Khamis, Mac 31, 2011

Khamis yang indah

Hahahaha... Mcm status twitter Fasha Sanda uols.... Hahahaha koser mak...

Yelah, mahu tak indah.. Dahle boss takde.. Pastu esok mak cuti... Dahle tu kan, semalam dah start Metrojaya Promotion Sales kat MITC.. Gila ko kalau tak gi tengahari ni...

Hahahaha..

Padehal sebelum ni sbuk war war kan FB yang sales kali ni so-so aje.. Tak best.. Tapi, PERGI kesana adelah WAJIB!

Kalau tak pergi, itu adelah PELIK...

So, ayuh kite...

Niat hati nak carik baju tidur bebudak dan toys serba sedikit... Kalau ade yang berkenan ar kan.. Tapi esok akan bawak Mama serta anak2 pulak sebab nak beli sedikit baju utk bibik... Sian dia lama tak beli baju untuk minah tu... Aritu dah belikan spender, kali ni carilah mana tahu ada bra pulak kan.. Ngueheheheh..

Lagipun esok cuti memang niat nak uruskan permit bibik.. So dah alang2 tu baik ajak diorg kuar shopping sekali.. Nak gi cari Crocs baru utk I dan Ariq.. Qila takyah.. Dah banyak nau shoes dia...

Rasa mcm nak bawak anak2 gi holiday dekat2 tapi lupe plak Qila ade AlimKids module on saturday... Rasa susahle sikit nak jalan kemana-mana bila dia sekolah kan.. Kalau nak stop, rasa sayang le pulak....

Bawak gi watepark pun ok kan??? Tapi kalau cuaca panasa sangat, malas le pulak.. Takkan nak duduk rumah je... Sakit badan wey.. :P Idea pleaseeeeeeeeee........ Jangan suruh shopping lagi, bosan ar shopping kat Melaka ni... Takde choices..

Hermmm.. Apa nak buat ni wey???

Kalau Bi ada kan best........... Hurrrmmmmmm....

Rindunyeeeeeeeeeee............................. Cepatle JUNE... Nak gi Jakarta-Bandung... Hahahaha.. Tetiba!

Rabu, Mac 30, 2011

Jogging uols....

Macam biasa pepetang kat rumah Klebang, kalau takde projek, kami bersiar2 kat luar rumah sambil tunggu maghrib.....

Tetiba Qila cakap dia nak jogging... Bila I tanye, "Qila ade ke kasut jogging??"

Terus dia sarung kasut Clarks dia.. "Ni ade ni..."

Hehehehehehe.. Bijaknyeeeehhh.. Pastu sibuk suruh Mummy amik gambar dia.....
Alolololooooo.... Dah besar dah anak Mummy ni.... Dah pandai jogging then buat stretching gitu.. Ni mesti pengaruh dari Atuk dia ni... Atuk Qila memang suka jogging pepetang.. Nak harap Daddy dan Mummy dia??? Jogging atas katil bleh ar kan.. Nguehehehehe...

Tapi serius uols... Sangat comel okay Qila jogging kedek2 tangan dia... Dia memang betul2 jogging.. Bukan lari laju2 tau.. Dia jogging mcm iklan Salem Cool Planet tu... Ihiks..... Lama kan takde iklan tu sejak iklan rokok diharamkan.....
Si adik nampak kakak bergambar, dia pun sama sibuk nak bergambar.... Sian adik takde kasut jogging... Nanti Mummy beli sorang satu kasut jogging ek.. Petang2 boleh kite jogging sama2.... Daddy balik, kite gi jogging jauh sikit ye....
Ko tengok minah baju biru yang malas mandi tgh dok mencangkung macam nak berak tu..... Hari ni baru I tahu dia ni malas mandi sebab takot sejuk.. Aku lepok paler kau baru kau tau.......

Patotle Qila selalu komplen bibik busuk... Bibik busuk... Dah tak mandi, ciom-ciom pulak anak2 I kan.... Sengal...

