Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2011

Misi mencari roti canai Bangi

Imej
Kesinambungan daripada kisah kami tidur kat Bangi cuti maulidur rasul tu kan, pepagi tu bangun terus cargas gi klinik... Risau sebab tetiba tengok bibir Ariq pucat semacam..

Tapi bila sampai je klinik, ligat macam gasing okaaaaaaaaaaaayyyy... Terus merah menyala bibir dia.. Doktor kata Ariq bukan kena campak.. Tapi just hot rashes je sebab dia memang tak tahan panas.. Yelah sibuk dengan kenduri kahwin, gi zoo lagi sehari dua sebelum tu... Dan cuaca mmg panas berdengkang... Jangan kata Ariq, I pun tak tahan uols...
Ni masa kat klinik... Masa masuk bilik doktor Ariq mengamuk okay tak puas main kat luar.. Geram betul I... Bila Bi bawak masuk car tu dalam bilik doktor, dia gi meniarap kat atas lantai tu sambil main car.. Boleh???? Anak sape ni perangai mcm ni??? Haih.....
Pas ke klinik, weols ingat nak pekena roti canai tapi disebakan dah nak dekat pukul 11am, sume pun dah tak jual roti... Ape daaa...
Sian Qila teringin sangat nak roti canai.. Last2 makan waffle jeghs..... Ni budak mengamuk l…

The Grato, Bangi..

Imej
Lepas keluar dari Zoo, kami terus shoot ke Bangi.... Singgah rumah Wynn dulu untuk mandikan anak2 kemudian keluar balik ke kedai Wynn & Yaser kat Seksyen 3, Bandar Baru Bangi tu... The Grato nama kedainye....
Meh bergambau dulu.... Time ni hujan le pulak tapi sekejap je.... So duduk berhimpitan sekejap... At first Qila dgn Ariq behaved gak.. Tapi bila masing2 dah puas makan, mereka mengaaaaaaauuummmm kebosanan!
Suka tgk gambar atas tu... A'qila dengan peace-nya yang tak sudah2.. Ariq tengah kembung pipi makan fries! Hehehehe..
Nilah Faznor dan Wynn kawan2 baik I masa kat UKM dulu.. Almost 5 years tak jumpa Faznor, dan Wynn last jumpa masa kat Genting dengan Qila dulu.. Eh, takle ade sekali masa Wynn datang Melaka.... Wynn tayang baju BB baruuuuuu..... :P
Memang anak2 I paling lorat kat sana taw... Geram sungguh... Ariq menjerit... Qila berjoget... Last2 I dan Bi decided kami tidur rumah Wynn je malam tu sebab macam tak puas jumpa dan bergosip gituh....
Budak yang kuat minom air!
Nak…

Zoo Negara yang soooo - soooooooooo

Imej
Kan pepagi buta on Monday tu I dah bising2 kat fb pasal Ariq disyaki kena campak sebab badan dia penuh naik ruam merah2... Dia kan demam dua tiga hari sebelum tu.. Mahu I tak risau... Risau sangat tapi dalam risau2 tu kami teruskan gak program untuk bawak bebudak ni ke Zoo Negara sebab dah janji dengan Qila nak tengok lion dengan bear... Janji harus ditepati uols kalau tak anak2 tak respect kite.. Tapi memangle haih panas betul KL aritu..... Sian Ariq, makin naik merah2 badan dan muka dia..... Tapi bila sejuk, kurang le pulak...

So kami gerak dari Subang lebih kurang pkl 10 pagi.... Qila tanak duduk kat dalam carseat.. Geram betul Mummy dengan dia yang lately sangat ngada2... Tengok tu, kelmarin masa wedding Ariq dah cakar muka Qila... Habis bertanda muka dia kat bawah mata belah kanan tu... Sian anak Mummy... Tulah, buli adik lagi....

Otw ke Zoo, Daddy sempat singgah kat Jalan Raja Laut beli minatang ni.. Murah gilos dia kata.... Buat semak kereta je taw padehal kat umah dah ade 2 3 …

Empire oh Empire......

Imej
Day 3 kat KL, baru ade can nak jengah Empire.. Dua hari sebelum tu dah serbu GM dgn Aeon Bkt Tinggi... Boringgggg...
Masa ni hari ahad sehari lepas wedding cousin I tu.. Oklah tak ramai sangat orang... Patutle orang Subang suka datang sini.. Memang best utk shopping dgn anak2.. Kalau macam KLCC atau One Utama tu, kim salam ar kan.... Eh tapi lama kan tak gi The Curve.. Rindu lak nak gi sana.. Bi sayangggg.. Sebelum Bi on, kite gi the Curve nak?? Ling banjeee.. Huhuhuhu...
Hari tu sangatle panas ok... Sakit kepala I nak pandang luar kereta sebab ade orang dah rembat I punye sunglass... Dumpuk btol... :P Geram betul tengok muka dia yang bolat mcm kobis bunga ni.. Rasa nak picit2 je.. Rasa nak geget2 sampai lunyai... :P
Sangat sedih okay sebab sepanjang kat Empire, cuma beli toys dan baju anak2 jerrrsss.. I loponggggg je molot Bi tak offer ape2 pun untuk I... Huhuhu...
1st shop yang dituju adelah toysRus.. Haruslah Bi bagi tiket pada anak2 dia haaaa ko pilih ape ko nak nanti Daddy bayau... …

Anakku si flower girl..

Imej
Pertama kali dalam seumur hidup A'qila jadi flower girl di wedding cousin Mummy... Yelah arwah abah Mummy anak sulung dari 9 adik beradik.. So sepupu sepipit sume muda2 lagi.. Ade yang dah kahwin pun baru beberapa kerat.. Yang masih belum kahwin melambak2 lagi uols... :)

So ni wedding cousin Mummy kat Klang nunnnn... So Oni Qila (mak sedara Mummy tu) nak sangat Qila jadi flower girl.. So dia belikan sekali dress hitam kelabu ni utk Qila.. Comey sangat....

Qila memang suka lah kan dapat pakai baju cantek2 macam ni... Kembanggggg je idung dia bila org dok puji dia cantek... Huhuhu..

Daddy sibuk amik gambar sana sini walaupun dia bukan official photog.. Gambar Mummy seposen pun Daddy tak amik.. Sentap btol... Baru Mummy nak tunjuk uols baju malatops purple Mummy yang menyiksakan ni...

Hahahahahahahah... Ada anak kecik lasak macam kedidi tu mana boleh nak melaram uolss.. Dengan lengan yang lebar siap bermutiara bagai tu, dan material kain yang lembut mmg rasa nak nangis bila kena air …