Ahad, Julai 31, 2011

Short update...

Helllooooo uols... Aku pepagi buta dah bangun ni.... Sekarang tgh breakfast kat Philea Resort sebab ada event Proton Exora VIP Test Drive Session... Hehehhee..

First time aku terlibat event2 yang libatkan blogger ni uols... Memang excited... Event ni dari pagi sampai petang so mmg macam2 aktiviti sedang menanti... Memang teruja ni uols sebab jap lagi mesti kena drive Proton Exora tu.... Yeyaaayyyy..

Actually ingat nak bawak anak2 tapi disebabkan sampai petamg, tak sampai hati pulak... Tapi ramai pulak yg bawak family dan anak2.... Yelah, Exora besar maaaaa...

Takpe, nanti aku update lagi ye..... See u....

Ohye, selamat berpuasa kepada semua readers blog aku ya g aku sayangi.. Maaf ye jika ade tersilap bahasa dalam blog ni, ku susun sepuluh jari mohon kemaafan.. Kosong-kosong ye uols.. Hehehehe... Nanti raya mintak maaf lagi...

Okay... Daaaaa......


- Posted using BlogPress from my iPad2

Sabtu, Julai 30, 2011

GA - Sempena Ulangtahun Ke Empat Perkahwinan Kami.. (sticky post)

Yayyyy... Pertama kali aku nak buat contest u.... Sempena Ulang Tahun Perkahwinan kami yang ke empat pada 7 Julai ini.......

Caranya mudah saja..... Cuma perlu ikuti segala steps kat bawah ni :-

i. Follow blog ini DIARYIZZARA.BLOGSPOT.COM

ii. Buat satu entry khas pasal GA ni dengan tajuk Mummy Qila & Ariq First GA (beserta link blog ini) then drop komen kat sini bersama LINK ke entry tersebut beserta NAMA dan EMAIL anda...

iii. Dalam entry itu sila tulis dengan ringkas dan padat tentang apa yang paling anda suka baca atau nak baca mengenai blog ini...... Pasal shopping kee.. Pasal anak2 ke... Pasal ape sahaja lah.. Ihiks..

iv. Then TAG tiga orang kawan-kawan yang mempunyai blog... 

Senang kan??????
.
.
.
.
.
.
.


Dah ade GA mesti nak tahu hadiah kan???

TEMPAT PERTAMA :

i. Fridge Magnet 
ii. Satu set Lampu Tidur English Style (gambar akan di upload sehari dua lagi)

Okay-okay.. Tak macam English style poonn... Sorry uols.. Aku lambat gi beli hadiah.. Last 2 days pergi, lampu tidur yang aku suka dah takde... Terus mata ternampak yang kat atas tu... Cantikkkkkkkkkkkkkk kan??? Kalau korang tanak, takpe... Aku nak.. Hehehehe..


TEMPAT KEDUA :

i. Fridge Magnet
ii. Satu set English Style candle holder (gambar akan di upload sehari dua lagi)

Aku beli dua candle holders untuk pemenang ke tiga.... Sweet kan??? Hehehehe...

TEMPAT KE TIGA, KE EMPAT DAN KE LIMA :

Hadiah misteri menanti anda...

Yang ni namapun misteri kaaaaaaaaaannn.. Mana boleh bagi tau dulu.. Ihiks...

Tarikh tutup penyertaan adalah pada tengah malam 30 Julai 2011. Pemenang akan diumum tepat sebulan selepas tarikh anniversary kami iaitu pada 7 August 2011 jam 8 pagi..

Hadiah-hadiah Fridge Magnets haruslah dari hasil shopping Tuan Besar blog ni iaitu encik Suami saya... So, tambahan hadiah akan diberitahu dari masa ke semasa sebab belum beli so tak dapat imagine nak bagi ape... Yang pasti konsep hadiah adalah :- Romantic Mode.. Ihiks..

Jom ramai2 join...... Sempena mood saya yang baik ni sebab July is my wedding anniersary dan sang Suami nak pulang beraya bersama... Ihiks... Hadiah2 yang bakal dapat ni sesuai buat hiasan rumah di Hari Raya.. Entry yang paling creative dan mencuit hati akan berpeluang cerah untuk menang.. Ihiks...

Kepada yang sudi join, thanx ye!!!!

Selamat mencuba...... ;)

Khamis, Julai 28, 2011

Frustnyaaaaaaaaaaa..... Huwaaaa....

Frust gilaaaa...... Frust menonggeng..........