Macam-macam hal le kan.. Nak dibebelkan dia suruh mandi, dah tua nak mampos dah... Kalau takot mampus sebab mandi air sejok, kau mandile air suam.. Masakle air kan... Dah busuk kepam berdaki, ada hati nak ciom anak2 aku... Hiiiiyyyyeeee... Kembang tekak aku...
Rindu pulak kat anak2 Mummy ni........
Hari Jumaat Mummy cuti kite gi jenjalan ek sayang???? Muachsss!!

Selasa, Mac 29, 2011

Tulis DADDY banyak2 sikit Mummy...

Lama pulak tak update blog... Bukannye ape uols, asal pukul 9pm je mata ni terkatup rapat tanak bukak2 dah..... Anak2 pun I paksa tidur sebab I dah ngantuk...

Hehehehehehe...

Tapi semalam Qila liat betul nak tidur.... Dia nak baca books dia kata... Sudahnye, lepas tidurkan Ariq, I keluar bilik dgn Qila duduk depan TV sambil teman dia baca dan writing.. Dia rajin buat writing skrg....

Sejak dia ada white board ni I dah ajar dia banyak words.. Semalam I saje ingatkan balik words QILA, ARIQ, MUMMY dengan DADDY...

Dia memang suka sangat empat words tu..... Bila turn I nak tulis word DADDY, cepat2 dia cakap...

"Tulis Daddy banyak2 sikit ek Mummy...."

Alahaaaaiiii... Sayunyeeee hati.....

"Qila rindu Daddy ke sayang??"

Dia tunduk dan jawap perlahaaaannnn sangat... "Rindu...." Kata dia...

"Mummy pun rindu Daddy....."

Dia jawap lagi... "Nak rindu Daddy jugaaaakkk!!"

Hahaha.. Selalunye bila dia sedih2 rindu kat Daddy dia, mesti I akan cakap.. Jangan rindu Daddy sangat.. Rindu sikit2 je... Belum sempat I nak cakap lagi dia dah potong okay..

Yelah sayang... Kalau itu boleh buat Qila happy, rindulah... Rindulah Daddy puas-puas ek sayang......

Daddy pun rindu sangat kat kite sayang... At least kite boleh selalu dengar suara Daddy kan sayang???

Setiap hari macam2 cara I buat untuk happykan bebudak ni supaya diorg tak rasa sunyi.. Tu sebab I selalu balik rumah mertua dan spent time kat sini at least seminggu supaya diorg boleh main2 dengan atuk & nenek kat sini.... Macam kita kecik2 dulu kan suka gurau senda dengan atuk... Seronok ape... Itulah seorang atuk yang Qila dan Ariq ada pun....

Walaupun ada yg ramai tak faham, macam mana I boleh sanggup balik rumah mertua tanpa suami, dan duduk berhari2 lamanya plak tu... Ramai yg kata tak sanggup..

I pun tak faham kenapa diorg tak sanggup.... Padehal kalau kau dah kahwin dengan suami kau, kenalah 'kahwin' jugak dengan keluarga suami kan... Kau sendiri pun ada anak lelaki.. Esok2 anak lelaki kau punye bini buat macam tu baru kau tau langit tu tinggi ke rendah kan??? I tak sanggup okay nak pisah lama2 dengan Ariq bila dia besar... Hahahaha...

Bagi I simple je.. I nak anak2 I rapat dengan family Daddy dia walaupun Daddy dia jauh, 6 bulan sekali baru balik... Takkan nak tunggu Daddy diorg balik baru boleh nak bermalam rumah mertua?? I tanak hubungan diorg dgn atuk nenek jauh.. I nak hidup diorg penuh dengan kasih sayang.....

Dulu sebelum ada bibik, tgh sarat2 ngandungkan Ariq tu I still boleh je ulang alik umah mertua setiap minggu okay.. I boleh je jaga Qila yang baru setahun lebih masa tu, masak basuh kemas dan relax2... Takde hal pun... Bukan time ade bibik ni je I rajin balik okay.. Sape yang follow blog ni betul2 mesti tau kan.. Every week memang balik umah mertua....

Sape yang bising2 kata tak sanggup tu... Hak masing2 lah kan... :)

Tetiba je membebel kan???

Meh layan gambau meh....

