Jumaat, Disember 28, 2012

28 Disember 2012

Harini ni office sangat lengang dari pagi bawa ke petang....

Daddy hantar Mummy gi office tadi pagi.....

So Mummy tiada kereta mahu berjimba masa lunch hour tadi... Ingat baru nak shopping kat Jusco tapi..........

Semua kawan2 yang ada kereta punya hal kekeluargaan masing.... Yang paling rapat dgn Mummy kat office ni seorang ada kerja luar, seorang lagi time off... Seorang lagi kereta rusak le pulak.... Huwaaa...

Takpe takpe... Setakat nak shopping kat Jusco pun nak heboh.... Puiiii... 

So lunch hour tadi duduk office layan cerita Korea, I Need Romance... Isk isk... Cerita geli2 tu.... Akekekekeke...

So... Apa uols akan buat sempena akhir tahun ni??? Holiday atau just duduk rumah untuk bersedia menyambut alam persekolahan?? Heheheh...

As for us, kami ada big wedding weekend ni.. So tak boleh nak kemana... Cousin Bi kahwin... By sunday baru free kalau nak berjalan.... Mummy dan plan dengan Daddy nak bawak kids gi KL... Tengok fireworks pada malam New Year... InsyaAllah kalau takde aral melintang, Sunday bergeraklah kami...

Tak tahu nak bawak bibik ke tak.... Hotel booked satu bilik deluxe je.....

Tapi sian minah tu dah lama tak ikut kami jalan2.... Sian pulak dia... Sebab kalau dia tinggal, dia akan stay dengan mertua... Hahahaha.. Siap ar ko kena kerahan tenaga kheeennn... Mak mertua I memang pandai 'menggunakan' bibik hingga ke titisan terakhir Uols...... Kalau Mama pulak, paling berat pun dia akan suruh bibik tolong dia buat bunga telur adik Mummy yang nak kawen Mac depan... Agegegegege.... Mama jenis tak reti nak suruh bibik buat kerja... Tapi tidak Ibu Mertuaku.... Huhuhu.... Ni pun dia tengah ada kat rumah mertua untuk kemas bilik belakang... :)

Herm..

Dah nak masuk tahun baru kan?? 2013... Maksudnya dah nak masuk 7 tahun Mummy berblog... Dulu masa buat blog ni, niat asal just untuk letak cerita dan gambar2 travel... Entry pertama dulu pun pasal holiday kat Bali....   Tapi lepas tu kahwin, dan beranak.... Terus tukar niat just nak cerita pasal anak-anak.... Tapi ada jugak kan pasal travel dan holiday.... Shopping sikit2... Bebel merapu je yang banyak... Ihiks...

Rindunya nak holoiday back packing dengan kawan2 sekepala.... Gi Thailand dan Indonesia mostly..... Rindu sangat...

Sekarang dah ada anak2, travel dan fotografi jatuh nombor tiga.... Selalunya anak nombor satu, Daddy nombor dua... Ihiks...

Kepada semua pembaca blog Mummy ni... Lovers mahupun haters.... Selamat bercuti bersama family ye uols.... Safe journey kalau nak kemana2.... Semoga kebahagiaan yang kalian kecapi akan dirahmati dan berterusan hingga ke akhirnya... 

Hidup ini ada pasang surutnya... Mohon dimaafkan atas segala kesilapan budi bicara... Mummy berblog bukan untuk ambil hati sesiapa, juga bukan mahu mengundang benci sesiapa... It just for fun... Untuk kenang-kenangan.... Duit nuffnang pun tidak sebanyak mana... Tapi bolehlah buat beli baju baru... Ihiks...

Siapa yang suka, I love you too....

Siapa yang tidak, I even love you more.... 

Meh ciom molot meh.... Mampoo????

Heuheuheueheuheu...
Peace yooooo!

Isnin, Disember 24, 2012

Yang sulung pulak...

Dah cerita pasal Angah, sekarang Mummy nak cerita pasal yang sulung pulak lah.....

Siapa lagi kalau bukan si tegap Mummy ni...... Hobi dia sekarang kat rumah adalah:-
Dok membonceng basikal bibik..... Nak kayuh sendiri malas... Hahahahaha..... Syiok kot....

Basikal bibik tu Daddy beli dari China... Boleh lipat dua... So dia yang pakai skrg....
Peace.... Qila sekarang ni memang tak sabar nak tunggu adik kedua dia ni lahir... Dia memang mengharap sangat akan dapat baby girl.... Dah plan dah dia nak tolong Mummy buai adik kat bouncer... Mueheheheh....

