Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2011

On the way balik rumah nenek tapi kami menyimpanggggg

Imej
Dah namapun rumah berhadapan dengan laut, so everytime nak kemana-mana memang akan nampak laut dulu.. Huhuhu...
So ni last week kot... Masa ni otw nak balik rumah parents Bi aka PIL aku... So masa kuar je simpang rumah tu tetiba Qila excited tunjuk2 kites... Dia nak tengok orang main kites pulok....
So meh kite singgah... Masing2 dah siap pakai baju tido lak tu..........
Singgah beli kentang pusing2 ni ape ntah nama dia.. RM1.50 sahaje.. Sedap gila..... Beli dua perasa cheese... Berebut anak2 den makan..
Qila macam ralat plak tak bawak kite Mickey dia... Next time ye sayang...... Sini dah sangat maju uols.. Ade glider, ade kereta kuda.. Memang tak macam Klebang dah.. Dah macam Bali uols... Akekekeke.. Memang happening! Ramai gila manusia.....
Mummy kite octopus!!!! Hohoho.. Punyelah banyak layang2 di udara.. Berpuluh2 silap2 beratus kauuu.. Seronok le jugak bawak anak2 datang sini petang-petang..
Inilah kentang tu.... Satu lagi beli tanpa sos.... Rangup...
Dua beradik yang ikut je bontot masi…

Hadiah hari jadi yang so-so

Imej
Sorrylah sayanggggggggggg.. Bajet Mummy lari lah.. Heuheuheuheu...
Actually aku tak terfikir pun nak belikan ape2 untuk bithday present Qila.. Hahahaha.. Kijam tak Mummy???? Bila Bi call cite pasal birthday present Qila, baruuuuuuuuuu aku terfikir.. Ha ah ek kena beli ke??? Huehuehue...
Yelah tatau nak beli ape dah.. Toys tetiap minggu dapat... Baju pun sama... Books pun tetiap minggu beli... Ape lagi??? Ohye, dia mintak scooter color merah... Belum beli lagi... :(
Daddy dah belikan anaknye Nintendos Wii (btol ke eja minatang ni??) Kat NYC kot.. Ke Texas aku tak hingat... Murah gilossss katenye.. Tapi apekah mak kesah sbb I am not into games2 ni... Huhuhuhu...
So di pihak mak sendiri, mak tak belikan sesuatu yang mahal sangat sebab mak botak bulan ni.. Dengan kereta buat hal, dengan shopping tak hingat dunia, dengan JCard Day nye haritu.. Dengan nak gi Jakarta-Bandungnye khamis ni soooo memang Mummy takde bajet nak beli hadiah Qila mahal2 ye nak.....
Lagipun masa otw nak gi beli toys tu, …

Dah lama dia mintak nak makan ni....

Imej
Haritu masa balik dari school untuk celebrate birthday dia, kami singgah kat kedai... Sejak kat school lagi Qila tetiba tanye, "Mummy... Qila boleh makan aiskrim tak?"

Sedih pulak dengar suara dia yg mengharap sangat tu..... Rasanye last dia makan ice cream masa Daddy bawak gi KL dulu..... Tulah 1st and last dia makan cornetto.. Ni sume gara2 iklan Cornetto-Hakim & Stacy ni....
Aku bukan ape uols.. Dia tu kan batuk tak baik2 so malas le nak bagi dia makan ice cream kan... Nanti melarat pulak.. Tapi masa kat kedai tu kau tau dia cakap ape?
"Mummy nak ice cream boleh? Biar baik batuknye eh??"
Entah petua mana kau ikut nak oiiii makan ice cream boleh baik batuk....
So aku pun oklahhhh.. Beli lah satu untuk dia... Perasa vanila le for sure..
Qila happppyyyyyyyyyyy sangat... Macam dapat loteri gitu.. Balik rumah terus bukak baju gown dia tu terus ngap!!! Tak sempat bukak headband dia kaaauuu.. Hehehehehehe... Kenalah sensored sikit sebaba anak dara I ni dah besar uolssssss…

Qila driving uols...

Hahahahaha.. Actually dah lama dah dia dah boleh 'drive' kereta merah dia ni tapi aku baru teringat nak upload video ni.... Untuk tatap Daddynye yang jauhhhhhh kat Texas tu... ;)
Tinggal nak ajar Ariq je ni belum pas lagi.. Ihiks.... Video ni dah lama kot.. Almost 2 months.... Tak sabar nak balik Klebang malam ni....

Potong cake kali ketiga.. ;)

Imej
Yeaaayy.. Berjaya gak habiskan entry birthday Qila ni.... Pergghhh.. 3 tahun 3 kali potong cake uols.... Last year, 2 tahun, 2 kali je potong cake.. Akekekeke... Dua beradik yg lekit sebab baru pas main ball kat luar.. Buleh???? Qila dgn gown tu sume main ball.. Owwwhhh goood!! Ohye, Dia yang tunjuk nak pakai baju tu.. Sangat suka dia dgn baju ni...
Tetap menten memeluk bola tu.. Haih.... Qila mcm tercengang dan blur at first sebab Mama dan Ayah nyanyi lagu "Allah selamatkan kamuuuu" Bila 2nd song lagu "Happy birthday" baruuuu... Qila senyum dan nyanyi sama... Hehehehe...
Beria-ia dia meniup lilin tu tak jugak padam.. Hehehehe... Kuatle sikit nak oiiii...
Kami bertiga beranak... Mummy yang comot sbb tak kose nak tukar baju... Sibuk di dapur uolsssss... :P
Suka sangat tengok dua gambar ni..................... Nampak Ariq sama besar dengan Qila.. Hehehehe..
Makan timeeeeeeee... Budak ni memang suka makan... Letak le ape je depan mata dia, mesti dia ngaaaaaaaaaaaap dengan t…

Pertama kali memotong cake di school..

Imej
Seawal jam 8 pagi dah bersiap2 nak ke school Qila.... Sangat teruja sebab ini kali pertama Qila celebrate birthday kat school... Tambahan lagi arini hari jumaat so masa persekolahan pun singkat..... So, nenek kata siapkan terus Qila dengan baju dia... :) Sampai kat school Qila start dulu school session dia mcm biasa... Qila masuk school jam 9 pagi...
Sementara menunggu kakak nak potong cake, Ariq main ball dulu kat luar... Seronok betul dia.. Nampak besar betul dia pakai kemeja putih ni.. :)
Main ball tak pakai shoes pun... Hahahaha...
Masa ni habissssssss Qila dikerumun kawan2 dia sebab semua nak terkam itu cuppies Mickey dan Minnie... Hehehe... Semua kids jerit "Wooooowwww Mickey!!!"
Beria-ia Qila meniup lilin tapi org lain yang tiup lilin tu... Heheheheh.... Dua tiga kali gak Mummy terpaksa nyalakan semula lilin tu....
Tengok moncong masing2 sibuk nyanyi "Happy Birthday to Youuuuuuuuuu"
Haip!!! Ade sorang kid dengan pantas mencopek Mickey cake tu... Hahahahaha...
Makan …

Sambutan Ulang Tahun A'qila Izzara part I..

Imej
TIGA tahun, TIGA celebration uols.... Anak emas le katakaaaaaannn.. Wakeekekeke...
So, celebration pertama adelah pade rabu malam last week... Masa tu Busu Boy balik jap dari Pilah, so dia dan awek(s)nya (entah yg mana satu) telah belikan cake.... Mahal youuuu... Dia balik agak lewat so anak2 aku pun menunggu dalam debar.....
Sementara aku sibuk siapkan goodies bags, Qila pun amik satu buat posing... Dia suka sangat goodies bag ni.. Siap bawak school okay esoknye tu.. Hahahahaha... Dia ni ntah kenapa sekarang posing nak tunjuk lidah.. Geram Mummy...
Pastu mencangkung lak............ Tapi ni paling posing maut..... . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Oh bebeh.... tengok pipi dgn perot dia... Wakakakakakakaka.... Anak sape ni?
Taraaaaaaaaaaaaaaaa.... Cake dah sampai.... Tapi Busu Boy sangaaaaaaaaaaaat sengal....... Dia kata cake tu jatuh masa dia brake mengejut.. Aku pegang cake tu pun dah mcm berat sebelah je.... Takut nak bukak...
Taraaaaaaaaaaaaa... Muahahahahahaha.. Sengal betul adik aku ni.... Bila tanye l…