Tadaaaaaaaaaaaa.... Ini je perkara cepat dan simple untuk buat anak2 I happy......... Selain shopping toys, inile satu2nya desire diorg.... Berhabisan kat sini adelah wajibul ghunnah!

Tak berkenan betul tengok kasut coklat bangla si Ariq tu! Hehehehe... Nak beli lain tp mak takde masa uols....
Naik kuda pusing2 ni mmg acara wajib sebelum naik rides lain......
Ko tengok.... Dia tak suka pulak naik yang ni... Dia tunjuk ride kat sebelah dia.... Nak naik yang itu...
Dah pandai demand ek... Dah tanak pandang lain dah....
So kakak dia habiskan naik menda alah ni....
Ko tengok.. Bila dapat naik ride yang dia suka siap tunjuk peace okay bila bergambar..... Anak anak..... Nak naik kapal perang ek sayang??? Macam2 hal le....
Hampir semua benda alah yang ada kat sini Qila try... Dulu dia penakot sket.. Skrg ni tak peduli dah... Semua dia naik okay..... Lari sana sini... I takot hilang je sbb ramai nau umat...
Ko tengok... Gambar yang blur membuktikan diorg hyper mcm lipas kudung.. Anak orang lain relax je, diorg ni excited terlebih... Macamle Mummy tak pernah bawak korang gi tempat ni nak oiiiiii....
I selalu terbayang kat bawah balls nia de lipas leee.. Ular le... Cis... Ape punye imaginasi lah mak korang ni....
Time ni ade budak laki kacau Qila... Qila ni takut2 marah.. Hahahaha..
Ariq, kalau dapat stering..... Habis dia libas2 guna tangan... Tataule ganas ikot sape dia ni... Haih....

Oklah... Tu ajelah nak cerita pagi ni... Ihiks..

Ahad, Mac 27, 2011

Suami saya rindu saya...

Hahahaha... Selalunye bini orang kapal buat statement, rindu suamileee... Rindu hubbyleeeee... Rindu my sayang le... Hek sekarang I buat statement, laki I rindu kat I..... Baru lain dr yang lain...

Yelah Marsha, laki kau sorang je lah yang rindu kat ko...

Muahahahahahahahaha...

Kasi can le babe, dah 4 minggu gersang ni.. Wakakakakakak.....

Ohye, harini baruuuuuuuuuu le ade napsu nak bukak netbook putih yang suci murni ni.... Baru perasan dalam ni ade banyak gambar yang Bi dah transfer dari D90 dia... Tapi takbleh nak resize dan edit sebab netbook ni tadak fotoshop... So, belasah je lah.....

Ni semua gambar masa wedding cousin I kat Klang bulan Februari dulu.... Bila tengok balik gambar2 ni, baru perasan takde satu pun gambar I yang senonoh bersama family.. Hahahahahaha....

Yelah, pengantin berarak lambat gila.. Nak dekat pkl 3 ptg baru nak bersanding, Qila dah mmg ngantok gila... Masa pengantin makan beradap I dah masuk bilik tidurkan Qila.... Qila plak tidur lamaaaaa.... Kena teman dia sebab bilik jauh kat belakang, takut dia terjaga ke ape lagipun, I mmg amik kesempatan gak uols nak landing sekejap.. Hehehehe....

Tu sebab time ni tudung dah terbang dah, muka pun ala2 baru bangun tido.. Akekekekeke...