Tapi kan, dalam frust2 aku ni, jauh di sudut hati eh..... Handsomenya Khairul Fahmiiiii..... Huwaaaaaa.... Pakai baju HIJAU lak tu..... Auuuwwww!!! Mak taste sangat....... Uuuuuuu....... Sangat 'malu' nak menatap matanye.. Nguahahahaha....

Tapi!!! Hampeh.... Kiasu sangat tengok players Sipore main drama2 jatuh sikit cedera... Jatuh sikit cramp... Pondans! Banyaklah drama kau nak bagi lewat2kan masa kannnnn..... Sakit hati aku tengok.... Agak2 lah pun kan.... Ni tak...... Setiap 5 10 minit ade je jantan kiasu yang jatuh tergolek dan berlakon cedera... Padehal bukanle teruk mana punnnnn..... Benci!!!

Walaupun, semua org nampak.... Pertahanan diorg memang mantap ar... Cuma kite punye harimau malam ni macam tak cukup tenaga... Macam tak bersemangat sangat... Safee pun main biasa2 jers... Aku yakin maybe sebab bergu dia si Sharul Talha tu takde kot..... Aidil pun masih belum fully recover so, memang sedihlah performance harimau2 malaya malam ni.... Sendu gilaaaaa performance diorg malam ni!

Tapi Khairul Fahmi aka Apex tetaaaapppp terbaik! Banyak gila cubaan goals dia tumpaskan... Syabas nok walaupun ade desas desus kau dah berubah sbb dah fofular..... Lantak lah kan sebab Elia, tunanganmu itu pun tak cantik mana pun.. Heuheeuehue.. Jahat aku ni.. Hahahaha...

Mak lagi suka uols tak jadi kahwin..... Tulaaahhh show off dan taksub sangat dgn percintaan uols tu.... Last2 tak kemana jugek... Bergaduh pun satu dunia tau... Tak manis taw... Huhuhu....

Tak kisahle yang penting, mak tetap taste dgn Khairul Fahmi sampai bila2.... Sebab, dia mmg hebat menangkap dan menepis bola... Huhuhu... Bergaya sungguh taw, KF tangkap bola.... Heuehuehuehue..

Oklah..... Puas hati dapat mengomel dalam blog.... Hilang sikit frust dan sakit hati aku..... Pasni, entah bila lagi nak dapat tengok Khairul Fahmi dan Safee beraksi...... :( Mesti rinduuuu.... Huhuhuhu..

Yang pasti, impian untuk melihat harimau malaya beraksi di padang Piala Dunia 2014, hanyalah mimpi semata- mata......... Kempunannnnnnnnn... :(

Okay... Gud nite uols! Sweet dreams.......... ;)

- Posted using BlogPress from my iPad2


Ariq Iysraf oooooo Ariq Isyraf

Kejap je dah nak masuk bulan August kan?? Hermmm.. Lagi 4 bulan je Ariq dah nak masuk 2 tahun.. Kejap je masa berlalu..... Memangle dia dah nak masuk 2 tahun tapi, untuk menjadi seorang ABANG, belum boleh lagi uols.... Tak boleh.... Takde ciri2 seorang abang pun si Ariq ni.... Nehi.... Walaupun hatiku meronta2 nak baby boy lagi.... Huhuhuhu... Baby girl pun nak.... Dua2 nak... Heheheheh...
Sibuk je tangan bibik tu.... Pada usia Ariq setahun 8 bulan ni, Ariq sangat manja... Qila pun manja tapi dia independent... Ariq jugak sangat kuat tido kalau dalam kereta.... Panas keeee sejuk keee... Dia memang lena... Lebih2 kalau dalam car seat.. Lagi dia lena...
Ko tengok..... Time dia tidur memang rasa aduhaaaaaaiii.. Kesiannye kat budak nakal ni.... Memang tak sedar ape dah...
Tidur dengan penuh tawaduk... Hahahahaha... Penat mcm baru lepas berlaki 10km gayanye... Dia ni kalau tidur berpelukan mcm ni, atau berpelukan dengan aku kat atas katil, memang boleh lajak sampai 3 jam lebih! Syurga betul... Tapi kalau dia tanak tido, haaaaaaaaa... Bergelut mcm mana pun dia takkan tidur..
Ariq kadang2 suka sangat makan.. Kadang2 tanak makan langsung... Kalau dia selera nak makan, kiri kanan tangan dia sumbat mulut dia.... Masa ni Mummy gi shopping kat Mahkota... Ariq ngamuk kelaparan.. Terus singgah McD.. Ariq macam Qila... Suka minum air... Suka sangat makan berseli dengan air...
Puas Mummy panggil suruh pandang camera tp dia tak layan pon.... Khusyuk makan...
Ni masa ni baru lepas kena marah... Ariq agak susah nak di kawal kalau aku seorang je yang handle dia kat luar.. Masa ni baru lepas balik klinik.... Demam dan batuk tapi melasak tetap no 1... Seposen je muka dia bila kite marah. Bukan reti nak sedih ke nak takut ke... Macam aku cakap dengan dinding je... Geram nookkk.. Yelah, masa ni lah kes dia terkunci dalam kereta seorang diri tu.... Nasib baik dia reti nak bukak balik lock kereta tu... Aduhaaaaaaaaaaiiii.. Aku dah panik dah cari spare key tak jumpa.... Bertuah punye anak.... Selamba je dia gi lock kereta tu.. Selama ni tak pernah pulak dia buat macam tu..... Sadis betul!
Aku suka geget hidung dia.... Ariq kalau kiss aku, siap muncung itik dengan bunyik2 sekali... Hahaha... Dia dah pandai meniru ape je yang kite kat cakap kat dia.. So kalau kau bebel kat dia, dia akan bebel kau balik... Dia dah faham ape orang cakap cuma dengar atau tak je... Suka tengok cartoon lah of coz macam kakak dia...

