Khamis, September 29, 2011

Pagi2 dah kena buli...

Kesiaaaannn anak bujang Mummy nan saorang ni....... Pagi2 dah kena buli dengan kakak dia.....


Lepas je Mummy habis mandi, Mummy tengok Qila tengah buli adik... Dia gi kacau adik tido.... Setiap pagi mmg mcm ni so adik dah tak heran sgt kena ganggu tidur... Dia akan bangun dengan happy....

Lepas cabut ninit adik, Qila tonyoh2 kaki kat muka Ariq....

"Dik! Bukak socks kakak dik!"

Si adik pun berusaha lah membuka socks kakaknye itu dengan taat sekali tapi..... Tak berjaya...

"Hiyaaahh! Hiyaaah! Hik! Hik!" Macam2 bunyi keluar dari mulut dia... Hehehehe....



Kakak terbaring menunggu dengan setia tapi dah macam dugung dah... Hehehehehe.... Susah sangat ke sayang nak bukak socks kakak tu????


Last2 dia pun baran lalu menjerit nyaring......

Wakakakakakakakakakaa.... Mummy pulak dok lorat amik gambar bukan nak hulur pertolongan cemas...

Dah tu sibuk gelak..... Mana lah si Ariq tak baran.... Hehehehe...


Last2 kakak pun join jerit jugak..... Tensyen sebab si adik tak siap2 nak membuka socksnya..... Ambooooiiiiii.. Divanya kamu wahai anak... :p

Ariq terus tenganga kehairanan... Aik? Sape yang buli sape ni? Nape kakak pulak yang menjerit???! Kihkihkihkih......

Dua orang anak, tapi riuh macam ade 10 orang dalam rumah ni........ Dari start celik mata, sampaile jam 9 malam bila tiba waktu tidur.. Memang terlalu riuh...

Inilah punca aku selalu terlambat nak ke office.... Melayan karenah diorg setiap pagi... Ade je benda yang diorg buat buat aku rasa, malasnyeeeee nak gi office.....

Paling best bila diorg dah nampak aku dah siap nak gi kerja, Ariq akan terus jerit tapi dengan nada yg sgt manja "Laaaammmm" (salam) then "Yommmmm.." (cium)

Dia akan salam, dan cium pipi aku dengan penuh kasih sayang....

Dan lepas tu si kakak menyusul........

Pastu diorg pun sibuk bersiap untuk mandi sebab Qila masuk school pukul 9am.. Kena siap awal sebab masing2 mandi dan bersia bukan main lama....

Hehehehehe... Comel sangat..... Kalau nasib tak baik, bibik dan mama akan bergelut nak mandikan diorg sebab masing2 liat nak mandi kalau dah tekun tengok cartoon kat TV... Hehehe...

Almost every morning jugak, ayah akan singgah sebelum pergi ke tempat kerja untuk bawak diorg round naik motor... Sayang betul ayah kat diorg ni padehal sejak Busu Boy transfer Melaka ni, boleh je Busu Boy yang bawak round naik motor tetiap pagi dan petang... Tapi ayah tetap tak jemu2 datang setiap hari... Pagi dan juga petang...... :) bawak diorg round naik motor keliling taman, kadang2 sampai ke pantai..... Bangga lah diorg..... Hurmmm....

Hisssshhh...

Tak sabarnyeeeee nak peluk Daddy............... :( Rinduuuuu sangat nih!

- Posted using BlogPress from my iPad2

Selasa, September 27, 2011

Sabtu yang sangat penat......

Pepagi dah bangun sebenarnye... Tapi tetap terlambat keluar rumah.. Huhuhu... Ohye, pagi2 tu Qila ade follow up dgn paed... Monthly follow up psl kes batuk dia dulu... Skrg alhamdulillah dah okay... Tapi still kena amik puff tu every day... Untuk prevention...