Dan gambar pulak semuanya free style, takde nak posing jelita-jelita gitu.. Nak-nak cousins dan mak pak sedara sume gila-gila... Heheheheh..
Apa motif gambar ni I pun tatau nyah... Oppppsss... Kes nak tayang baju le.... Lalalalalalalalalalalla.........
Gila kan, kami merampas itu pelamin, harus pengantin kena duduk kat bawah.... Kesian betul tapi ade ke kitorg nak kisah?? Agegegegege... Ni 1/10 dari the girls in family..
Juga 1/10 dari the boys in family... Family arwah abah I ramai... 9 ke 10 beradik.. Kau bayangkanle betapa banyaknye cousins I yg kecik2 sebab arwah abah anak sulung.... Ngeeee...... Sekali jumpa boleh runtuh rumah okay..
Kau tengokle si Ajwad yang kat tetengah tu... Tetiba posing diva okay.. Padehal jantan tulen.. Dia ni anak mak bik I yang baru form 4, sesuka dia tukar nama Qila jadi Bella.. Melekat sampai sekarang okay... Hahahaha... Tapi I noticed tau.. Anak mak bik sume handsome2... Anak mak busu pun, ade few cousins laki I handsome2 dan tinggi2 tau... Ooopppsss... Termasukle adik I okay.. Kang tak puji sentap plak...
Qila masa ni bukan main lagi sexy... Dah tak pakai baju dah sebab dia dah berpeluh gila masa tido tu... Pakai spender je... Tak sempat nak pakai baju lain sebab Mummynye dah sibok posing.. Ahahahaha.. Nak harap si bibik tu carikan baju dan pakai?? Haraaaaammm.... Dia tu kalau tak suruh memang tak bergerak....
Masa ni lah Bi terpijak lampu pelamin yang suluh dari bawah tu.. PECAH okay... Dia buat bodo je hampehs btol... Menangislah owner pelamin ni sebab carpet dan kerusi putih gebu tu jadi berkeladak lepas majlis.. Hahahahahaha.... Yelah, tak sesuai buat carpet putih baldu kat bawah tu sebab pelamin ni kat luar, harus org main lanyak ye pijak...
Aku pun rasa kedudukan pelamin tak sesuai kat sini... Tak nampak gah... Kulup je pelamin tu....
Ni ntah ape kes tak... Pasni kitrog sibuk berkarok lak.... Macam siot je masing2 punye suara... Hahahahah..
I rasa kedudukan gambar2 ni sume terbalik.... Tak ikut urutan daaa... Hahahaha..
Ni kompem sebelum Qila tidur.... Dua beradik ni main kat pelamin, main tabur2 bunga... Qila asyikkkk gosok mata... Ariq dah puas tido dah...
Ni je kot gambar I yang senonoh... Ape yg best pasal baju ni ialah, lengan yang kembang tu.... Pastu dia ade satu lagi layer untuk jadi as inner kat lengan so bila kau angkat tangan, takdelah nampak ketiak kan... Perasan nak mutiara2 kat lengan dan baju tu... Omg amat rimas okay... Asyikkk tertarik.... Pastu Ariq asyik dok aim nak gentel mutiara tu.... Kalau ade anak lasak jangan kau berangan nak jadi diva nak pakai baju ni walaupun ada bibik! Tu belum lagi anak kau yang tgh makan ayam goreng, tetiba tarik baju kau then jerit "Mummy nak aiiirrrr" Menangis lah kau on the spot okay!!!
Ooowwhh.. Ni malam berinai... Baru dapat pakai sedondon baju raya kami tahun 2010... Ariq demam tu yang dahi bertampal tu..... Bi punye lamping bawak tapi tatau nape dia tak pakai... Ariq punye songkok plak tertinggal kat homestay... Penat I bawak dari Melaka... Cait...

Oklah.... Happy sunday uols.....

Ohye, apa kaitan gambar2 ni semua dengan suami I rindu kat I......

Haruslah rindu uols.... Malam tadi dia call dari satelit phone tapi I dah pengsan ketiduran... SIan Bi, mesti dia hampa rindu kat I tu.... Tapi, bestnye Bunga Balsam tu ade satelit phone yang I boleh call dan sms jika ade benda urgent... Selain tu boleh hantar email 24hrs... So takdelah risau sangat sebab route kali ni lama betul kat tgh laut... Bi on the way ke Panama, so amik masa 28 hari kat tengah lautan... Gila ko... Lama gila okay kat tgh laut.. Orang kata, kalau kite lama2 kat tgh2 salji sehingga berhari2 dan tak dapat tengok view lain, boleh terkena buta salji.. Ni kalau lama2 kat tgh laut, harus boleh terkena buta laut kot...

Hahahaha... Takdelah I sumpah laki I terkena buta laut, dia bukanle buta tak nampak taw... Alaaaa.. Macam uols kalau2 lama2 berdiri tengah panas terik, pastu masuk rumah, perasan tak mcm pemandangan gelap sikit??