Dia suka sangat main bola sepak... Suka sangat aku tengok dia sepak bola pakai kaki kanan dia... Hehehehe...

Dia juga suka main air... Kalau mandi mesti kena lama... Kalau tak, dia meraung tanak keluar bilik air.. Dan sekarang, dia dah pandai bergusti dengan kakak dia... Anak2 aku ni pelik sikit... Kalau Qila agresif, Ariq akan diam tak melawan dan menangis bila tak tahan kena buli.... Tapi kalau Ariq pulak yang agresif, Qila pulak just lembik menangis dan tak boleh nak lawan balik.. Hahahahaha... Tapi diorg agresif bukan serentak.. Contoh kalau petang si kakak agresif membuli si adik, si adik lak akan balas buli kakak pada esok paginye.. Haaaa... Faham?? Aku pun tak faham.. Wakakakakka..

Tapi bagus gak diorg tak agresif serentak pada waktu yang sama... Mati aku nak leraikan pulak nanti.. Hahahaha..
Jangan cepat sangat besar sayang...... Tak puas Mummy nak gomol2 Ariq tau... Nanti dah besar Ariq mesti dah tanak gomol2 dgn Mummy.......

Tak lama lagi nak puasa.. Daddy pulak tak tahu lagi balik bila.... Persiapan raya satu pun tak start lagi kecuali baju bebudak ni sume dah settle... Kasut je belum... Baju melayu Bi, baju2 aku sume dah settle.. 

Kuih raya pun ade yg dah tempah.... Lain2 tu, tengoklah macam mana.... Tak terasa lagi nak buat persediaan.. Mood belum datang... Okaylah.. Takde idea lah nak mengomel.. Huhuhu..

Selasa, Julai 26, 2011

Hambooooiiii......

Qila ni kalau kat rumah nenek dia, cara dia tengok tv memang pelik sikit... Kalau dia tak duduk kat hand rest sofa nenek dia, dia mesti terlentang baring terkangkang depan tv... Takpun, dia akan duduk beralaskan kusyen kat atas lantai.. Tapi hari Ahad lepas, aku tengok dia layan cerita Los and Faun bukan main tekun lagi... Entah ape yang best sangat ntah.. Selalunye, dia mana ade layan sangat filem2 melayu ni.... Cartoon dia sukalah kan...

Tapi cerita Los and Faun tu dia layan sampai habis.... Akekekek... Amost 2 jam cerita tu.. Penat duduk, dia diri.. Penat diri dia cangkung... Last2 dia dah pening kot sebab tak faham dengan jalan cerita filem tu terus dia posing mcm ni:-


Hahahahaha..... Puas dia dok fikir, ape haaaaallll le si Adlin dengan si Hans berlakon jadi sengal sangat ni???? Akekekekeke...


Aku amik gambar pun dia buat bodo je... Ni betul2 khusyuk ni..... Rasa nak jentik2 je jari dengan pipi dia tu.....


Qila oh Qila........ Bila Mummy kat rumah, Mummy geram sangat Qila ni tau.... Tapi bila Mummy kat office, Mummy rindu sangat kat Qila.... Tak sabar nak balik nak peluk2 Qila..... Tapi bila jumpe kat rumah, rasa nak babap2 je terutama bila Qila notty bergaduh dgn adik... Haih....