Kalau dapat adik boy, mesti Qila kecewa khen.... Heuheuheuheu...
Mummy suka sangat kalau dapat baby girl.... Boleh passing segala baju2 dan shoes Qila yang melambak tu kat adik... Toys lagi..... Bags dan teddy bears yang penuh satu bilik tu... Pfffthhh! 

Bila Mummy tanya, "Tak jeles ke nanti baby girl manja dengan Daddy???"

Dia jawap "Taklah" sambil peluk Daddy...

Iyelah tu...........
Tapi ciri2 ke-kakak-kan dah nampak sikit demi sikit... Contohnya macam gambar atas ni... Dia dan Ariq jarang sangat sebulu.... Asyikle bergaduh bertumbuk bila berebut barang... Heheheh... Jarang Qila nak berkorban mcm gambar atas ni... Dahle bibik takbleh pangku dia masa minum susu.... 
Kena pulak tumpangkan kaki adik... Tapi dia redha pulak... Selalunya dia tak suka... Hehehe...
Bentuk badan???? Makin pejal dan berisi terutama perut dan punggong.... Adoyaaaaaaaaaaiiii... Risau Mummy.... Sejak Daddy cuti ni selera makan dia memang luar biasa... Kalau dulu seskali je nak makan nasi.... Sekarang ni pagi, tengahari dan malam mesti makan bertambah... Tu belum lagi kudap-kudapan dia.... Selera membuak2.... 
Daddy pun risau tapi dalam masa yang sama, seronok tengok dia selera makan.... Hehehehehe... Acaner tu?

Persiapan school dah beli serba sedikit... Ala untuk budak 5 dan 4 tahun mcm diorg ni just beli bags dan water bottle jelah.... Lain apa pun nak beli.... So inilah pilihan mereka berdua :-
 Eh Mummy tipu.... Qila je yang beria memilih bag dan water bottle Pooh tu... Ariq??? Sakit hati betul, semua bag dia kata tak best.... Last2 Mummy beli aje yang ini.... Sampai rumah, dia berebut bag dengan kakak dia... Bila tunjuk bag Mickey tu dia terus cakap "Eh ni adik punya eeehhhhh?????" 

Kau memang.... Time suruh pilih tanak pilih.... Nasib baik Mummy beli jugak kalau tak mesti bergaduh berebut bag!!

Untuk Mummy pun ada uols.... Tapi bukan school bag or handbag.... 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Wallet sahajor.... Muehehehehehe.......

Agegegegegegege.....

Jumaat, Disember 21, 2012

Angah

Hehehehe.... After few weeks memujuk dia untuk dipanggil Angah, sekarang ni barulah berjaya.....

Barulah dia boleh terima nama dia dah bertukar dari ADIK ke ANGAH.....

Tapi, Angah saja... Ayot (moyang) suka panggil Abang Ngah... Dia marah okay... 

"Angah lah!!! Bukan Abang Ngah..."

Hehehehe... Ape-apelah dikkk...

Mummy selalu tersasul panggil dia Adik... Dah biasa kan... Kadang2 Mummy panggil dia Sayang... Kadang2 baru panggil Ariq... So tiga nama tu dia memang dah biasa...

Haritu Mummy saja tegur dia... "Hi darling!"

Hahahaha.. Mummy kena marah lagi... "Eh bukanlah... Angah!"

Hohoohohohoh..
 Ni lah manja Mummy sorang ni... Budak kuat merengek.... Sejak nak dapat adik ni, 24hrs merengek.... Nak minum susu pun merengek... "Mummy... Adik nak susu lah Maaa...." Sambil buat muka manja mengada merengek2... Sambil tidur pun merengek mintak dibelai2... Minum susu pun merengak nak dengan Mummy.... Nak gentel siku Mummy.... Dia memang masih bahasakan diri Adik... Tapi bila kita panggil dia Angah, dia menyahut jugak... Bercampur2 lah... Hehehe... Sesekali dia bahasakan diri dia Angah jugak.... 
Ariq makin notty... Boy kan... Kalau kita bebel2 dia jangan buat itu ini, dia bebel kat kita balik ayat yang sama... Dia ni tak reti duduk diam... Tu standard lah kan... Kalau duduk diam tu memanglah Mummy risau...  Asyik berebut tempat or barang dengan kakak.... Selalu bergurau dengan hover dan kalau bergaduh pun sangatlah hover... Selalunya Ariq yang nangis kalah sebab kakak kalau debik dia, memang takde nak slow motion lah.. Tengoklah lengan kakak mcm mana khennn... 