Susahle nak explain, sesape yang pernah tgk salji, cuba uols tenung lama2 salji puteh tu pastu try tengok kat muka orang lain, mesti mcm silau or tak nampak sangat gitu... Haaa...

Kalau tak faham jugek, mek tak koser nak cakap lagi.. Hahahahaha...

Bye uols.... Nak layan anak2 pulak...

Khamis depan I nak cuti khas untuk shopping dan renew permit bibik! Woaaahh perluke nak umum satu dunia???

Perluuuu uols........ Kata diaryizzara kaaaannnnnn... Nguahahahahahaha....

Khamis, Mac 24, 2011

Ni apa jenis ride mak pun tatau nyah!

Semalam macam biasa bawak anak2 shopping groceries kat Tesco... Qila tu sebut je Tesco, memangleeeeeeeeeeeeeee terus happy dan excited lebih macamle dapat duit satu juta taw... I balik2 rumah je terus berlari dapatkan I kat kereta.. Tak sempat nak kasi can Mummy tukar baju langsung!

Memang banyak barang2 dapor nak kena beli sebab last shopping kaw kaw masa Daddy ade tuhari... Kalau Daddy ada, Mummy memang amikbarang2 tak fikir panjang punye.. Bila Daddy takde ni, kena TENGOK price tag dulu baru bleh masuk dalam troli.. Huehuehuehuehuehue...

Mamypoko pun agak murah RM46.90 so rembat je... Nak tunggu harga RM42.90 macam selalu entah bile kan... Lucky Qila dah tak pakai diapers waktu siang so satu pack tu cukuplah utk sebulan lebih kot...

One more thing kan, I ni sejak duduk sendiri ni baru belajar sket2 beli barang dapur kalau tak sebelum ni mana le pernah beli sebab semuanya serah 100% kat mak.. Kali ni hamik koooo.. Sendiri lah kau fikir kan nak beli beras jenama hape, minyak jenama hape.... Bawang pun I pilih yang cantik je okay.. Manalah aku tahu nak pilih kan.. Alaaa bawang aje pon bukannye handbag!

Dan paling lawakle setiap bulan beli time nak pilih beras, I mesti akan tukar2 brand.. Sebab rasa semua nye macam sama je ikut tekak I.. Semalam, I try brand Bird of Paradise pulak sebab packaging dia canthek.. Wakakakakaka.. Sengal...... Kalau Bi balik je akan makan beras Faiza yg takde kanji tu.. Kalau dia takde, tak kose mak okay!! Tak sedap langsungggg... Hahahahah...

Dan I pulak tak suka beras wangi... Lembik dan lemak semacam......

Ape aku membebel ni nyah????

Hehehehehe... Ohye, macam biasa.... Lepas shopping mestilah time untuk beri habuan kat anak2 (walaupun dah paw Mummy toys kat dalam itu Tesco!)

Macam biasa, gi main benda2 yang masuk coin tu... Dah keringggggggggggg syiling dalam poket baru gerak balik...

Tapi Mummy nampak ni pulak... Terus ajak bebudak ni naik!!

Sukaaaaaaaaaaaaaaaaa diorg.. Murah gila RM2 untuk 4 kali pusingan.... TETAPI!!!!!

Yarabbi I ingat senang nak handle benda ni.... Uols kena pegang pemegang tu untuk pusing kiri dan kanan.. Masalahnye benda ni jalan menonong bukannye ade break pun.. Handle dia tu ketat kalau nak pusing kiri kanan.. I selalu terbabas okay... Yang controlnye kite kan.. Si anak just 'pegang kosong' sambil gelak tertawa dengan happy... Berpeluh okay nak habiskan 4 pusingan.. Hahahahahahaha...

Paling sadis bila I TERlanggar bebudak tgh main skate.. Kau dah tau benda ni takleh break yang kau gi duduk tengah2 halam sape suruh! Padanle muka kau noks... Hahahahah.. (Padehal aku dah malu gileee)

Panik mak okaaayy... Qila gelak je...