Masa ni tgh tunggu giliran.. One thing aku suka sgt dengan Mahkota Medical Centre ni, aku tak perlu tunggu lama... Kejap je register outpatient.. Naik floor 2, terus boleh jumpa doktor.. Pun menunggu takde lah lama... Nak settle bills pun floor yang sama... Mudah uols!


Sambil menunggu anak2 aku mcm biasa.. Main slide.... Qila mcm dah tak muat dah nak turun slide tu... Hahahahaha..... Ariq main slide kemain laju.... Macam ade hantu kejar dia dr belakang.. Aku yang tengok, aku pun turut sama penat!


Gambar harus blur sebab dia bergerak mcm rocket! Kedidi! Haih........


Sepatutnye gi sini anak2 aku patut pakai baju sports! Senang nak bergerak... Hehehehehe...

Lepas tu, kami ke Tesco shopping barang dapur.... Bestnye Mamypoko jumbo size just rm41.89... Enfagrow 1.7kg pulak just rm91.89.. Dan aku terpaksa akur.... Ariq dah kena pakai saiz XL untuk mamypoko... Kalau huggies dia still guna saiz L sebab Huggies lebih panjang.. Kesian dia asyik merungut "Taaaaaaaat..... taaaaaaaaat..." Ketat katanye....


Ni masa dia masih pakai L... Sipi2 je nak tampal tu..... Selalunye, mesti bocor tepi punye..... Badan takdelah dobot mcm kakak dia, tapi tetap ketat... Maybe boy lain sikit kot bentuk punggong dan pehanya....


Ni pulak Qila dengan saiz XXLnya.... Pun dah sipi2..... Pun selalu tembus tepi.... Hahahahahaha..... Tapi takpe, dia pakai malam time tidur je.. Lepas ni kalau dia komplen ketat, aku beli diapers dewasa utk dia... Wakakakakakakakaka...

Balik dr Tesco terus masak laju-laju... Lapar gilaaa... Favourite dish iaitu ketam masak cili api, makan then siapkan anak2 utk keluar balik..... Gi majlis aqiqah geng blogger... Ihiks... Nina Nuar kat Bkt Baru....


Sweet sangat dais ni.... Ni dia Ayra Aisya.... Betol kot eja ni..... Baru 12 days melihat dunia.... Lupe pulak nak amik gamba Nina.. Hahaha...


Comel kan?..... Geram aku tengok... Terus rasa nak baby lagi... Huhuhuhu...


Qila berselera betul makan bihun bakso.. Ihiks... Bibik puasa... Kesian pulak meleleh air liur dia tengok Qila makan bakso... Takkan aku nak mintak bungkus? Malu deeyyyy.......


Ariq pun sama selera.. Lapar ek sbb masing2 baru bangun tido......


Pas dah kenyang..... Berlarian lah ape lagi...

Lepas tu terus rushing gi rumah blogger sorang lagi iaitu Aida... Masa ni dah nak maghrib dah... Tapi tetap redah gak...

Tapi kami sibuk bergosipan, luep nak amik gambar.... Nguehehehehehehehehe.....

Sekian report saya untuk tuan manager! :p

- Posted using BlogPress from my iPad2

Isnin, September 26, 2011

Menghitung hari......

Hehehe.... Anak2 dah tido.... So aku belum ngantuk, saje je main Ipad.. Aku installed apps utk edit gambar... Kihkihkih.. Boring nok, takde keje nak buat... Nak tgk tv, malas.... Nak main tenet pun malas... So aku edit gambar...


Lomo uolssss... Takde lomo camera, so edit pakai Ipad je.... Cool kan?? Masa ni kami anak beranak tgh syiok berguling atas katil kat rumah inlaw.... Qila tgh syiok layan cite Korea... Macam faham je kan.... Dia tgh tengok guna netbook... Ariq memang pantang tengok orang meniarap atau terlentang, mesti dikudakannya... Huhuhuhu... Masa ni Qila mmg tgh khusyuk tengok cite Korea so sikit pun dia tak marah adik dia kudakan dia.. Hahahah... Ajaibbbb sungguh penangan cite Korea ni uols! Bukan aku je terjebak, Qila pun sama... Hahahahaha.... Macam faham je dia menengok cite tu.... Pelik aku...


