Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2011

Kalau Daddy ade, makan apa pun diorg selera...

Imej
Bebudak ni, kalau Daddy ade... Bagi makan ape pun bukan main selera lagi... Sayu hati tengok diorg ni dan terus rasa nak nangis bila tengok diorg selera macam ni.... Uols takkan faham... Sayu tau.. Sebab dalam hati ni sentiasa tahu bahawa rasa kegembiraan ini takkan kekal lama... Beberapa minggu lagi semuanya akan kembali suram... :(
Ariq dah mula berselera makan sejak Mummy bagi makan vitamin.. Ape yang dia nampak semua dia nak.. Comel sangat bila dia sebut "NAKKKK".. Sekarang ni dah pandai kalau nak air, dia akan ke dapur sambil tunjuk cawan then sebut "nak nak nak".. Kalau nak susu pulak, dia akan ke arah bakul susu dia.. Kalau nak vitamin, dia akan tunjuk kat meja tempat letak vitamin tu.. Hehehehe...
Si Qila jangan cakaple.. Dia paling happy dan selera bila Daddy ada... Tak habis2 dia puji doughnut ni sedap.. "Best... Sedapnyeeee Daddddyyyy.. " Mana lah hati I tak sayu........
Ariq ni suka sangat makan guna tangan kiri tau... Puas di ajar.... Geram Mumm…

Membelek barang yang Daddy beli.. (part 1)

Imej
Daddy memang suka beli yang bukan2 tapi syok....

Kali ni nak tahu Daddy bawak balik ape???. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Tilam angin uolsssssssss.....
Ko tengokleee.. Masa Daddy tengah sibuk nak pump tilam angin tu, Si Ariq sibuk pulak nak mop lantai... Haaaaaaaaiiiiiiiiiiiihhhhh......
Notty notty si Qila, takleh tanding notty si Ariq... Kedidi betul...
Qila setia tunggu tepi masa Daddy nak pump.. Tapi si Ariq, masih belum boleh mendengar arahan...
Tiup pakai benda alah ni je.. Pakai battery...
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Yang conquer haruslah si Qila ye uolssss.... Heaven okay... Mummy dengan adik minggu depanle baru dapat nak try... :P
Takpeeee.. Mummy dan adik bagi can...
Huhuhuhuhu... Siap pakai earphone dengar musik lagi... :P

Susu Qila tak kering lagi walau ade ramai anak..

Imej
Kuikuikuikui....
Dengan muka yang penuh semangat berkobar2, menyusukan anak sulungnya itu........ Bear belum kenyang katanya...
Siap nak tunjuk peace.. Percayalah uols... Walau sibuk macam mana pun, Qila akan luangkan masa untuk breastfeed semua 'anak-anak' dia... Pas Bear, bf PoPo pulak... Pas PoPo.. MiKi pulak... Pas MiKi, Barney pulak.... Heheheheheheh.. Banyak betul air susu Qila yek.. Hahahahahahaha...Tapi Qila just susukan kat sebelah kiri tek aje.. Hahahaha... Comel sangat dia letakkan moncong Bear betul2 kat tek dia... Tak geli ke huh??
Seorang Mummy yang baik... Sambil tengok cartoon dia tak buang masa untuk bf anak2 dia...
Nguahahahahaha...
Qilaaaaa... Qilaaaa...
Jangan esok2 Ariq TIRU sudahleee... :p

Terima Kasih Bi.........

Imej
Sebenarnye, I dah lama sangat nak pakai BB ni tapi Bi kata dah ramai sangat orang pakai.. So dia tanak belikan.. Dia kata design BB buruk gila.. Dia suka belikan I sesuatu yg lain dari yang lain tapi semua brands yang dia suggest I tak minat nak pakai... Bagi I, yang penting boleh berinternet secara sembunyik2 dan tak perlu nak pakai netbook... Nguehehehe... Dan yang paling penting... Senang nak update blog.. Dan ade camera yang bagus beserta screen yang besar...
So bila Bi dah kata macam tu, terus I tukar passion & fikiran... I teringin lak nak pakai Iphone 4 tapi macam tak sesuai dengan I sebab I mmg tak 'masuk'dengan konsep 'touch screen' sbb I cepat baran kalau susah/lambat nak taip sesuatu.. Lagipun I just suka dengan kualiti camera Iphone je, lain2 macam tak berapa sangat.. Bila org tanya kenapa I nak pakai Iphone I akan jawap, saje nak nampak class padehal bukan sebab teknologi.. Hehehe.. Dengan phone Bi pun I selalu hangin sebab touch screen... Jangan kata p…

Aktiviti pertama yang wajib buat bila Daddy balik...

