Khamis, Oktober 27, 2011

Kisah Qila, spender dan designer's shoes Mummy...

Tadi petang punye kisah.... Lepas amik Qila dari school, kitaorg jenjalan gi Jusco... Ade oraaangggggg tu nak cari leather casing untuk handphone baru dia.... :p Nyampaaah I...

Masa kat Jusco Qila dan Ariq macam biasa lari sana lari sini... Adoooiii penat Mummy kejar.... Tapi kan, Mummy tengok Qila asyikkkkkk pegang spender dia... Bila tanye, Qila nak shi shi ke? Dia kata tak....

Last2 masa dah nak gerak untuk ke play area, Qila angkat baju sekolah dia then jerit "Daddddyyyy.... Spender kite dah jatuh....."

Muahahahahaha... Tergelak besar aku... Tapi Daddy marah woooo Mummy gelakkan anak dia... Dah tu, pagi tadi siapa yang pakaikan Qila spender tu???? Dah tau longgar kaaannn.... Mummy pulak kena bebel.... Terus Daddy ajak Qila beli spender baru... Yelah kang tak pasal2 spender Qila jatuh pulak masa tengah main kat play zone... :p

Malas nak gi jauh2 dari play zone tu so gi beli kat SoxWorld jers...


Nasib baik ade spender Mickey... Qila ni nak pakai spender Mickey je... Yang lain mmg dia tanak kecuali buat duduk rumah.. Divaaaaa... Hahaha.. Yang belah kanan tu lah spender Qila yang tercabut... Dah kembang kan?.. Mama kata buang jelah spender yang dah kembang tu... Buat menyusahkan cucu dia je kan... Maklumle, basuh mesin... Pakai 2 3 bulan dah kembang... Spender cap Mydin le katakan....

This time beli type ni sebab punggong Qila lebar, selalu dia kompel spender terselit celah bedah dia... Huhu.. Beli yang type ni so dia selesa sikit... Tak senang terselit.. Tapi susah cari type ni yang ade gambar Mickey.. Tak sangka kat SoxWorld ada jual.. Tapiii... Chooyyyy.... Balik rumah baru perasan kecik sangat plak untuk dia... Next time kena beli saiz 7-8 tahun lah.. Ni saiz 6 tahun... Siaaannn Qila... Berbekas pinggang dia pakai spender ketat.. Huhuhu...

Ohye, nak tunjuk spender PERTAMA Ariq.. Akekekeke.... Kakak dapat, adik pun mesti dapat habuan yg sama....


Boxer Mickey bebeh... Bangga Ariq... Dalam kereta dok pegang je boxer dia tu.. Dia pun dah pandai shi shi kat toilet.. Pasni dah takyah pakai pampers lagi ek sayang.... Comel sgt boxer ni... Nanti nak belikan Daddy satu lah... Hehehehehe....

Ohye, untuk membakar hati Kak Ida buat ke sekian kalinye... Nak show off lagi ape Daddy beli untuk Mummy.... Handbags dah melambak2 kan.... Harus ada sepasang designers shoes untuk Mummy.... Color haruslah HIJAU gak ye.....

Nak tengok????????

Jangan makan hati ye uols... I bukan nak menunjuk2 laki I kaya ke ape kan.... Cuma I nak share dengan uols jers...... Betapa I obses dengan color hijau...
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Harap Kak Ida, jangan dengki2 tau..... Tak baik untuk kesihatan uols.... Huhuhuhuhuhuhu....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Barang mahal kena lah scroll lebih sket uols.... Jangan marah aaaarrr....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Dibuat khasssss dari Japan uols!

RM5.00 sahaja...

Ko ado?

Muahahahahahahahahahahahahahaha....


- Posted using BlogPress from my iPad2

Selasa, Oktober 25, 2011

Antara sebab kenapa tinggal di Melaka adalah superb!

Kalau kau perlukan pantai... Melaka ada babe... Bukan satu, tapi melambak2.... Cakap je kau nak pantai yang mana satu... Ihiks..

As for me... Aku pun tinggal sepelaung dari pantai.. Tu sebab kulit aku TAN.. Akekekek... Dan anak2 pun suka sangat dengan pantai.... So weekend lepas, lepas pekena roti canai di pagi ahad, kami decided untuk main pasir!!!!