Potty train??? 

Yesss... Alhamdulillah sudah berjaya dalam masa sebulan... Semua atas usaha bibik dan mertuaku.. Hehehe... Memula dulu sangat susah sebab Ariq 'geli' pakai spender.... Kena pujuk dan pujuk dan pujuklah.... Bila dah terer nak shi shi kat toilet, problem tang yak pulak.... Banyak kali gak ter-yak dalam seluar.... Tapi sekarang dah pandai bukak seluar sendiri untuk yak dan shi shi kat toilet... Good boy...

Sangat shomel masa dia tengah yak tau.... Ariq ni jenis yak ketul2 kecik... Hehehe.. Macam kambeng... Masa tengah duduk kat toilet bowl tu, dia suka berbual...

"Mummy... Yaknye nak keluar... Tapi keras..."

"Mummy... Kakaknye dah keluar... Adiknye dah keluar... Daddynye belum..."

"Neneknya dah keluar Mummy..."

Hahahaha... Ko mampoo???? Yak pun ada Mummy, Daddy, adik beradik serta atuk nenek hokaaaaaayy....

Lantakle dik, janji adik yak kat toilet... Hehehehehe... Ohye, skrg kencing berdiri tu... Boy tetaplah boy!!!
Ariq ni diva... Tak tahan silau....... Kalau kena baring dalam car, mesti nak pakai sunglass sebab silau... Tapi kalau malam, takdelah.... Kalau bangun pagi tu, kan dah ada matahari.... Dia merengek silau..... Dia tu jenis kalau bangun takde nak guling2 atas katil dulu... Terus keluar bilik tu yang dia bising dia silau.... Ngada betul....
Sekarang ni dia suka sangat tengok youtube Dora Play Doh... Hahahahaha... Boring je Mummy tengok.... 
Naik basikal pun dia suka.... Lajuuuuuuuuuuuuu... Mummy yang risau... Dah tu dia suka sangat pakai slippers Mummy.... Geram Mummy... 2 Januari ni Ariq dah masuk per-school.... Kelas 4 tahun... Satu school dengan kakak.... Mummy dah apply cuti dah.... Macam manalah gaya Ariq pergi school eh??? Macam mana dia duduk dalam class nanti??? Haih....

Risau dan tak sabar.... :)

Rabu, Disember 19, 2012

Ariq wish list

Wish list lah sangat kan....

Eh memanglah uols.... Almost sebulan dia merengek nak main blowling besar.... Nak main bowling besar... Hahahaha.. Everytime bersiap nak keluar, mesti dia akan tanya "Kita nak pergi main bowling eh???"

Pastu hari2 dok zikir kat telinga Mummy dengan Daddy... "Adik nak main bowlingggg.... Adik nak main bowling lah..."

Dengan atuk nenek pun dia dok canang...

"Nanti adik nak main bowling dengan Daddy..........."

Haaaa..... So Daddy kesian sangat, so sebelum Daddy final exam lastweek, sempat gak Daddy curi masa untuk bawa dia main bowling.....
Tengah terngaga sebab teruja.... Ni 3rd time diorg datang ke bowling center... Tapi tak pernah main... Just teman Mummy... This time, Mummy pulak teman diorg main.... :)
Qila at first excited.... Tapi lepas first game dia dah boring... Hehehehe....
 Beria-ia nak angkat bola tu... Hadoiii... Seriau Mummy.....
 Macam biasa adegan berebut pasti ada... Heheheh...
Tengok tu.... Beria-ia membaling.....

Walaupun jatuh satu pin, dia punye menjerit happy... Hahahaha.. Macamle strike!
 Mummy geram gak, sesekali join tolong Ariq baling... Heheheh..
 Minah ni dha start ngantuk..... Dia kalau duduk stroller mesti nak pakai belt tu... Sempit yarabbi.....
 Seronok tengok Ariq happy.... Masa ni pergi malam so sempat main 2 game je.... Tak puas dia... Nangis ok tanak balik....
 So Daddy rasuah main Daytona pulek... Ni fav Daddy tau masa muda2 dulu.... Ihiks...


 Kakak terus segar bugar... Rambang mata dia semua dia nak naik.... Kering poket Daddy... Hahahahaha...
Ariq???? Entah kenapa malam tu dia takut nak naik yang pusing2 tu... Dia berani naik ni ajer...