Tapi kan malam ni aku tengok mata Qila cengkung sangat... Cengkung macam org tak tidur 2 3 hari... Risau sangat.... Cengkung sebab mengantuk ke.... Sebab batuk ke.... Atau sebab rindukan Daddy??? Aduhaaaaiiiii.... Cepatlah ada pengganti Bi.... Dan Cepatlah Balsam sampai ke Malaysia.... Kesian anak aku ni.... Dia mmg selalu mcm ni bila masuk bulan ke 5 Bi belayar...... Tapi kali ni redup dan cengkung matanya sangat ketara.... :(

Moga2 tak ape2... Maybe dia letih dan ngantuk sangat kot....... Harap2 lah.....

- Posted using BlogPress from my iPad2

Isnin, Julai 25, 2011

Ayuh potong rambut..

Semalam ingat nak bawak anak2 gi potong rambut dekat kedai area rumah je sekali tutup daaaa....

Dah alang2 semangat waja nak potong rambut diorg, terus aku drive ke Aeon Mall.. Kat sana confirm bukak dan ade satu kedai mmg sesuai utk kids... So ayuh kite....


Memula sampai nasib baik ade satu je customer.. So tak tunggu lama... Ariq tengah nervous sebab dia mmg takut potong rambut... Dah pegang2 pipi ala2 buat facial gitu hilangkan gabra... Akekekeke....


Qila macam biasa excited... Haruslah kan, potong rambut dalam kereta ni.... Mau dia tak excited.. Kalau aku pun, aku suke.... Hehehehehe...


Sengih dan malu2 kucing.. Hehehe... Qila potong rambut style bob.. Tapi so-so jers...


Tengokkkk... Bukan main happy lagi......



Siap ade cermin besar dengan kids decoration dah mcm taska dah....


Okaaayyy.. Tiba turn Ariq.... Maaakkk aih... Ko tengok!!!! Baru minah pengkid tu nak potong rambut dia, Ariq dah start berkuntau.... Memang aku dan bibik struggle pegang tangan dan kepala dia.... Punyelah seksa....


Macam2 cara kami buat nak bagi dia tenang.... Takut rambut senget je... Nanti tak handsome. Aku siap tunjuk bird.... Flowerrrr... Cicakkkk yang ada kat dinding depan cermin tu.. Hahahahaha...


Akhirnyaaaa settle jugak.... RM13 seorang... Boleh tahan murah gak harganye....


Sebelum balik, mari pekena games dulu... Aku dahle pakai baju buruk... Selekeh gila.... Lantak lah, ade aku kisah???? Hehehehehe..... Janji anak2 aku happy... Huhuhu...


Qila mmg suka main pukul2 ni..... Dah berhabis duit dan token terus ciow balik.... Singgah bengkel depan rumah untuk tukar tayar... Huwaaaa...... Semput mak nak bayar bill... Takpelah.... Demi keselamatan anak2 jugak...

So skrg rambut Ariq dah pendek... Harap masa raya nanti dah ngam2 panjang dan smart utk bergambar... Walaupun Daddy belum tentu dapat raya bersama, tapi hidup perlu diteruskan bebeh.... Raya tetap rayaaaaaaa!!!!!!!

Hehehehehehe..... Ok ciow nyah... Nak gi bfast..

Posted using BlogPress from my iPad2

Ahad, Julai 24, 2011

Tensyen

Memang aku tensyen... Tensyen sebab harini duit banyak habis.. Bukan habis sebab shopping.. Kalau sebab shopping aku tak kisah... Ni sebab kereta...

Padehal masa 6 Mei haritu dah beribu dia telan duit aku... Hari ni habis lagi setengah ribu just utk tayar dan rim bongok tu... Haih... Memang tensyen.... Baru ingat nak shopping langsir raya minggu ni.... Haih... Hanginnnnn walaupun kereta aku nampak hot dgn rim baru.... Bukan sport rim idaman pun tapi jadilaaaahhhh..... Yang penting aku ada kereta, kau ade?? Tetiba emo... Hahahaha..

Zaman skrg sume perempuan dah ada kereta Marsha ooi... Yang takde kereta dah tak wujud lagi dah.. Walau kereta kau old skool tp byk berjasa kau kau kereta tu... Wey, sape tak tau wey.. Kereta aku ni hot tau duluuuuu... Mcm tuan dia gak.. Akekekekek... Poyo... (Sedapkan hati yang tengah sentap...)

Ohye, satu lagi buat aku tensyen adelah Qila.. Smlm sebelum kami balik rumah mertua aku ni, Qila mmg dah tak demam. Batuk pun alhamdulillah dah takde... Tapi petang td dan malam ni, batuk dia mcm teruk balik... Tensyennya aku Tuhan je yang tahu... Kenapalah Qila batuk balik ni sayang.. Nak kate minum ais.. Tak pernah bagi minum sejak kecil, makan gula2 pun takde... Sbb coklat tadi ke? Ape lagi yang kurang ni??? Aircond bilik ni ke?? Bilik ni berhabuk ke???