Imej
Shopping groceries kat Tesco le ape lagi... Nguehehehehehe.. Bila lagi nak pow Daddy kaaann??? :P
Lagipun Qila lama betul tak gi Tesco... Berzikir2 dia kat telinga Daddy hari ahad tu nak ke Tescoooo nak ke Tesco hari ahad tu Mummy sibuk teman nenek amik pingat so takde masa nak gi Tesco... Sampai terbawak-bawak dalam tidur menangis tak dapat gi tesco.. Adoyaaaiii...
Jadinya, hari Isnin baru dapat ke Tesco lepas office hour... Alololoooo... Sampai2 je terus mintak nak naik benda alah ni......
Adik pun sama... Ape kakak dapat dan buat dia mesti jadi die-hard-fan kakak dia.. Followwwwwwwww je semua yang kakak dia buat...
Bibik lorat sama memilih batang mop untuk dibeli.. Kau pilihlah mana kau suka ye, mak tak amik port benda2 macam ni.... Bagi aku, janji lawa dan colorful.. Nguahahahaha... Tapi minah ni bukan main suka laki I dah balik taw... Over.. Nyampah plak... Laki mak tu okaaaay... :P
Kaki I sakit gila okay... Bayangkanle I pakai heels 4 inch jalan satu Tesco.. Tak terfikir nak beli sel…

Bila turn Mummy nak duduk kat riba Daddy plak ni??

Imej
Hok alorrrrr... Tahule orang tu dah ade Daddy.... Sikit2 Daddy..... Sikit2 nak Daddy... Sikit2 nak dengan Daddy.... Tido pun tanak tido macam biasa, nak macam ni sambil leisure2 dengan Daddy.... Huhu...

Siaaaaaaaaaaannnn Mummy... Bila turn Mummy nak duduk atas riba Daddy mcm ni Qila oooiiiiiiii.... Tak aci ar macam ni..... Mummy pun nak manje2 gaaaaaaaaaakkk...

Muka tu takbleh blah sungguh! Iye iye je dengar lagu tu Qila oooiii... Mata tu macam dah tak boleh nak bukak lagi....

Sambil2 tengok video music kat lappy Daddy.......... Santai sungguh!

Jelsssssssssssssssss Mummy tengokkkk.. Huhuhuhu....

Ape-ape pun yang paling best dan seronok adelah Ariq... Dia boleh main ape sahaje toys dalam ini rumah tanpa gangguan sesape.. Hahahahahahahahahaha... Syurgaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bak kata Ariq... Takde orang lepuk dan tolak dia... Hehehehehe.... Mainle semua toys sampai lebam! Huhuhu...

Ohye, Ariq dah kembali tido dalam cot.. 1st day, dia lena tido sampaile ke pagi... 2nd day, dia merengek-re…

Detik-detik kepulangan Daddy...

Imej
I betul2 tak sangka Bi akan pulang sehari awal... Ingatkan esoknye baru Bi sampai... Pagi tu dalam jam 8.30 pagi, tiba2 Bi bagitau pukul 9.00 am tanker akan masuk port Sg. Udang.. Aik.. Ingatkan ahad baru sampai... So memandangkan maybe tengahari baru Bi balik, I bawa Qila gi playschool dia dulu..... Rasanya pantas sangat masa berjalan pagi tu.... Sampai rumah balik dah nak dekat pukul 12 tghari.. Cepat2 I berkungfu kat dapur... Setengah tahun I tak masak uolssss...... Harussssssssssss I nak masak untuk suami I walaupun sangat kelam kabut sebab jam 1.30 pm dah kena amik dia kat Banda Hilir.. Untuk memastikan anak2 tak ganggu I dengan bibik memasak, kami bagi diorg leka dengan books... Berkampungle kami kat dapur itu... Dengan laju I masak uols.... Memang kelasss...... Bebudak ni bukan tahu duduk diam2.. Kejap je diorg leka, pastu masing2 merengek nak memasak jugak! Haih.. Orang lagi nak cepat...
Bagile sorang satu periuk buat mainan diorg... Tapi dengan Qila kena bagi sayur betul2 untuk…