Siap tongkat dagu..... Geram aku tengok dia ni..... Kadang2 notty sangat.. Kadang2 taat sangat... Kadang2 sangat comel! Kadang2 adoooiii bakar darah I tell U!!! Ko tengok maknye dasar pemalas... Botol susu main sepah2 je... Dah habis minum bukan reti nak hantar dapur... Aku kumpul sampai le melambak2... Kuikuikui...


Ariq ni kan.... Dia ni baru je bangun tidur... 4 jam setengah okay dia tidur.. Aku join sekali.... Kalau tak, takde maknanye dia nak tidur lama mcm tu... Dari jam 12 tghari Ariq tidur, sampaile 4.30 ptg! Tapi aku takdelah tidur smp 4 jam jugak.. Nak mampos? Gila loser aku nak tidur siang selama tu... Huhuhuhu.... Bangun2 je dia terus mengerekot mengeliat... Pastu gentel2 tetek dia... Boleh? Hahahahaha.... Tahu pulak malu bila aku amik gambar dia.....


Cheeky kan? Actually dia silau sbb flash BB aku ni kena muka dia........ Ni on saturday, kami gi birthday party anak opismate aku..


Tapi dapat amik gambar ni je.... Gambar lain tak amik sbb aku bawak dlsr tapi tak bwk CF card... Sengal kan? Malas nak cite panjang....

Okbai..

Hahah...

- Posted using BlogPress from my iPad2

Jumaat, September 23, 2011

Kalau baik, memang sangatleeee baik...

Last weekend.....

Masa kat rumah PIL.. Bebudak ni kalau kat sana mmg susah sikit nak tgk cartoon... Maklumle, Atuk dengan Nenek serta Uncle Jib nak jugak tengok TV.. Sekali sekala baru diorg dapat tengok cartoon.....

So bila dapat chance untuk tgk cartoon, masing2 bukan main happy dan taat bila Mummy suruh amik bantal dan bing (baring) sama2... 

Dan memandangkan ada satu je bantal masa tu.... So kenalah share....

Tak sangka boleh pulak diorg share bantal tgk cartoon sama2... Takde pun berebut mcam kat rumah sendiri.. Hehehehe.... Bukan senang wooo diorg nak baik dok diam macam ni... Selalunya mesti berebut dan bertekak..
Si kakak tu mmg suka mengangkang... Sebijik perangai Daddy kalau tengok TV.....

Masing2 bila nampak je Mummy pegang BB nak amik gambar, diorg mula lah menggediks! Candid lah nak oiiiiiiiiiii... Pandang jelah TV tu!
Bekas chicken pox masing2 mmg belum hilang 100%... Takpe.. Its okay... Nanti tunjuk kat Daddy ye... Baru ada bukti anak2 dia kena chicken pox.. Huhuhu...
Sibuk peace puloks...
 Diorg tengah gelak2 ni sebab happy dapat tgk cartoon... Siaaannn...
Peace lagi.....
Dah mula lah bergusti... Kejap je pun boleh dok diam2... Ariq skrg mmg makin notty... Dia selalunye start dulu... Dia suka provoc kakak...
Kalau dah start geget jari tu, mmg dah lapar susu le tu..... So, hamiklah sorang satu...
Isap susu kena sorang satu bantal... Takleh share.. Kalau tak nanti salah sorang mesti kena ketuk dengan botol susu.... Akekekekeke..

Tapi style isap susu sama je kan... Badan kena senget sikit untuk senang nak nampak TV... Hehehehehe....

Kejap je anak2 aku ni dah besar... Ariq makin tinggi... Qila makin debob....

Mummy makin tua, Daddy makin boroi... Haiyoooo....