Esok, kalau balik Klebang dan still batuk lagi, sure aku kena marah kaw kaw dengan Mama... Sure punyelah... Tu lagi buat aku tensyen.. Dia mesti akan keluar ayat mcm ni :

"Asal balik dr sana je bawak penyakit. Asal balik dr sana je mesti batuk"

Dia memang tak bagi aku balik sini sbb bebudak ni belum sihat sgt tapiiiiiii, aku dah 3 minggu tak jenguk mak abah kat sini.. Lagipun 2 mlm je pun sbb esok mak dah nak ke Auckland... Serba salah le mcm ni kan... Mak abah pun rindu nak jumpa cucu2 diorg ni... Susah lah hati aku mcm ni... Tertekan sangat...

Mama takkan faham... Aku sedaya upaya menjaga anak2 aku dgn cara yg terbaik.. Aku beri vitamin termahal dan terbaik utk mereka.. Susu termahal dan terbaik... Rawatan doktor terbaik dari hospital yg terbaik.. Tapi kuasa Tuhan, mereka tetap jatuh sakit.. Bukan mahu aku jadi macam ni tapi Mama tetap salahkan aku....

Sayang Mama pada cucunya nan seorang ni mengatasi segalanya yang ada di dunia ini tp apa daya aku.... Aku juga sayangakn anak2 aku lebih dari segalanya yang ada di dunia ini..

Mungkin ini balasan Tuhan atas dosa2 silam aku yang lalu.... Hermmm...

Ya Allah... Sembuhkan lah anak2 ku sebelum bertemu nenek mereka esok hari... Tak sanggup telinga dan hatiku ini nak menadah leteran Mama nanti.. Pindahkanlah segala penyakit itu kepada diriku..... :( Aku sanggup mengharungi seorang diri tapi janganlah kau berikan penyakit2 itu pada anak2ku.. Tolonglah Ya Allah....

Hermmm... Dahle duit aku habis sbb tayar dan rim bengong tu.... Lepas sebijik handbag Fossil.. Tenuk betul lah cina tu ketuk aku... Lepas satu satuuuu dia racun aku suruh tukar... Ma cau hai betul lah.....

Huwaaaaaaaaa............ Bila sms Bi mengadu domba, selamba je dia jawap... "Okaylah tu... Baru RM615.. Tayar cap Korea tak semestinya tak bagus.. Demi keselamatan keluarga jugak.."

Chooooooyyyyy... Tayar Korea tak semestinya tak bagus????!!! What do u mean bebeh??? Padehal cina tu kata BAGUSSSSS.. Sentaaaaaaaaapp lagi... Terus merajuk dengan Bi...

Sepatutnya dia kata lah "Its okay sayang... Transfer je lagi duit dari akaun Bi... Buat beli handbag ye sayang...."

Huh!

Tensyennnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!

Esok sape buat palat dgn aku kat opis siap ar... Pegawai ke Pengarah ke, aku jentik peranakan sekor2 baru tau...

Gud nite!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sabtu, Julai 23, 2011

Sabtu oh saturday..

Malam tadi tertido awal.. Masing2 tak sihat... So terlena pulak masa tgh tidokan bebudak tu... Malam tadi dua2 anak aku ni panas badan balik... Terpaksa basahkan badan dua2 serentak.. Ni first time kami bertiga sakit serentak mmg seksa woooo dgn badan sakit, nak jaga pulak anak2 sakit.. Takpe, dugaan...

Pagi tadi Bi call.. Dapatlah Qila melepas rindu kat Daddy dia.. Laaa.. Rupanya Bi pun tgh demam.. Pertama kali kami berempat demam serentak.. Ni betul2 demam rindu ni... :(

Ohye, Qila sempat request basikal color pink kat Daddy dia.. Huhuhu..

Pagi tadi jumpa paed lagi utk follow up Qila..

Petang ni kalau diorg sihat nak bawak diorg jenjalan shopping.. Kata gaji Bi dan aku dah masuk kaaaannn??? Ape lagi...... Huhuhu.. Poney tgh sales tu..

Okaylah.... Ciow dulu.. Menaip pakai BB ni kureng pulak idea nya... Hehehehe...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Jumaat, Julai 22, 2011

Karnival pengantin yang sedih...