Tapi paling lawak adelah si bibik le sebab dia bawak Ariq... Mickey Mouse Ariq jalan sket punye laju sebab Ariq tu kan ringan.. Qila punye Mickey Mouse jalan slow sket sbb Qila dah 16kg lebih.. Tu yang sloooow je Mickey Mouse tu jalan tapi bila jalan curam sikit, lajulah dia jalan.. Hehehe.. Ariq tu baru je 10kg lebih kan... Terkial2 si minah tu nak pegang handle mana nak pegang Ariq lagi takut jatuh.. Hahahahahaha... Lawak gila okay... Muka bibik panik gila... Takot terbabas langgar gerai2 yg bersepah kat situ.. Hahahahahah... Owner benda alah ni siap join gelak2 sama.. Sengal sungguh!
Last-last Ariq panik bila mamat tu gi tolong bibik... Terus dia nangis tanak naik lagi..... Tapi sangat comel itu Mickey Mouse terhangguk2 bawak bebudak ni naik beca dia tu... Hahahahaha....

Berpeluh mak hokaaayyy.... Terus chiow tapi sebelum tu bergambar dulu... Heheheheheheh.... Tak pasal2 aku bersenam tgh2 malam kat Tesco okaaaaaaaaaaaaayyy... Hahahahaha...

Takpelah ape yang penting, anak2 happy... :)

Dah dah.... Nak kuar gi bank jap... Bye....!

Rabu, Mac 23, 2011

Aduhai anakku sayang....

Kan beberapa hari lepas I komplen pasal Qila yang tanak makan dan semakin kurus tu... Semalam I dok fikir2 ape cara nak bagi dia selera makan balik ni....

Fikir punye fikir punye fikir sekali tingggggggggggg......

Tadaaaaaaaaaaaaaa.......
I keluarkan dining set yang Daddy dia beli haritu kat Rotterdam.. Qila nampak ni terusssssssssssssssss dia mintak nasi uols... Benda terperap dalam bilik, tak terlintas pun nak guna sebab kaca.. Sayang pun satu hal... Tapi no choices maaar.... Guna jelah kan bila lagi nak guna..

Memang mujarab betul kalau jaja nama Daddy harusssssssss dia terus selera nak makan..

Harus dia ingat dining set ni sebab masa kitaorg melawat Daddy kat Port Klang November tahun lepas, benda ni yang 1st 1st sekali Daddy tunjuk kat dia....

Tapi mata tetaaaaaaaaaaaaaaaappp tertumpu kat cartoon!! Haih!!! Tapi okaylah. Nak jugak dia makan.. Tak banyak asal makan tu dah kira okaylah kan... Tapi kena bubuh ikan banyak sikit lorrrr.. Akekekekeke....
Dining set ni kaca so memang kena hati2 sikit lah... Kalau pecah uols, menangis I... jauh tu Daddy dia beli......
Ngaaaaaaaaaaaaaaaaaap!!!
Bessssttttt Qila kata.....

Nak tengok video??? Meh layan video lak.....


Senang hati Mummy mcm ni taw kalau Qila dah makan... Dah kurus sangat dah tu nanti tak gebu lagi.......

Mummy dan Daddy sayang sangat kat Qila!!!

Muaaacchhhsssss!!~

Selasa, Mac 22, 2011

Seronoknye MC harini..

Hari I MC sebab demam... Bila kat rumah stress jadi ZERO thas y terus sihat walafiat.. Ditambah dgn cuaca yg redup dan berangin ni... Memang terbaiklah kan...

Seawal 7.30 pg bebudak tu dah bangun... Projek pertama adelah memotong rambut diorg.. I tak mainlah hantar saloon uols.. I multitasking mommy, I potong rambut anak2 sendirik.. Kalau buruk ke cantik ke, takde nak tensyen kan?? Tapi , selagi tak cantik, I tetap akan repair smp ok...

Then blom sempat nak mandikan diorg, ayah dah dtg nak bawak diorg jenjalan naik motor.. Mmg dah jadi kebiasaan, before ayah gi works, mmg ayah mesti singgah sini bawak diorg pusing2 naik motor.. Bukan main syg ayah kat bebudak ni... Dah besar nanti jgn lupe balas jasa ayah ye sayang????