Dunia berputar.... 

Apa nak buat weekend ni ek??? Hermmmm...

Khamis, September 22, 2011

Kasihan sungguh anak kecil ini....


Sampai macam ni sekali nak??? 

Kasihan anak Mummy...... Dah takde benda nak dibuat main ye sayang???? Sampai tersembur air liur.... 

Kesiaaaannnn........

Huhuhuhuhu...

Lamanyeeee tak update blog...

Walaupun takde orang kisah tapi ada aku kisah? Pembaca dan peminat setia blog ni iaitu aku sendiri (kuikuikui) rasa macam aduhaaaiii rugi pulak kalau cerita dah basi baru nak share kat sini tapi masalahnye mmg tak terupdate sebab bz... Takde sempat langsung nak tgk dan update blog... Walaupun bb kiri, ipad kanan, depan pc tetap takde masa...

Gedik!

Ohye, weekend lepas adalah sgt stress... Sebabnye kes hal sign off Bi yang
lintang pukang tu kan... Lepas aku call Senior Manager manning operation team baruuuuuuu le ade something yang dibuat... Maaflah Encik Nordin... I didnt mean to hurt u baby... Please forgive me sweetheart... (tangan di dada, mata ke atas)

Buweeekk...

Ohye, dont even dare tanya bila Bi balik.... I akan surprise uols semua... I know uols mmg ternanti2 kepulangan suami I tu.... Please dont deny.. Sebab dah jadi sangat kelaziman, rating blog I selalu mencanak naik bila Bi pulang... I kecik hati.... Uols lebih nak tahu kisah dia dari I.... Huhuhuhu...

Entah2 Kak Ida and co. syiok kat hubby I? Tu sebab rating naik.... Nguahahahahahaha.....

Gilo.... I tak jeles pun.... I kecik hati jers.... Huhuhu...

Hahahahaha... Mesti uols kata I dah biol sebab meroyan laki tak balik2.....

Harussss biol tapi I tetap happy harini.... Sebabnye, entahle tatau kenapa... Kalau Bi tak sempat pulang sebelum 30 September, I tetap akan gi vacation tu dengan Qila... Tiket dah booked mmg tak boleh nak refund... Kalau Bi sampai lewat sehari, Bi belilah tiket lain then bawak Ariq by himself ke sana... I dan Qila akan having our sweet time together.... Kami tunggu kat sana sambil berbikini dan looking for hot stuffs yoooo... How nice huh.....

Aku dapat bayangkan one day nanti bila Qila besar... Kami akan mengedik bersama buat something sweet together... Short vacation... Shopping...Facial.. Spa... Chit chat... Girls talk u noe... Bi dengan Ariq tak boleh tahu... Huhuhuhuhu....

Hahahahahaha... Sengal...

Eh dah lah nak sambung kemas meja...

- Posted using BlogPress from my iPad2

Isnin, September 19, 2011

Pencapaian A'qila selepas 5 bulan bersekolah..

Ohye.... Qila start masuk Q-Dees dalam bulan May 2011... Masa tu dia baru nak masuk 3 tahun.... So sekarang umur dia lebih kurang 3 tahun 4 bulan...

Sebelum masuk school memang dia dah kenal beberapa words dari buku Peter and Jane.. Dia dah boleh buat writing A to Z dan 1 to 10.. Dia juga dah kenal dan boleh baca from A to Z dan 1 to 10 gak.. So bonus untuk dia lah kan bila start masuk school for the first time takdelah dia kekok sangat...

So pencapaian dia lepas almost 5 bulan ni agak memberansangkan jugak... English dia improved dan dia selalu praktis speaking kat rumah... Dia dah boleh membaca, tapi bukanle membaca semua buku, just buku yang dia attach sekarang kat school lah... Dia dah boleh baca part 1 dan 2..

Dan dia sangat suka buat reading practice... Yang paling best, adik dia akan belajar sekali... Every time Qila sebut those words, Ariq akan ikut sekali... So sekarang Ariq dah menghafal words dari buku yang sama... Sebutan pun betul dan jelas.. Padehal dia pelat lagi tu.. Tapi bila reading, betul pulak sebutan dia.. Hehehe.. Pakej uols.. Bayar yuran untuk seorang, tapi dapat benefit untuk 2 orang anak.. Akekekeke.. Jimat mak.. Huhuhu...

Padehal boleh je nak ajar kat rumah, tapi kat school diorg ni fokus sikit.. Kalau kat rumah manja je lebih plus ada TV dan toys yang mengganggu... Kat school, teacher ajar garang so diorg dengar cakap sket.. Huhuhu...

Video atas tu Qila tengah practice reading..... Actually dia dah tau membaca last month lagi kot tapi aku tak terfikir nak record... Rugi kan... Tapi, better late than never.....

Ohye, asyik letak video Qila je, meh tayang video Ariq pulak ye.... Hehehe.. Adil dan saksama.

Tapi ade problem pulak le uols... Later lah ye.... Daaaaaaaaaaaaaaaa...

Sabtu, September 17, 2011

Mummy sayaaaaannnnggg sangat kat Qila

Mummy sayaaaannnnngggggg sangat kat Qila...

Mummy tahu, Qila rasa pelik sangat sebab Daddy janji masa kat Singapore tuhari, it won't be long.... Daddy suuruh Qila kira sampai 10 hari, nanti Daddy balik... Sepatutnya 2nd week raya Daddy dah boleh sign off... Tapi sampai sekarang Daddy masih di sana..... Daddy masih belum sure tarikh sebenar dia boleh pulang untul bersama-sama kita...

Sedangkan sudah hampir TUJUH BULAN Daddy pergi kan sayang kan.....

Nak buat macam mana sayang.... Office masih BELUM dapat cari pengganti Daddy... Semuanya masih belum puas bercuti dan berhari raya bersama keluarga... Mereka semua selfish.... Mereka semua pentingkan diri sendiri.... Mereka tidak pernah fikirkan perasaan dan hati orang lain.. Mereka tak berhati perut..

A'qila jangan sesekali jadi macam mereka tau sayang...... Jangan sesekali tidak bersyukur dengan apa yang A'qila ada..

Tadi petang Mummy marahkan Daddy.. Mummy tahu itu bukan kehendak Daddy.. Bukan salah Daddy... Tapi Mummy tetap marahkan Daddy sebab Daddy lambat bagitau.. Daddy kata dia dah hantar email tapi Mummy tak terima...

Lantak!!! Mummy tetap marahkan Daddy sebab dia lambat bagitau..

Mummy tahu Mummy tak patut marah Daddy.. Habistu Mummy nak marah siapa?? Takkan nak marah pada Tuhan sebab tidak kabulkan doa Mummy??? Takkan nak marah pada office sebab gagal cari pengganti Daddy?? Takkan nak marah Capt Rajah sebab tak push office utk cari pengganti Daddy?? Daddy hanya makan gaji je... Daddy bukan siapa2 di office tu....

Tapi Mummy terpaksa juga lepas geram kat Daddy... Kesian Daddy kena marah... Mummy tanak cakap dengan Daddy lagi....

Lantak!!!! Siapa suruh dia lambat bagitau...

Tapi Mummy tau... Dia lambat bagitau sbb dia takut kita kecewa.. Dia takut Qila sedih.. Takut Mummy terluka..

Tapi dia buat mcm ni lagi sakit hati Mummy........

Sakit lagi hati Mummy menatap mata Qila yang makin cengkung tu.. Memendam rasa rindukan Daddy.... Obviously.. Badan debab.. Tapi mata sgt redup dan cengkung... Hancur hati Mummy tengok Qila mcm ni.........

Lagi sakit hati bila semua bertanya...

"Bila Zaki nak balik??? Bila Angah balik????? Bila Bob nak balik????? Bila suami kau balik????!!!!!"