So aku suggest weols lepak kat Malacca Club area.. 5 minit drive dari rumah.. Tak perlu mandi dan bersolek pun... Huhuhu...
Oleh kerana masa kat Langkawi tak sempat main pasir, kat sini pun jadilah nak.... Pantai Langkawi pun bukan bersih sangat.. Lebih kurang kat sini jers.. Tambah lagi sini lebih sejuk.. Langkawi panas berdengkang.. Huhuhuhu...
Gigih anak2 aku main pasir.... Masing2 kenyang baru pas makan roti canai... :)
Jangan sape maki hamun aku sebab tak bertudung... Aku mmg plan nak terjun laut pasni... :p Nak berdakwah dengan berhemah boleh je, tapi kalau nak maki hamun, kau salah blog ye...
Ariq memula takut dan geli... Lama2 okay... Hek eleh ko hover kan...
Qila macam biasa... Macam parents dia.. Pecinta laut.. :)
Okay ni pakai D90... Agak kuning sebab aku dah hilang skills mengambil gambar... Susah nak setting di kala redup ni... Belasah jelah uols... Janji hadooo..
Lucky ada khemah comel ni... Boleh buat baring2 tapi aku tak baring pun... Lebih excited hirup udara pagi.. Huhuhu.. Masa ni jam 9.30 kot.. belum ade orang.. Privacy sangat tempat ni... Tak ramai orang Melaka tahu kot..
Memang best... Habis bekalan air dan roti yang dibawa... Tapi nasi goreng tak sempat disentuh.. Diorg sibuk main pasir
Sini bersih... Pasir dia bersih.... Tak macam Klebang dan Pantai Puteri..
Okay... Sesi mendera Ariq yang geli dan takut gila pada air pantai... Hover... Terjerit2 dia bila aku tarik nak masuk dalam air...
Tengok muka sedih dia tu... Mencebik macamle sakit sangat kaaannn.. Manja!
Kakak jugak sporting ...
Lepas kena dera, dia duduk celah khemah takut kena seret masuk air... Hahahahahaha...
Kami yang BELUM mandi... Huhuhuhu...
Suka sangat gambar ni.... Qila sangat happy lari sana sini..... Ambil air... Siram pasir.. Hehehe..
Alhamdulillah dia makin ceria walaupun over manja dan ngada sikit..
Kadang2 Qila terjerit2 bila adik kacau barang dia... Kadang2 diaorg boleh main dengan tenang...

Kami kat sini sampai pukul 11 pagi... Aku dan Qila balik basah kuyup... Hehehehe... Tak bawak baju... Nasiblah kereta Bi habis basah.... Ngeeee...
Saje nak show off hasil lense panjang Daddy.. Kapal ni jauhhhhhhh.. Menggigil2 Mummy nak shoot gambar ni...

Okay petang ni nak gi PD.. Nak gi rumah kakak Bi....

Happy Deepavali uols.... :)

Isnin, Oktober 24, 2011

Concert pertama Qila...

Adoooiiii... One word nyah, one word!!! Penat yarabbi...... Aku rasa aku punye penat kalah penat cikgu2 Qila kowt.. Hahah.. Hover...

Pagi2 dah bangun sebenarnye... Tapi tu lain kali update...

Actually lepas masak dan makan tghari semua, puasssssssssss aku try nak tidurkan Qila dan Ariq... Tapi Ariq berjaya jugak akhirnya ditidurkan oleh bibik kat bilik belakang.. Tapi si Qila ni mak aihhhh liat betul! Mata dia ngantuk tapi dia tanak tidur!

Tetiba nak dekat jam 3ptg, baru aku terfikir..

"Eh Bi, concert dia start pukul 4 tau... Nak gi MITC dahle jauh. Ayuh bersiap sekarang!!!"

So cargas salinkan baju anak2 dengan pantas.. Jam 3.30pm mcm tu baru kuar rumah... Qila dahle pakai baju salah... So aku plan make up kan dia kat MITC je.. Tak sempat nak make up masa kat rumah.. Tu pun nasib baik bibik ingatkan aku suruh make up Qila sebab aku tak terfikir pun....

Bermula lah episod drama swasta si Qila bila dia nangis2 tanak pakai baju kuning ni... Dia kata,

"Kite tanak pergi MITC, kite tak suka dancing... Kite suka pergi Tesco je.." Nangis tersedu sedan hokay... Meroyan aku...

Last2 lepas di marah dan di pujuk serba serbi, dia pakai gak baju tu tapi dalam tangisan terpaksa gitu.. Dalam kereta, belum sempat keluar simpang rumah, dia dah tertidur!!! Adoyaaaiii..

