolak kakak pulak eh.."

Errrkk.....
"Hiyaaarrgghhhh hiyaaarrggghhh!"

Korang rasa gerak tak????
Haraaaaaaaammmmmm....

Peluh2 adik tolak, seinci pun tak gerak... Yelaaahhh.. 19kg nak lawan 12.5kg...... :P

Siaaaaaannnn Qila.... Menunggu je.. Dia membantu gak tolak pakai kaki dengan tangan sendiri.. Hahaha..

Last last, Mummy lah yang kena tolak.... Tertonggeng2 Mummy menolak si kakak... Tapi takde gambarle sebab Ariq tak amikkan pulak.. Akekeke..

Adoyaaaaaaaaaaiii... Daddy beli mainana kemain banyak, ini jugaaaaaaaaak yg jadi mainan korang... Huhu..

Rutin kalau ke KL...

Imej
Sambungan entry KL last week... Masa agak terhad memandangkan kami perlu pulang ke Melaka sebelum malam... Masa tu sehari sebelum kenduri kat rumah so kami tak boleh lama sgt kat KL..

So untuk happykan anak2 yang suka sangat naik choo choo train, so kami pun bawakle diorg naik... Last naik choo choo train 9 ke 10 bulan lepas kot... Ihiks... Kali ni kami pilih route STAR LRT-Monorail.. Park keta kat Bandar Tasik Permaisuri so ayuh kita... Omg! Rindu sangat dengan tempat ni... Dulu masa bujang, tpt ni adalah tpt permainan aku.. Yelah masa bujang dulu, bestfriend aku menyewa kat Vista Amani so mmg everyweek aku lepak sini... Rindu doh!

Haritu sangat redup... So tak panas pun... Cuaca sgt best!


Menunggu choo choo train datang... Masa ni Ariq masih behaved lagi... Belum melasak lagi... Baik lagi... Ehehehe...


Qila mmg suka bergambar dgn choo choo train... Seribu kali pun, dia takkan bosan.....


Suka tgk dia senyum... Nampak dah mcm anak dara kan?


Mummy pun nak bergambar jugak... Feeling2 touris…

Anak lelaki yang manja dengan ibu adalah lelaki lembut??

Imej
Hahaha.. Tetiba tajuk menggerunkan...

Pagi tadi masa drive ke office, aku terdengar Fly Fm.. Tetiba je terdengar kan... Ada satu single mother ni call ngadu, anak lelaki kesayangan dia dalam lingkungan umur 30s dah nak berkahwin dan move out from the house... So dia sedih dan tak boleh terima... Dan dia pun cakap, girlfriend anak dia jumpa dia pun takde nak salam or wish dia ke ape ke... Just duduk dalam kereta membatu je... Anak dia pulak meronta2 nak kahwin dan pindah dari rumah dia untuk berdikari hidup sendiri.... That mother said, within this 30 years dia yang membesar dan memanjakan anak lelaki dia tu ALONE, then suddenly anak dia buat macam ni so dia sedih sangat... Fly Fm ade call back anak dia dan tanya... Kantoi kan... Pepagi buta ni yang jawap call dia adelah that girl.. Siap cakap "Sayang! Phone!" WTF??! Duduk sama ke??! Then mamat tu jawap lah pertanyaan DJ tu, kenapa nak move out? Duduk jelah satu rumah as mak dia pun single mother kaaann..

"Sampai bila sa…

KL, Kuala Lumpur...

Imej
Sila sebut ayat di atas dengan nada suara Aaron Aziz dalam filem KL Gangster...
Boahahahahahahaha....
Masa ni mmg ad hoc plan.... Daddy gi office kat KL pagi tu... Tetiba petang cakap dia kena stay KL, so mintak weols datang bawakkan baju dan teman dia sekali kat sana...
So, terkedek2 lah aku dan 2 org budak comel ni ke KL lewat petang tu.. Masa ni a week before Daddy sign on....
Kami sampai dah malam, so terus lepak makan then tidur....
Esoknye bila Daddy ke office, Mummy bawak bebudak tu mandi pool.... Tapi mana ku tahu, Quality tadak kids pool... Hampehs! Qila tgh frust... Tapi Mummy tetap ada idea untuk tidak menghampakan mereka.... :)
Ariq tetap cheeky dan happy mcm biasa... Ade kids pool keeeeeeeeeee... Takde keeeeeeee... Dia peduli hape kan??? Ahakss..
Dia dah tanak pakai zip dah.. Maybe dah ketat kot... Baju ni beli masa umur dia 4 bulan.. Ihiks... Harus dah ketat sangat kot...
Suka sangat tgk gambar dia senyum.... Dia mmg poser...
Taraaaaaaa... Mummy terus dapat idea... Qila Mummy suru…

Family Day....

Imej
14 Januari yang lalu..... Sehari selepas kenduri bacaan yassin rumah baru kami... Sehari sebelum majlis tunang adik aku dan birthday Bi.... Sepatutnya aku kena sampai ke A Famosa Water World tu at least jam 8.30 pagi sebab aku incharge registration... Tapiiiii.... Nan hadoooo... Walaupun bangun seawal jam 7.30 pagi, tapi jam 9.30 pagi baru nak gerak dr rumah! Sudahnye aku adelah makhluk paling lewat tiba pada hari tu.... Akekekeke....

Jangan marah aaarrrr........ Mak dah cuba sedaya upaya... Tapi ade je benda yg dicari tak jumpa... Huhuhu....

Sampai2 je kat inner tube tu, belum sempat bernafas, game pertama dah start uols.... Mamfusssss.... Orang kata tak sempat nak warm up lah.....



Tak sempat aku nak letak bag semua... Terus kena beratur sebab game untuk kids bawah 5 tahun.... Qila dan Ariq sangat blur... Sampai2 je Mummy dah paksa diorg beratur.. Hehehehe.. Sakit anak tekak aku menjerit memberi arahan pada anak2 tapi nan hadoooo nya diorg nak dengar sebab diorg pun tengah terngang…