Khamis, Disember 01, 2011

Rindunyaaa...

Tak sabar nak balik esok! Rindu sangat kat Qila dan Ariq.... Aduhaaaiii.... Eh rindu kat Bi jugeks... :p

Ohye, skrg kat bilik.... Aku menginap di Emperial International Hotel, just depan Waterfront KK.. 5 minit jalan kaki ke Pasar Filipines.. Heaven... Turun hotel je kiri kanan depan belakang tempat shopping! Kau sediakan duit je... Huhuhu... Kalau Pasar Filipines tutup iaitu sekitar jam 8 malam, boleh sambung shopping kat pasar2 malam... Kat KK ni banyak gila pasar malam... Ada banyak gila jual pearls... Murah2 tak terhingga... So siapa yang jual memahal kat Semenanjung mmg tak patutlah tu... Untung berganda2 uols!!!!

Bestnye kat sini, kami berkursus tak ramai.. 24 org je... So weols amat close... Gi shopping pun ramai2 so mmg lebih senang nak tawar le kan... Kalau short duit, mintak je org sebelah... Heheheh.... So tak terasa sunyi keseorangan kat sini sbb semua geng adelah over friendly! Hehehehe...

Tapi aku tetap tak sabar nak balik esok.. Barang2 hasil shopping pun dah settle dibungkus... Mostly aku beli broochs dan bracelets lah... Ade jugak fridge magnets, kain pua, rantai, dan benda2 remeh like makan ikan bilis dan udang kering beserta sotong semua tu...

Hadiah utk kawan2 dan adik beradik sedara mara semua dah settle... Cuma untuk Ariq je macam tatau ape nak beli... Sian dia... Dapat tshirt sehelai je.. Nak beli toys pun mcm tak berbaloi nak bawak jauh2 ni... Kakak dia dapat jugak bracelets dan jam mutiara....

Haih.... Kalau aku ni bisnes minded, mmg aku borong habis-habisan dan jual kat Semenanjung... Tapi tak sampai hati nak mark up harga sebab kat sini harganya jauh lebih murah dr yang dijual di Semenanjung... Memang untung gila gila punye....

Patutlah ramai org suka datang KK ek untuk shopping... Dulu masa aku dtg dgn kawan2 gi holiday sini, manalah shopping sgt pearls ni semua... Skrg ni umur dah lanjut syiok pulak shopping pearls... Nak2 pulak roomate aku ni pandai bargain... Hehehehe... Syurgaaaa!!!!

Tapi aku tanak bagitau harganye kat sini sbb nanti nak bagi kawan2... Kantoilah pulak nanti harganya... Huhuhuhu...

Oklah, dah ngantuk... Nak tidur dulu..... Niteeee...

Ohye, Qila... Ariq.... Esok jgn lupa ambil Mummy kat LCCT yeee.... Muachs!


- Posted using BlogPress from my iPad2

6 ulasan:

zoe berkata...

ade untuk sy x ? heheh. gurau je kak. take care untuk balik esok.. heee

Ainul Hayat berkata...

Bestnye Kak. Akak kat opis selalu cite pasal pasar Filipines tu.

~~Sue eLLa~~ berkata...

kak..bestnyaa kak...pos satu kak bracelet pearl...hahaha

anasaliza berkata...

Wahhh bestnyaaa..teringin nk ada pearl2 nie haa..

gee ryder berkata...

eh ko gi sorang rupanya. ingatkan gi berdua ngan bi.
sana pearl memang murahla.
eh tapi aku tak pernah sampai lagi kk :p

LIP (^_^) berkata...

Dah sampai melaka lum?lewat lak baca entry ni..