Tolonglaaaaahhhhhh.. Jangan tanya lagi soalan tu... Aku sangat derita mendengarnya korang faham tak???!

Maafkan Mummy sayang........ Mummy tak mampu nak buat apa2...

Mummy hanya mampu, memeluk dan menenangkanmu nak.. Membeli segala apa permintaanmu.... Tapi Mummy tahu... Wang tidak akan dapat membeli rasa itu.... Rasa indah dapat memeluk dan mencium Daddy kamu... Daddy yang sangat2 kamu rindui...

Apa daya Mummy sayang.........

Sabar hanya di mulut... Tapi di hati????

Mummy sayang A'qila sepenuh hati... Sayang yang terlalu dalam... Janganlah memberontak sebegitu lagi sayang..... Daddy tidak akan dapat pulang walau sekuat manapun A'qila memberontak... Ia hanya menambah luka sayang...

Bertenanglah.... Tidur lena wahai anakku... Mimpikan segala yang indah, kerana pabila kamu terjaga pada esok pagi, sekurang-kurangnya rasa indah dan bahagia itu singgah di hati walaupun secebis..

A'qila anak yang baik... A'qila dengar cakap Mummy???

Ariq.. Jangan berkecil hati dengan kakak ye sayang...... Dia masih kecil.. Fahamilah dia sayang..... Hatinya sedang remuk memendam rasa rindu.. Dia selalu melepaskan geramnya kepada Ariq.. Perempuan sifatnya memang begini sayang.. Kelakuan keras kami hanya sekadar luahan rasa.. Sedangkan jauh di sudut hati kami, kami tidak memaksudkannya... Kakak sedang sedih sayang... D an sedang menuntut janji, janji yang Daddy taburi pada 1 Syawal yang lalu..... Janji untuk pulang menyambut Syawal bersama kita bertiga........

Janji yang entah bila akan tertunai..... Janji yang sangat indah tapi sangat sakit untuk dikenang.........

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Khamis, September 15, 2011

Gi beraya ke gi funfair ni nak oiiiiii????

Raya ke berapa dah tak hingat dah....... Yang pasti still dalam bulan Syawal.. Kuikuikui...
Qila sangat cerewet lately.... Sangat2 cerewet soal berpakaian.. Aku seriously tak tahu dia ikut siapa... Taule dua2 atuk ex-comando kan.. Tapi janganle cerewet sangat nak oiii... Kalau uols nak tahu, ni kan dia tengah lap tapak kasut dia dgn tisu! Ntah basah ntah kotor aku pun tak sure padehal kereta park dalam porch rumah jers... Dia baru je pakai, then masuk dalam kereta terus capai tisu then ngomel2 duk mengelap tapak kasut dia.... Kalau lap kasut tu aku takle kisah sangat... Ni tak, tapak kasut okaaaaaaaayyy!!! Haiiyoooo.... Fitaaammmmmm mak dia mcm ni kalau Qila ni diva sangat..... :P
Kakak diva, adik pulak drama king...... Memaaaangggg sesuai......... :P
Sampai je openhouse marilah makan dulu...... Qila makan nasi tomato bertambah uols... lepas dah habis sepinggan, dah siap2 basuh tangan pastu dia siap tanye lagi "Mana nasi tadi????"
Hok alorrrrrrrrrr... Terpaksa Mummy amik lagi sepinggan....... Selain roti canai, dia suka nasi2 macam beriani ke, nasi minyak ke, nasi tomato ke... Makan kosong je pun..... Bekalan air sirap tawar mesti ade uols....
Si adik sibukkk jugak nak makan sendiri... Tangan kanan menyuap ke mulut, tangan kiri jadi 'garfu'.. Ihiksss...
 Habis gak setengah pinggan...
 Pinggan kedua Qila....
Sate ini sangat sedap!
 Lepas makan nasi, makan keropok lekor pulak.....
Kemain tembam anak aku ni.... Jangan2 dah 20kg... Harap2 tidakle... Tanakle dia berat sangat nanti dia penat nak jalan...