Pastu proses memandikan bebudak ni... Dalam bilik air, last process trim balik mana rambut yg senget tu...

Pastu main2 kat laman rumah.. Tgk cuaca cun terus main car dan basikal.. Mama pulak gi cabut anak kangkung kat rumah hujung...

Serius mmg syok duduk taman pasir emas ni... Jalan depan rumah jarang kereta lalu.. Nak cari sayur segar melambak.. Apek depan tu pun ada kebun sayur.. Nak cari ikan segar gi je ke Pantai Puteri melambak org jual ikan.. Tu sbb aku suka tinggal area sini... Giant dekat, klinik dekat, pantai dekat, nak gi town pun dekat.. Hiway je jauh sket tp takde hal lah bukan selalu nak gi KL/JB pon...

Pastu, Qila dah pandai cakap nak tencing dan dah pandai guna toilet bowl.. Alhamdulillah... Jimat dah duit diapers Mummy.. Tapi time tidur mmg pakailah.. Yay!

Oklah.. Nak tidurkan yg sulung dah merengek dah tu.. Dan alhamdulillah gak dia nak makan akhirnya harini.. Guna reverse psiko le ape lagi.. Tu nanti I cerita... :)

Thanx pada semua yg concerned psl Qila.. Uols mmg baik... :)



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Isnin, Mac 21, 2011

Qila nak rindu Daddy jugak!!

Baru 16 hari Daddy sign on, perubahan pada Qila mendadak sangat... Dia tanak makan... Kalau makan pun, 2 3 suap tu pun dah syukur dah.. Minum susu pun tak berapa kerap...

Nape ni sayang???

Dan hari ini masa mandikan dia, I perhatikan, tek Qila dah tak gendut mcm 2 minggu lepas... Perut dia semakin kendur... Pipi bolatnye dah takde... Dagunya dah tak berlapis lagi.. Lengannya dah tak gebu lagi...

Cepatnye Qila susut sayang.... Sedih Mummy tengok Qila macam ni......... Daddy tengok gambar Qila nanti... Mesti Daddy pun sedih...

Dulu, sblm Daddy gi works, Qila kan dah janji dgn Mummy, Qila takkan pendam rasa begini?? Qila kan dah janji tanak rindu Daddy banyak sangat.. Qila kan dah janji tanak sedih????

Mummy sedih sayang... Tgk Qila mcm ni.. Qila kan kuat....

'Qila nak rindu Daddy jugaaaak!!!' Kata Qila semalam..

Qila marah bila Mummy kata, jangan rindu kat Daddy...

Rindu tu boleh sayang. Tapi janganlah sampai kurus begini... Tadi kat pasar malam, ringannya Qila masa Mummy dukung Qila....... :(

Daddy works sayang... Cari duit utk Qila.. Cari duit utk adik... Tuhan dah tetapkan rezeki kita di laut hijau (tetap Mummy tak suka nak sebut laut biru)... Rezeki kita disana sayang.... Dah ditakdirkan Daddy Qila terpaksa jauh dgn Qila selalu...

Sabar ye sayang???? Daddy akan pulang lima bulan lagi... Kita dapat beraya bersama Daddy ye sayang??

Kembalilah ceria seperti adanya Daddy sayang... Mummy tau, Qila sengaja nakalkan diri agar Mummy beri lebih perhatian padamu... Mummy marah bukan kerna Mummy tidak sayang.. Tapi Mummy mahu Qila jadi anak solehah yang baik budi pekerti.. Mummy tak mahu nanti org cakap, budak2 kalau membesar tanpa Daddy semuanya nakal2...

Qila faham tak sayang????

Mummy sayang sangat kat Qila.. Daddy pun sayang sangat kat Qila.... Adik Ariq pun sayang sangat kat Qila... Perkataan yang dia pandai sebut minggu ini adelah KAKAK...

Kembalilah ceria ye sayang...

Nanti Mummy bawa Qila dan adik pergi main playground kat tempat Daddy selalu bawak ye sayang???

Janganlah memendam rindu terlalu berat ye sayang???