Pasni kita mian bowling lagi ye sayang... Tunggu Daddy baik demam.... Sekarang ni nak mengubat lara dia, main bowling kat Wii aje... Tu pun dah cukup buat dia happy... Sampai Mummy nak tengok drama pun tak boleh... Mencik... Daddy cuti sampai 6 Januari.... Sukalah hati diorg Daddy ada nak layan 24hrs...

Ok lah... Daaaaaaaaa......

Sabtu, Disember 15, 2012

Sebelum shopping barang2 persekolahan...

Macam biasa, bila nak start je persekolahan, mesti nak shopping barang2 utk school kan terutamanya bag!!

Utk Qila bag dia mmg beli 2 kali setahun... Biar dia tak boring pakai bag yg sama... As for Ariq pulak.... Ni first time dia masuk school, mestilah kena beli bag utk dia... Excited!!!!

So, Mummy tanyalah diorg, nak bag apa khennn....

Mummy : Qila nak school bag apa?
Qila : Bag Pooh lah Mummy...
Mummy : Huh?? Bag Pooh??? Budak 5 tahun manalah pakai bag Pooh.... Pooh tak educated lah... Utk baby boleh lah...
Qila : Alaaa... Saya belum ada lagi bag pooh..
Mummy : Oklah, Qila nak yang murah ke yang mahal?
Qila : Murah tu apa?
Mummy : Murah tu pakai duit sikit je... Kalau mahal, pakai duit banyaaakkk..
Qila : Yang murah ajelah...
Mummy : Okay.... Nak yang vouge keee yang biasa jek?
Qila : Vouge tu apa?
Mummy : Vouge tu yang cantik.. Yang malatops.... Biasa tu yang simple je... Yang biasa-biasa jelah.....
Qila : Yang biasa ajelah Mummy.....

Auuuwwww.... Macam manalah Mummy tak cair.... Qila mmg pandai ambil hati.. Huhhhu... Kita tengok ajelah petang nanti ye... Macam manalah rupa bag murah + biasa2 yang Qila akan pilih.... Pfffthhh... ;p

Mummy : Ariq pulak nak bag ape??
Ariq : Mickey mouse!

Ni satu lagi... Tak habis2 dgn mickey... Boringlah dik... Huhuhuhu....

Mummy : Daddy pulak nak bag apa?????

Daddy : Nak bag Hermes!

Chehhh. Malas aku nak layaaaannnnnn..............

Published with Blogger-droid v2.0.6

Melopong...

Anak siapa lah ni?????

Published with Blogger-droid v2.0.6

Isnin, Disember 03, 2012

Aduh...

Aku terlupa nokkkk nak update blog..... Pfffthhh!!

Boleh gitu??? Ni ha lunch hour time rasa sangap sangat..... Sebabnye semalam balik lambat... Sampai rumah dah tengah malam.... So tak cukup tidurle...

Ohye, aku kemana semalam????

Ke KLIA ambil mertua... Sabtu lagi dah ke KL, tidur Subang rumah mak sedara Bi... Ahad ada wedding kat Klang... Petang baru gi KLIA ambil mertua...

Yesss.... Diorg baru pulang dari Manchester... Mak 3 bulan kat sana dan Abah almost sebulan.... Abang ipar aku akan pulang Januari so barang2 yang kupesan hanya akan sampai on Januari... Oh cant wait baybeh....

Perkembangan terkini??? Ohye, aku dah nak masuk 17weeks of pregnancy.... Rasa mcm lambat je masa berjalan.... Cepatle beranak... Malas lah nak pregnant ni.... Badan rasa berat terutama ketika duduk atau menyangkung... Maklumle pungkok kecik... Belum lagi 7 8 bulan nanti lagi rasa berat sangat...

Isshh.. Tak baik merungut Sha... Ada orang tu tak pernah merasa nikmat mengandung taw.... Huhuhuhu...

Huhuhu... Okay okay.... 

Ohye, Ariq Isyraf dah fully diaperless di siang hari... Ihiks.. Baru je ni dia dah pandai shi shi kat toilet... Bukak spender sendiri.... Sangat comel bila dia report kat kita "Mummy... Nak tencingggggg!!!" Terkial2 bukak spender dia tu... Gi toilet sendiri, shi shi sendiri... Basuh sendiri.... Rasa nak geget2 je punggong dia... Hahahaha... Tapi yak masih belum lagi... Susah betul le.... Huhuhu...