Dalam kereta, aku ikatkan rambut dia slow2... Bagi kemas sikti... Dahle sikat pun tak bawak.. Memang kelam kabut uols!! Nasib baik gak dia tak terjaga..

Sampai je MITC, haruslah dia mengamuk sakan sebab tak puas tidur! Stroller pulak tak bawak... Adoyaaaiii.. Masa tu dah pukul 4pm.. Aku dah start panik!!!

Sampai je dewan, dah ramai gilos manusia.. Semua dah pakai cantik2, dan dah make up semua tapi Qila tgh meraung2 menangis.. Boleh??? Macamle kite nak suruh dia tinggal situ sebulan kan...

Aku suruh Bi masuk dulu utk cop tempat then aku, bibik dan Ariq uruskan Qila kat luar... Pujuk dan make up kan dia laju2... Sebab aku ingat macam dah terlambat tapi sebenarnyeeeeeeeeeee... Lama lagi okayyyy..
Haaaa... Lepas dah make up, harussssssssss dia punye mood ok sikit.. Yelah, perasan kunun dah canthek lah tu kan.... Mata terbeliak takut eye shadow rosak... Mulut muncung mcm tu takut lipstik hilang... Akekekekeke... Mood dia makin ok sikit demi sikit....
Punyelah banyak masa lagi sebab jam 5pm lebih kot baru perarakan masuk sebab sebelum tu bebudak umur 6 tahun 'konvo' dulu.. Lamanyeeeeeeeeeeee nak tunggu.. So diorg kena standby belakang sekali utk perarakan masuk... Sebelum tu mmg Qila happy... Lari sana sini.. Sengih sampai telinga...
Siap amik gmbr dengan Ariq... Si Ariq punyelah lasak lari sana sini.. Adoyaaaaaaaaaiiii... Macam tarzan aku asyik kena kejar dia...
Qila paksa Ariq bergambar dengan dia.. Habis dicekaknye pinggang dan bahu adik dia....
"Pandang Mummy lah dikkk!!" Tapi kali ni, Ariq anti camera.. Dia lebih syok nak lari sana sini....
Suka gambar ni......
Alololooo... Masa ni lisptik dah hilang sbb dia jilat... Dia tanak touch up so okaylah... Still beauty gitu ketika dan saat ini...
Kejap je dia duduk ni... Pastu diri dan jalan sana sini...
Macam amoilah anak Mummy ni....

Bangga gila bila pasang bunga ni kat kepala dia..... Hehehehehe...

Drama swasta part dua pun bermula bila nak start perarakan masuk... Qila menangis2 merayu suruh Mummy ikut sekali.. Mana boleh sayang... Tgh2 menangis tu, dia bagi pulak alasan nak shi shi.. Padehal muzik dah start dah!! Laju2 aku gi kat Bi amik pampers, pakaikan dia sambil diri je... Qila sarung spender betul2 masa org sume dah start jalan... Haru beb haruuuu...

Dia menangis tanak jalan pulak dah.. Terpaksa aku iring sampaile tepi tangga stage.. Pastu, teacher paksa gak dia naik stage.. Memang menangis mcm nak kena sebat je kan!! Atas stage, tataule dia nangis ke tak sebab dah tak nampak dah dia kat atas tu. Dia dah kat tgh2.. Ramai gila students kan..
Nampak ni je dr jauh.... Diorg nyanyi ramai2 dua lagu... Negaraku dgn lagu Satu Malaysia tu... Comel sangat.. hehehe
So kami tunggulah bawah stage.. Kat atas Qila tu tataulah ape jadi.. Hahahaha.. Terpaksa kejam sikit kalau tak, memang tak jadilah concert ni nanti....

Tapi masa berarak keluar aku tengok dia tak nangis dah.. Aku suruh bibik pantau je dr jauh.. Diorg semua kat belakang stage tunggu turn untuk persembahan masing2...

So Qila punye turn adelah dah nak dekat pukul 7 petang!! Bayangkan betapa lama nak tunggu??? Bibik jaga Qila kat belakang, aku jaga Ariq.. Bi jaga tempat, bag dan camera.. Huwaa.. Penat gilo... Ariq asyik lari sana, selit sini.. Bila didukung habis dia gigit2 hidung aku.. Dia tarik shawl aku.. Huwaaaaaaa....

Sian Qila kat belakang tapi bibik kata Qila ok tak nangis.. Cuma asyikkk menguap.. Dapat duduk kat sofa, so aku taklah risau sgt...