Ariq sibuk nak main2 keropok lekor... Masa bibik letak jauh2 dia boleh jerit "Naaaaaaaakkkk!!! Lapaaaaaaaaaa...." Boleh??? Drama king sangat kan????
Kenyang makan, dia merayau......

On the way gi ke kereta, ade orang jual2 balloons... Qila dah ternampak siap tarik2 baju aku... Selagi tak beli, dia tak bergerak2 okay... Terpaksa gak beli sorang satu.... RM6 satu ni... Choyyy mahal!
Posing dulu sebelum balik....
Ariq pilih color red... Suka diorg dapat angry bird ni.... Walaupun tak reti main game ni, diorg tetap mencuba setiap hari.. Hehehehe..
Bayangkan besarnye Qila, Ariq betul2 tenggelam kat belakang dia.... Cuba cari mana Ariq?? Akekekekekeke....
 
Ayuh kite pulanggggggg......

Selasa, September 13, 2011

Selamanya Ariq jadi baby Mummy.....

Alolololololooooooo... Kalau tidur tak ternganga, memang bukan Ariq le jawapnye.... Geram sangat kalau dia tidur.. Selalu aku usik dia... Masa dia tengah tidur tu aku selalu berbual dengan dia.. "Ariq sayang Mummy tak???? Jangan nakal2 tau... Dengar cakap Mummy..."

"Mehle cium Mummy...." Mesti dia akan terkebil2 nak try buka mata tapi tak larat......

"Mehle peluk Mummy...." Nanti dia akan jawap... Tapi takdelah real punye, like macam orang menggigau tu... Hehehehehe...... Dia selalu merengek tetiba... Sah menggigau...... Kalau terjaga tgh2 malam nak susu dia akan jerit "Ashuuuuu" Pastu bila dah habis dia akan hulur botol the sebut "Abiiissshhhh" Pastu dia mintak "Aniiiittt..." (ninit a.k.a puting dia..) hehehehehehe...... Mata dia pejam, tak terbukak pon.... Huhuhu...

Dia memang budak alphabet A.. Semua sebutan start dari A.. Atuk, Anek (Nenek), Abik (Bibik), Ami (Mummy), Adi (Daddy), Akak, Ashu (susu), Anit (Ninit), Ashi (Pussy), Aboy (Busu Boy), Aleh (takbleh), Anak (taknak) dan bla bla bla... Asal nampak aku balik kerja je, akan mintak Tom (Ipad).. Hehehehe.... Terer gak cakap jawa like macam Ndas (kepala), Moto (mata), Cangkem (mulut), Uteng (perut), Irung (hidung), Kuping (telinga)... Aku tataule ejaan ni betul tak sebab aku sendiri tatau.. Bibik dan mak mertua aku yang ajar... Dia bukan reti sebut dengan jelas lah cuma bila ditanya, dia akan tunjuk.. Qila mmg dah lama experts.. Hahahaha..

Even Daddy dia sendiri pun tatau ok.. Huhuhu...

Masa ni dia masih derita chicken pox... So malam2 selalu dia menggaru.... Aku aku buat adelah :-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Taraaaaaaaaaaaaaa....... Guna je socks dia untuk dijadikan mittens.. Hahahahahaha..... Comel je..... Masa memula tu dia tak perasan.. Tapi lepas 3 4 malam lepas tu... Dia dah start rimas.... Nanti pandai je dia tarik sendiri.. Hehehe.. Aku pasang bila dai dah betul1 lena... Dan guna socks yang ketat so dia susah nak bukak... Hehehe...
Sekarang dah tak menggaru lagi.... So dah tak pakai....

Cepatle hilang parut...... Geram tengok yang kat pipi dia tu........ Hilang handsome anak Mummy ni..

Huhuhu..