Qila??? Makin dobot... Last timbang dia adelah 23kg... Ariq 15kg dan Mummy 43kg... Huhuhuhuhu...

Daddy jangan tanye sebab dia sama je kategori dengan Qila.... Dobot.. :P

Mulut masing2 mmg macam mak nenek... Meriah memang meriah rumah tapi ade je yang menjawap kalau kita dok bebel2kan dia... Sabau jelah noks... 

Ohye, semalam masa bergerak dari Klang ke KLIA, sempat suruh Bi singgah Setia Alam City Mall... Gi H&M... Sanggup tu shopping seorang sebab anak2 beranak tu duduk dalam kereta membuta.... Ihiks... Anak2 tidur so tak sampai hati nak kejut... Bi join diorg tidur so Mummy gi shopping sorang... Terbeli baju baby kat H&M... Gila awal kan.... Tak sabar sebab geram... Actually belum tahu gender pun, saje beli color selamat je...

Masa Daddy ambil Daddy Mummy, bebudak tu dah bangun.. Masa tu hujan dah turun.... Qila siap cakap sian Mummy kena hujan... Ariq pulak terus peluk Mummy sebab kononnya kesian kat Mummy yang kena hujan... Alololoooo... Padehal sikit pun Mummy tak kena hujan... Huhuhu...

Tak shopping apa sangat kat H&M sebab alahai.... Kecik je... Hanya beli maternity blouse dab beberapa helai baju baby sajork... No more baju for the kids sebab baju2 diorg yang ada ni pun tak terpakai.... :P Sakit hati tgk almari yang penuh dengan baju tapi tak teringat nak pakai.. Huhuhu...

Tapi khen geram sangat tengok baju2 baby girl..... Sebab lama kan tak shopping baju baby girl... Last masa Qila baby le.... Masa tu mana ade H&M ni semua... Aku mana reti sangat shopping baju baby masa tu... Anak sulung kan... Manalah ada ilmu sangat.. Ecehwah... Asyik2 beli brand yang ada kat Jusco jek... Gila bosan... Bila Ariq lahir baru aku reti nak kenal brands baju baby yang cute2 ni.... Barule tahu apa erti boros berbelanja.. Huhuhuhu... 

Overall, oklah mall tu... Takdelah syiok sangat mall tu and no more 2nd time lah kan kecuali mmg ada kat sana... Kalau semata2 nak datang sana lagi, idak le kan..... 

Ohye, lupa nak cerita... Qila dan Ariq skrg ada bela kittens.... Bi yang bawak balik masa cuti deepavali lepas... Masa tu dia cuti lama, so bawak balik sekali kucing dia yg baru beranak kat rumah sewa nun... So bebudak berdua tu dah sayang.. Tak bagi Daddy ambil balik... So aku sekarang ni dah kembali membela kucing...

Dalam hati memangle menyakitkan hati tengok kucing yang busuk tu tapi bila tengok anak2 happy.... Pendam ajelah uols... Qila siap dah bagi nama.... Sekor tu Milo, sekor lagi Koko dan last sekali yang color putih tu nama dia Putihle... Comel sangat bila Qila cerita dengan semua orang perihal nama anak2 kucing dia... Siap bahasakan diri dia as 'kakak'... Kalau Daddy pangil Labu, si ibu kepada anak2 kucing tu, dan si Labu buat bodoh je... Qila siap cakap.. "Labu.... Daddy panggil tu... Tak dengar ke? Labu takde telinga ke???" 

Boleh???

Sakit je jiwa kau dengar... Hahahaha...

Ariq pada mulanya takut... Tapi sekarang dah berani sikit... Qila siap beri layanan first class kat kucing2 dia... 
" U dont move okay, jom kakak bawak naik basikal"

Ko hade?? Naik basikal hokey.......

Nanti ada masa aku ambil gambar okay???

Sekarang ni mood ambil gambar mmg ada tapi terus ke instagram...

Mahu follow?? 

Carik 'marshazliyana' ye...

Daaaaaaaaaaaaaaaaa........


Sabtu, November 24, 2012

Ferringhi Night Market dan Hard Rock Cafe

Day 2....... Lepas je nap petang, kami jalan-jalan cari Nasi Kandar... Tak gi pun jauh2 mana... Dekat2 Ferringhi je.... Sebab lepas tu nak serbu Night Market... Naik cab pun murah je RM15 sahaja... 
 Tengok Ariq...... Masih menguap... Dia siap cakap masa ni, "Adik nak naik hotel lah.... Adik nak tidur lagi....."
Banyak lah ko....
Masing-masing masih moody sebab tidur tak puas... Heheheh.... Helllooooo... We are on holiday mood baby... Takkan nak tidur lama2... :p
Ko tengokle, Mummy ajak bergambar pun masing2 buat tak peduli je..... Haih...... 