So masa turn Qila, aku dan Ariq gi duduk depan stage utk amik video..... Terharu sangat rasa nak nangis bila tengok dia terkedek2 keluar dari back stage... Aku jerit, "Qilaaaaaaaaaa!!!" Konon die hard fan lah.. Akekekek... Ariq pun ikut jerit "Qilaaaaaaaaaaaa!!" Pastu dia jerit lagi "Akak!!!!" Sampaile kakak dia habis dancing... Hehehehehe...
Itu anak saye!!! Heuheuheuheuheu
Taraaaaaaaaaaaaaaaa.... Mata dah macam anak PANDA sebab menangis tadi kan....... Habis mascara cair uols!!!! Siapa suruh nangis??? Kan dah tak cantik???? Terkejut aku tengok mata panda dia ni.. Hahahah..
Dia macam culture shock sebab dari atas stage kan nampak ramai orang... Tapi dia tetap dancing walau tak goyang sangat...
Lidah asyikkk menjilat bibir.. Ihiks
Qila dancing hula hula dance... Oklah untuk bebudak 3 tahun punye performance kan... Teachers semua bertepuk excited sbb diorg buat mengikut arahan.. Takde lah ke laut kan... Tapi tak sangka pulak Qila boleh ikut menari sampai habis dalam mood dia yg swing tu... Ihiks...

Qila habis je dancing kami terus blah... Tak larat nak tunggu sampai habis... Sian anak2 aku penat... Qila happy mulut tak berhenti bercakap sebab excited... Ihiks...
Ajak posing pun okay je... Mood tgh excited baru lepas buat concert kan...
Ko tengok... Susah betul nak handle Ariq ni... Bukan reti duduk diam jap org nak bergambar
Mummy bangga dgn Qila... Walaupun lama tak gi school, lama tak praktis, Qila boleh gak nak dancing walaupun Qila tanak dancing at first..... Good job sayang.......
Meh posing dulu sebelum balik.... Sebagai upah, terus bawak Qila jenjalan gi main choo-choo train kat Jusco as her wish.... Balik tu dua2 pengsan kat dalam kereta... Ihiks...

Meh layan video Qila dancing.....

(lambat gila nak laoding.. Next time aku upload...)

Jumaat, Oktober 21, 2011

Mungkin ini hijau yang terakhir......

Lalalalalalalalalalala.......... Petang tadi tetiba dapat parcel.....


Diterbangkan khassss dari http://coachlover1980.blogspot.com

Siapa lagi kalau bukan blog Wynn yang menjual authentic designers handbags... :)

Berdebar-debar nak bukak uolssss.... Hehehehehehe......


Marc by Marc Jacobs...... First time beli brand ni..... Tukar selera....

Nak tengok isi dalam?.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Macam biasa le, kasi scroll lebih sket...

Heuheuheuheuheuheuheuheu...
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Taraaaaaaa...............

Marc by Marc Jacobs Dr. Q Hillier Hobo - Olive Green in Color... :)


Tak sabar nak pakai esok..... Nguehehehehehehe............

Ohye, siapa nak jamu mata dan $$$$ jangan malu2 singgah blog Wynn ye.... Dijamin puas hati dan original... Mak tak pakai barang tiruan uols..... :)

Thanx Wynn sebab bersusah payah dapatkan bag ni untuk mak..... Muach muach!


- Posted using BlogPress from my iPad2

Oh My Gucci...

Dah kena tinggal lama2 mesti le kena dapat hadiah kan?? Heuheuheu....

Meh nak tunjuk... Kak Ida, jangan jeles ek... Gi mintak laki kau beli cepat.. Go!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Huhuhuhuhuhu.... Dah lama dah tunjuk kat FB... Tapi belum tunjuk isinye....... 
.
.
.
Biasa-biasa jers uols.... 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Simple and low key... Okaylah kan......

Terima kasih Sayang.....

Bila ditanye nape beli color coklat??

Dia kata, nak bagi sama dengan wallet dia....
Issshhh.. Ngada.........

Pastu sibuk suruh amik gambar dia punye pulak......
 Hover shadow betul........ :p

Gambar kotak je.. Isi dalam takyah....

Daannn.. Untuk anak2 adelah :-
 Ni untuk Ariq......
Qila dapat Nintendos Wii....

Punyelah nak pecah rumah main games... Takde lah keje lain kan....

Makin susah Mummy nak tengok drama swasta! :p

Ni lagi ngada.... Nak main dua2 sekali serentak...

Hover........

Buat muka pulak bile kite marah.... :P

Okaylaaahhh..

Happy weekend uols.....