Ya Allah, pindahkanlah sengsara rindu itu padaku seorang... Biarlah aku seorang sahaja yang merasa peritnya.. Bahagiakanlah anak2 dan suamiku Ya Allah... Merekalah nyawaku dunia dan akhirat.. Dengarlah rayuan ini Ya Allah.......... Kasihanilah anak2 ku yang masih kecil....

.....................................................................



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Demam..

Huhu.... Sejak smlm mak dah start demam... Harini tekak dah start perit dan kepala berdenyut2 kat belah kiri. Leher tegang kiri dan kanan... Belakang pun sakit bukan main lg...

Tak shukenyeeeee...

Ikutkan hati nak amik MC tapi kalau duduk umah plak takot terjangkit kat anak esp Ariq.. Sebab lately dia langsung tanak berenggang dgn mak dia ni.. Cranky mcm gaya org nak dpt adik je taw.. Geram!

Ish tapi jgnle korang dok sibuk2 maybe maka ni pregnant ye uols... Mak tak mampu lg nak tambah baby.. Anak2 mak masih perlukan perhatian lebih.. Huhuhu.. Ariq masih blom diajar baca books dgn disiplin.. Qila lak masih perlu byk polish dan training mengenal words lagi..

Mak tanak anak2 mak ketinggalan.. So mmg takleh nk tambah baby buat ms ni...

Hahaha.. Bukan main pjg lagi nak explain.. Kuikuikui..

Mak skrg dalam auditorium.. Ada talk anjuran Jabatan mak uols.. Sejuk yarabbi..

Ohye, malam tadi sempat gi tgk baby Raymond n Angeline.. Gambar atas tu.. Comel baru 28 hari dah masuk 5kg.. Rachel nama dia.. Ariq bukan main gelabah menggelupur tgk Mummy dia pegang baby.. Habis dia geget lutut si Angeline okay?? Hehehe.. Geram kot sbb Angeline pakai shorts.. Uhuks..

Semalam gak sempat gi melawat Mazhar dan wife dia yg accident teruk 3 minggu lepas.. Dua anak lelaki dia umur 5 thn dan 5 bulan dijemput Ilahi.. Mazhar masih terlantar takleh bangun.. Wife dia masih hilang ingatan.. Sedih sangat.. Wife dia masih tatau tentang kematian anak2 dia.. Sayu sgt.. Nasib baik Mama ade utk pujuk dan bagi nasihat kat Mazhar sbb dia sgt rinduka anak2 dia.. I dah speechless tatau nak jwp apa bila dia bukak cerita psl anak.. Seriously kalau jadi kat I, I mmg tak sanggup sbb anak2 adelah nyawa I.. Ya Allah, jauhkanlah ia terjadi pada keluargaku....

So spjg malam I takleh tidur mengenangkan nasib Mazhar dan wifenya... Harap wifenya segera sembuh.. Semoga ada lagi rezeki mereka utk punya anak lagi..

Oklah.. Bebel panjang pulak..

Happy working uols!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ahad, Mac 20, 2011

Eiiii... Watpe tu ek?

Sehari dua ni sgt lucu bila tgk Ariq yak.. Dia akan cangkung then herot2 muka dia meneran.. Hahahaha...

Kadang2 dia lenguh cangkung lama sangat.. Nanti dia diri, amik nafas then sambung cangkung balik... Heuheu..

Kalau dia ada something utk paut, takle lenguh sangat...

Tak mcm Qila... Kalau dia yak, satu rumah takleh pandang dia...

Dia akan diri menjongket kaki tak gerak2 pastu jerit "Jangannnn... Jangannnnn..." Lagi kau pandang dia lagi kuat dia jerit! Blom lagi kalau yak keras, mesti menangis2 mcm kena dera.. Padehal kalau dia cangkung mcm adik dia mesti senang je nak yak... Haih.. Dah mcm2 cara utk ajar si kakak tp tak makan saman! Huh!

Adik pandai cangkung ni pun bibik yg ajar... Bibik I tu kalau benda2 traditional, petua2 kampung ni mmg bagus ar.. Boleh harap ar kan.. Nak harap I ni, mampus aku tatau apa2..

Skrg masih kat kampung.. Malam kang nak pergi full moon party anak Raymond... Malasnyeeee nak drive balik....


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone