Jumaat, Disember 09, 2011

Sesi menonton filem Ombak Rindu dan Happy Feet 2..

Yeeehaaaa.. Tanpa dirancang... Tetiba plan tengok wayang ni menjadi pulak... Tapi takdelah tengok serentak... Filem Ombak Rindu yang sangatle buat Mummy nak pecah dada menahan sendu tangis di dalam panggung tu, kami tengok mid night malam sebelum tu... Dating dgn daddy je.. Esok paginya pulak tengok movie Happy Feet 2 dengan anak-anak... Baru adil dan saksamakaaann.. Bila dah kena tinggal kat rumah, mesti ada upahnye.. :)

Thanx Daddy sebab melayan karenah Mummy yang nak tgk filem Ombak Rindu.. Penuh betul panggung  walaupun dah pukul 12 tgh malam... Yang penting Daddy tak tertidur sebab cerita tu memang best! Huhuhu.. Cuma antara scene by scene nampak kelam kabut cepat sangat so nampak macam suntingan tak berapa proper dan kemas... Tapi Aaron Aziz tetaaaaaap terbaik dan terhandsome.. jatuh nombor tiga selepas Bi dan Ariq.. Akekekekek.. Nak jugeks!
Masa ni pagi sabtu tu.... Kami sengaja ambil tiket pagi sebab waktu segar anak2.. Pagi tak le pagi sangat pun dalam pukul 11.30 pagi gitu.. Tenghari nyah oi! Meh posing dulu... Ini first time Daddy tengok movie bersama anak-anaknya.. Mummy dah 2nd time... Qila sangat excited.. Siap berbual2 dengan Ariq.. Cakap nak tengok wayang cartoon... Ariq pun layan kakak dia berbual.. "Ayang... Ayang..." kata Ariq... Terus Qila bebel.. "Bukan layang2 lah dik.. Wayang!!! Apelah layang-layang pulak.." Hahahaha.. Pastu Ariq ternganga tak faham sambil sebut "Aaaa???"

Yelah, Ariq sebut layang-layang as 'ayang' sebab dia pelat lagi.. So bila kakak dia sebut wayang, dia pun sebutlah 'ayang' jugak.. Heheheh.. Kena bebel pulak dengan si kakak... Seronok tengok diorg berbual2 sebab skrg masing2 dah pandai berbual each other.. Kejap je diorg membesar...

Tapi lepas dah berbual tu, tetiba senyaaappp je pulak.. Bila Mummy toleh ke belakang, tengok sorang2 dah lembik....
Tengok muka Ariq... Dah tak tahan sangat dah tu.... Dik!! Bangunlah!!! Kite nak tengok wayang ni.... Risau lah Mummy macam ni.. Tapi Ariq mmg begitu, kalau dah kena ikat dengan booster memang mata dia beraaaaaaaat je sebab dia terikat tak boleh nak melasak.. Heheheh..
 Eleh... Siap jeling Mummy... :P Geget mata tu karang.....
Qila ni aku perasan sehari dua ni mmg tak sesuailah pakai baju hijau.. Nampak sangat mendung.. Heheheh.. Dia pun dah start ngantuk...
Aik... Dia pun jeling Mummy????!!
Bila dah nak dekat sampai Mummy toleh ke belakang... Huwaaaaaaaaaaaaaaa..... Dua2 dah terkulai... Macam mana nak tengok wayang ni??? Kite dah lambat ni... Dua2 lentok ke kiri.. Tapi masa balik dr tengok wayang, dua2 lentok ke kanan... Daddy kata diorg layan corner.. Heuehuheu..

Tapi nasib baik masa dah sampai, diorg tak cranky langsung.. Kejut je dua2 terus bangun walaupun terkulat-kulat.. Ariq jalan steady je walaupun mamai.. Cuma Qila je ngada at first mintak dukung... 
Sekarang ni memang dua2 sibuk nak tekan butang lift dan bayar parking... Benda dua ni wajib buat bila datang ke mall.. Kalau tak meroyan diorg.... Qila dah terer nak tekan mana cuma Ariq je masih terkial2.. Hehe..
Sebelum masuk mari beratur beli popcorn dulu..... Masing2 bawak beg sorang satu letak botol susu dan botol air..
Qila nak amik gambar dgn benda ni......

Kami masuk lambat 5 minit so mmg dah totally gelap gelita... Cerita pun dah start.. Lucky Qila dan Ariq steady je.. Tak takut langsung sbb maybe dah pernah masuk wayang kot.. Terkedek2 diorg jalan sambil pegang kerusi takut terjatuh.. Hahahaha.. Sorang pun tak mintak dukung.. Lagipun diorg muda lagi, mata sangat terang walaupun dalam gelap kot...

45 minit pertama Ariq dan Qila sangat tekun menonton sambil makan pop corn.. Specs 3D pun melekat kat mata tak tanggal2.. Heheheh.. Pelik pulak aku tengok Ariq boleh duduk diam dengan specs tu.. Sesekali dia pegang specs dia bila specs tu nak melorot... Hahaha.. Comel!

Qila macam biasa becok tanya macam2, Ariq just enjoy the show... Beg Angry Bird tu pun tak sempat nak bukak.. Disebabkan cerita ni banyak joget2 dan lagu2 so diorg dah tak tahan dah.. Lepas je 45 minit masing2 dah turun kerusi, buang specs dan berjoget sama... Aduhaaaiiii... Nasib baik diorg tak lari sana sini.. Dan wayang pun tak penuh.. So kerusi kiri dan kanan mmg kosong.. So bebudak ni bebasle jalan sana sini..

Tapi still boleh dikawal... Takdelah kejadian popcorn tumpah macam dulu.. Muehehehe....
Okay.. Dah habis.... Masa curtain call ni, ade bubbles tau.. So bila pakai specs 3D tu boleh nampak bubbles tu terbang ke arah kite kan.. So Ariq dan Qila sangat suka... Tu konon tengah nak tangkap bubbles.. Hehehehehehe..
Sebelum beredar, mari bergambar.. Ohye ni pakai Samsung Daddy so tu yang nampak clear... Masih mode berjoget tu yang diorg terkinja2 tu.. Hehehehe..
 Tengok perot Qila.. Muahahahah.. Kemain cekak pinggang gituuuu..
Dengan Daddy pulak.....
 Ariq sangatle takleh duduk diam.. Daddy terpaksa grip dia....
Masa depan lift ada adik tu sudi nak amikkan gambar kitaorg even kite tak mintak tolong pun.. Baik sangat.... Bukan senang kami nak bergambar berempat... Heuehuehuehue.. Walaupun terpaksa meng-grip anak2 yang tatau duduk dia... Hehehe..

Next time kita tengok movie lagi ek sayang...... Seronok sungguh haritu.. Petang tu kami datang JJ balik untuk shopping toys bebudak ni... Sebab kena balik rumah dulu untuk gi wedding.... Seharian berjalan.. Penat tapi sangat happy... :)

10 ulasan:

Ainul Hayat berkata...

Kak Marsha,

Time tgk Ombak RIndu, akak thn sendu tangis je ke? Nape tak nanges je...ekekeke...Saya nak gi tgk gak...tak sabar nak tunggu wiken nih.

norhidana berkata...

hohohoh.... akhirnyer ko dpt gk lyn ombak rindu yek kak... ehhehe comel banget dua badik yg tertido sampai terlentok2 kt seat tu.... nyenyak bebeno...

suke ngn beg qila... comel sgt2 eee mcm nk pnjam je

Marsha~ berkata...

Ape pulak tak nangiis.. Sampai hancur tisu lap ayer mata.. Hehehe

εїз Cik Fasya εїз berkata...

nak balik melakaaaa..nk tgk ombak rindu..kat kelantan non hado la cinema neh..grrr..

ni kt JJ bandaraya melaka la kan..hee..

~~Sue eLLa~~ berkata...

sue tak tgk lagik kak marsha...aiyaakk....Arau takda wayang.balik Kl baru boleyh tgk..itupun kalau ada lagik laaa..hahahaha

Marsha~ berkata...

Aik.. Arau. Dgn kelantaan takde wayang ek???? Ermm.. Takpe, nanti keluar astro first.. Hehehe.. Akak tgk dua kali sbb next pergi dgn kwn2 plak..

ZuRaNaI berkata...

yosh..nk g tengok happy feet la..hii

LIP (^_^) berkata...

Mmg sedih betul ke cite tu?ramai yg kata nangis...I xtgk lg hehehe

Marsha~ berkata...

Sedih sangat labih2 lagibila part aaron aziz kata dia rindu sgt kat maya karin... Aaron nangis2 real sgt... Hehehehe... Touching lah sbb diorg kat kahwin senyap2.. Lakonan masing2 mantap pandai buat kite rasa sedih.. Huhuhu

Aida berkata...

errkk!! ko nangis ke ?? aduhai .. kenapa aku tengok citer ni aku tak nangis hah ?? takde perasaan ke hapa ?? pening kejap ..