Hahahaha... Gelak dulu... Masa memula Mama ajak gi tgk karnival pengantin kat Pahlawan Mall aku macam herk?? Nak buat hape??? Alkisahnye, Mama dah tak sabar nak survey konsep pelamin Boy, adik aku tu nanti.... Lorrrrrrrr... Tunang pun belum Maaaaa... 

Tapi belasah je lah.... So lepas balik dari Tesco hari Ahad lepas tu, berangkatlah pulak kami ke Pahlawan Mall....
Qila jelingggggggg je sebab macam boring kot.. Hehehehehe... Tapi kan, walaupun tak banyak sangat booth yang take part tapi okaylah jugak... Terpegun aku tengok pelamin2 yang ada sebab semuanya cantik2 belaka... Napelah masa aku kahwin dulu takde pun pelamin mcm ni ek??? Huhuhu...
Paling aku suka yang ni..... Untuk tunang atau nikah kot ni.... Tapi konsep bunga sebelah tu memang cool... Tingkap tu takyah ade pun okay kot.. Simple tapi sangat sweet...
Alolololooooo.... Tetiba dia mood baik nak posing atas pelamin ni.....
Posing ni khas untuk Daddy....... Nanti zaman Qila agaknye macam mana vouge lah pelamin time tu ek... Huhuhu... Qila betul2 rindu kat Daddy... Samalah kot dengan Daddy.... Bulu mata Qila banyak sangat jatuh... Huhuhu.... Bila lah Daddy boleh balik ye??? :(
Peace....
Hehehehehe... Aku nak gak enterframe wey...... Bukan senang nak bergambar bertiga ni... Ko tengok muka nakal Ariq.... Rasa nak kunyah2 je mata dia...
Mama siap2 dah plan Boy nanti kena pakai baju color apa untuk nampak menyerlah.. Hahahaha.. Tak sabar betul mak aku ni nak dapat menantu perempuan.. Huhuhu...
Tetiba minah ni offer diri untuk ambil gambar dengan dia... Belasah jelah..... Dia duduk diri kat pelamin tu tunggu orang datang bergambar dengan dia.... Ape lagi... Terus minah ni kena serbu dengan mamat2 bangla yang kebetulan ada kat situ... Hahahahahahah... Bangla tu mesti nak masuk dalam facebook.. Akekekekeke...
Cantik kan???? Merah hati dan putih...
Ariq agak bosan dan jerit2 nak keluar... Tapi disebabkan tenaga dia dah 50% habis sebab sejak pagi keluar, so dia duduk diam2 je dalam stroller tu.. Hehe..
Issssshhh... Buat pertama kali aku rasa color biru adalah sangat cantik... Cantik kaaaaan??? Haih... Tak sabar lak nak tengok adik aku kahwin... Huhuhu...

Balik dari Pahlawan Mall, sampai rumah aku terus masak ketam.. Gigih kan?? Mana ntah datang tenaga mencurah2 hari tu....

Hermmm.... Dan hari ni, aku anak beranak tengah demam selsema... So memang masing2 lemau je ni ha..... Nak keluar pun takde mood.... :(

Esok kena balik Tengkera...... Lama tak balik sama.... Kenalah balik tunjuk muka noks.... Next week dah nak puasa ek.... Kejap je masa berjalan tapi suami aku tak jugak balik2.... Huhuhu...

Oklah ciow...

Khamis, Julai 21, 2011

Testinggggg...

Ngada kan sibuk nak testing bagai..... Hahahaha....

Meh tayang muka anak dara aku yang tengah rindu sangat kat Daddy dia sampai demam2 ni ha...


Alolololooaoooo.... Kembang semangkok pipi.....

Ohye, aku dah jailbreak ipad ni... So boleh donwload secara cemerlang ape sahaja aku nak download secara free!!! Huhuhuhu...

Thanx pada Arif yang tolong buatkan... Murah sahaja.... Sape nak jailbreak ipad or iphone meh datang jumpa aku meh.... Huhuhu...

Rasanya tak muat kot storage ni pasni... Takpe.. Takkan nak guna semua application serentak kan??? Hehehehe...

Ohye, Qila dan Ariq tetiba demam kuat harini. Qia merengek2 nakkan Daddy dia.... Aduhai.... Sabar ye sayang.. Mummy balik jap lagi kita gi beli KFC dan toys ye.... Upah supaya cepat baik... Mummy sayang Qila dan Ariq sangat2....

Ok nak sambung wat kije.... ;)

- Posted using BlogPress from my iPad2

Rabu, Julai 20, 2011

Qila, spender dan Tesco..

Lepas je habis game netball hari Ahad tuhari, aku anak beranak terus gerak ke wedding cousin Mama punye cucu.. Huhuhu.. Tapi sebelum tu sempat ke Mahkota Parade jap tengok pameran jualan rumah... Adelah beberapa yang rumah yang aku berkenan... Tak sabar nak tunggu Bi balik... Nak tunjuk kat dia... ;)

Then lepas tu terus melanguk kat wedding tu sampaile petang..... Dah kata rumah sedara mara rapat kan kenalah stay sampai bersanding semua... Tapi aku punyelah ngantukkkk.. Rasa nak baring je kat tengah2 alam tu... Panas sangat pun satu hal.. Sepanjang kat sana memanglah menduga kesabaran betul... Yang seorang lari sana sini non stop... Yang sorang lagi asyik berkawan dan berhelak ketawa sampai terkencing dalam skirt!! Nasib baik bukan atas karpet tebal.. Adoyaaaiii... Ngam2 pulak dia terkencing depan sinki pintu bilik air... Hahahaha...
Ini budak yg tak reti duduk diam tu... Yang belakang baju pink tu si kakak yang hanya pakai spender dan pampers je...... Seluar spare lupe nak bawak uols!!!! Haru.... Terus aku pakaikan pampers takut dia terkencing lagi.. Hahaha... Biasalah Qila tu kalau leka, memang tak ingat nak kencing atau nak ape pun... Geram taw...

Habis je pengantin bersanding... Kami ciow... Mama naik kereta lain so dia lambat skit... Kami tak terus pulang... Disebabkan dah janji nak ke Tesco dengan anak2 untuk beli pampers... Terpaksalah tunaikan jugak... Alang2 dah keluar tu, biarle keluar habis-habisan.... So ayuh kite ke Tesco pulak....

Ini dia budak yang ke Tesco just pakai spender je uols.......
Pasrah je dia.... Memang dah zikir2 sejak pagi nak gi Tesco... Cover lah peha gebu tu dengan selimut busyuk... Huhuhu...
Pastu sibuk pulak nak bawak bakul ni.... Ariq tidur pulak... Terpaksa bibik dan aku tolak sorg satu stroller... So tak ambil troli... Main sumbat semua dalam bakul...
Lena betul hero aku ni tidur.... Letih kan sejak pagi main non stop... Masa ni dah nak dekat pukul 4 petang.. Sejak jam 8 pagi keluar rumah.... Kami kat Tesco tak lama sebab ade project lain pas ni...
Ko tengok... Sempat lagi main games tu...... Dengan spender je pun jadi... Anak sape ni????? Aku pun tak perasan ade ke orang pandang2 Qila dengan spender tu... Lantak ar aku bukan mencuri pun.... Kebahagiaan anak2 aku lebih penting dari cakap2 orang sekeliling... Hahahaha....
Peace..... Ko tengok bukan main happy dia dapat 'shopping' kat Tesco... Dah lama gak kot tak bawak Qila gi Tesco.... Dari atas bukan main vouge lagi... Bawah????? Heuehueheuehueheu... 

Kami cepat2 balik ke rumah untuk mandi manda then pukul 6 petang terus keluar balik untuk ke Pahlawan Mall  pulak....... Adoiiiiiiiiiiiiiii.... Untuk apa pulak ye??? Next entry lah.... Huhuhu..

Selasa, Julai 19, 2011

Bosannye......

Adoooiiiii... Dah lebih stgh jam break ni...... Buang masa betul... Actually aku kat KPT ni... Ada workshop.. Tapi sistem asyik error.. Ni stop konon kata kejap je tp dah berjanggut aku menunggu....

Tadi pagi2 mood dah terbakar sbb terpaksa menunggu org yg nak menumpang kereta aku yg maha lembab tu....

Pastu kecoh cakap aku bawak jalan jauh.... Sengal.... Suka aku lah aku yg drive!

Sampai je KPT, terus dpt email dr Bi.... Hancur luluh hati aku membaca email dr dia...... Uols mesti dapat agak berita yang Bi sampaikan dlm email tu...... Herm.....

Sedih.. Hanya Tuhan yang tahu..... Kesian pada anak2 yang dah berminggu menanti.... Kesian juga pada diri sendiri... Kerana apa yang dihajati mungkin tak kesampaian...

Walaupun belum confirm lagi.... Tapi aku tak mahu meletak harapan terlalu tinggi.. Memang menitik air mata jatuh selepas selesai membaca email Bi tapi itu semua bukan salah Bi... Bukan juga salah sesiapa... Hanya mungkin Tuhan ada plan yg lebih baik untuk kami.... InsyaAllah....

Kemungkinan besar, aku dan anak2 hanya akan dapat mencium tangan Bi selepas 2 minggu umat Islam menyambut lebaran..........

Punah harapaan aku untuk bersembahyang raya bersama Bi dan Qila.... Aku tidak pernah berpeluang bersembahyang raya dengan Bi.....

Mungkin ada hikmah....... Mungkin ada yang lebih indah menanti...

Harap Qila tidak bersedih ye sayang..... Bukan kemahuan Daddy jadi begini...

Kite teruskan berdoa...... Moga Tuhan kabulkan doa2 kita ye sayang......

Amin.............

Sent from My Ipad2

Isnin, Julai 18, 2011

Tengok netball uols..

Ni hari sabtu... Gigih kejut anak2 pepagi buta semata-mata nak support group netball weols. Hari sabtu tu semi final.. Lawan dgn UM... Choy!!!!!!!!!! Menang sipi je...... Hahahahaha.. 25-26 kot.. Hari ahad baru final..
 Masa ni sabtu... Ni budak tak reti lah nak duduk diam.. Dia syok naik turun tangga.... Sume geram kat dia terutama tang rambut tu..... Belah tengah tu si bibik punye keje... Suka sangat dia sikatkan rambut Ariq belah tengah mcm tu.... 
 Ni pun boleh tahan lasak.... Dia start, adik dia pun sambunggggg... Dia lompat, adik lompat.... Dia terjun, adik terjun... Herrmmm...
Mata Mummy sembab tak cukup tidur.. Qila tu entah mimpi apa, pukul 5 pagi dia terjaga terus tanak tidur.. Ajak tengok TV lah... Suruh buat geli2 kat badan dia laaahh.. Suruh garu belakang badan lah.... Haiyoooooo...
Ko tengok... Orang diri elok2 tengok netball, dia boleh pulak memanjat macam ni.... Aku risau terjatuh je... Kalau jatuh tu tak nangis takpeeeeeeee...
Masa ni, semi final.. UMT tapau Unimap kaw kaw.... Padehal Unimap memang power gila... So jangan tanye, final sape yang menang ye... Sendiri mau hingatle.. Hehehe.. Staffs UMT (baju merah). GK, GS dan GD semua budak 18 tahun yang wakil Malaysia untuk SUKMA yeeee... Kau fikirlah betapa power nya diorg main.. Aku memang kagumlah.. Walaupun UMT dah leading 10-20 mata, defense UMT tetap jaga goal diorg dengan bersungguh2.. Langsung tak bagi can babe.... Kejam gilaaa... Orang selalunya kalau dah shoot banyak goal, akan main relax sikit kan.. Ini tak... Diaorg bagi kaw kaw punye... Memang tak bagi can.. Hehehehe.. Suka tgk diorg main.. Hyper tapi tak ganas...
 Ade pulak maskot ni on the 2nd day.. Ni masa final... Bagusssssssssss ade maskot ni sebab :-
 Ada budak takut so diaorg duduk dendiam.. Wakakakakaka..... Muka nakal kemain lagi.. Tapi kalau takut, termasuk pipit dia... Hahahaha..
Qila mmg takut maskot... Ko tengok dia jeling sipi je... Harini sejuk betul... Terpaksa cover kaki Qila sebab dia pakai skirt..
 Dia menakal pun area2 situ je.. Ko tengok, orang duduk atas kerusi, dia nak duduk kat situ... Haihhh...
 Geram pulak aku dgn penyokong UMT yang peghak ni.. Dah sediakan kerusi, duduk le elok2... Tak nampak lah wey... Bongok betul!!!! 
 Qila stop untuk menyusu.. Dia kalau menyusu memang nak baring... Masa ni lah ade perempuan bongok yang duduk kat seat atas seat Qila telah meletakkan kaki dia yang buruk tu kat seat Qila tgh baring ni... Kurang ajar!!! Kau tak nampak anak aku tengah menyusu???!! Biadap betul... Dah sound pun buat muka seposen je... Dahle kaki dia buruk gila.. Pengotor betul geram aku.. Nak letak kaki pun, agak2 lah... Lainlah takde sape duduk kat situ kan... Tensyeeennn je aku dgn staff UMT tu taw... Last2 bibik tolak je kaki dia dengan siku.. Padan muka... Dahle datang tempat orang... Jagalah tatasusila sket.. Nyampah...
Pukul 10 pagi dah settle game terus blah... Kami tak terus balik sebab banyak lagi agenda pasni....
Oooopppsss... Dua budak takut kena paksa bergambar dengan maskot... Sorang peluk kaki bibik, sorang peluk tengkok bibik... Nguahahahahahaha...

Apelah anak2 Mummy ni........