 Masa ni tengah tunggu cab.... Tu yang posing dulu tu...
 Depan Hard Rock Cafe.... Sebelah hotel je pun...
 Malam nanti kite datang sini eh...

Actually... Tiada langsung gambar ketika di Night Market... Sebabnya hanya setengah jam pertama je Ariq dan Qila bagi kerjasama... Lepas dari tu masing2 dah penat berjalan... Masing2 mintak dukung ko..... Sorang bagi alasan mata dah pedih... Sorang bagi alasan dah penat berjalan... Huwaaaaaaaaaaaaa... Mummy belum sempat shopping apa pun... Just sempat beli toys diorg, fridge magnets, dan souvenirs sikit2 je.... Mencikkkkkkkkk.... Stop jap lepak minum but stillllllllllll dua2 merengek dan mengamuk ajak balik hotel..... Kami naik bas okay balik hotel.... Seronok gila dua budak tu khennn... Tambang free je sebab dekat sangat...

Siapa yang pernah pergi Night Market Ferringhi mesti tahu kan, kedudukan hotel2 di Night Market semua dekat-dekat...  So memang dekat to each other.. Cuma Hard Rock je paling hujung sikit.... Driver bas bagi kami naik FOC... Ihiks.... Cumanya barang2 yang dijual kat sana sebijik sebijuk datang dari Thailand... So macam berjalan kat night market Chiang Mai le pulak.... So takde lah unik dah happening sangat pon.... Handbags tipu banyakle yang jual sana... Hahaha..

Tapi kheeeeeeeeennnn... Anak-anak ku, sampai je hotel masing2 terus segar bugar... Happy sangat kot dapat naik bas tu yang buat mood diorg terus okay.... Pfffthhhh! Tu sebab kami tak terus naik bilik, kami sambung shopping di Hard Rock Shop dan lepak makan ice cream kat Hard Rock Cafe sambil tengok live band.... Ihiksss...
 Tapi mari bergambar dulu.... 
Qila panggil beca ni as stroller besar... Hahahahaha... Beca kat Melaka lain uols bentuknya.... Basikal kat sisi... Bukan macam ni...
 Kat sini ada dua kedai Hard Rock... Hotel dan Cafe... Dua2 kami serbu dan beli baju2 kat sana.... Hahahaha.. Mummy lepas geram tak dapat shopping kat Night Market...

Kat atas tu Hard Rock Hotel Shop
Ni pulak kat Hard Rock Cafe Shop... 
Mummy puas hati dapat baju walaupun Hard Rock Penang sajork... Tapi design cantik2... Tak rugi beli.... 
Daddy yang happy dapat layan live band... At first katanya kids takboleh masuk sebab after 10pm, crowd dah start merokok... Tapi Mummy dan Daddy mintak izin pada hostest, diorg bagi je lepak sana just tak bolehlah sampai tengah malam kan... Setakat lepak kejap, boleh je... Tak bagus pun untuk kids kan... Lagipun, penuh ko sampai takde meja kosong... Nasib baik kami cepat sikit...
Besar woooo ini ice cream, senak gak perut nak habiskan....
Sedap gak suara mamat ni.....

Tiba2 singer tu wish happy belated birthday to Pak Nil... Huh.... Terkejut Mummy... Pak Nil in the house rupanye... Siap ada cake cutting.... Merasalah Mummy jumpa dan bergambar dengan Pak Nil... Dia lalu kat meja kitorg then terus kami bergambar... Pak Nil sangat peramah.... :)
Tinggiiii.... Handsome.... Muda.... Putih.... Ihikss....

Lepas je bergambar dengan Pak Nil, kami naik bilik.... Sian Qila dan Ariq dah menguap beratus kali.. Ihiks.... 
Hasil shopping di dua Hard Rock Shops...
Paling banyak adelah baju Mummy.... Ngeeeeeeeee....
FM tetap ada.....

Esoknya, flight pulang kami adelah malam.... Lepas je mandi pool untuk last kopek, check out.... Then Nazmy and family datang bawa kami jalan lagi.... Next entry ye.... :)