Isnin, Disember 19, 2011

Mandi manda Tiara Club

Last week pepetang on weekday saje ajak opismates dan anak2ku gi mandi kulam.... Petang tu hujan renyai sekejap so agak sejuk...... Uncool sebab kids pool punye water pump rusak le pulak.. So takdelah fountain dan slides berfungsi petang tu.... :(
Tapi Qila tetap happy.. Alaaaa bebudak kan, kau campak diorg dalam lombong pun diorg happy tak terkata.. Ihiks... Ariq macam biasa, drama king of the year... Takut2 nangis2 sampai kena paksa baru dia ok berenang sendiri... Kalau tak asyikle mintak tolonggggggggg memanjang... Tu gambar atas tu tengah melekat kat celah kelengkang Daddy... Takut sangat tenggelam.. Huhuhu..
Tu Damia anak opismate aku.. Sorang lagi Shern Ray belum sampai...
Dalam takut2 tu sempat gak tunjuk peace..... Heheheh.. Apelah Ariq ni... Drama king ntah ikut sape ntah...
Tiara Club ni kat area jalan nak ke Bembam Jasin tu.. Tak sure nama sebenar kawasan ni tp still dekat Ayer Keroh le.. Try gak ushar2 TiaraVille, perumahan RM500k ke atas... Memang meletops lah rumah dia... Tapi Bi kata, bayaran bulanan kat sini boleh bayar monthly rumah kami sekarang dan sebijik Pajero Sports.. Hehehe.. Betul jugak kan.. Setakat nak duduk tempat high end macam ni tapi drive Kenari aje baikle tak payah! Heuheuheuheu... Tapi tetap kalau dapat free, nak gak duduk sini.. Muahahahahahahah....

Takpe, mana tahu ada rezeki  tetiba lagi 4 5 tahun jadi weols jutawan... Bolehle beli kan??? Aminnnnnnnnnnnnnn... Berangan tak salah uols.. Bukan kena bayar.. :P
Aku tak mandi sama sebab period...  :)
Qila tetiba teringin nak naik benda alah ni.. So sementara Damia gi toilet, dia pinjam jap.. Siap suruh Mummy tarik tali tu keliling pool.. Hamboiii... Mcm moo moo lak...
 Ariq dah start berani.. Asyikkkk menyelam masuk dalam air... Syiok dia...
Dia berani dan jaguh masa kat rumah je.. Kalau kat beach ke pool ke... Penakut dia pun datang... Lamaaaaaa nak tunggu dia punye mood berani datang... 
Haaaaaa... Masa ni dah berani dah.. Baru berani nak main sendiri....
Comel je sebab pelampung tu kecik ikut badan dia.. Hehehehe... Lepas ni kakak dan Daddy gi mandi pool dewasa.. Mummy terus gi mandikan Ariq.... Dah sejuk biru dah bibir dia.. SO far tempat ni kurenglah... Best lagi Malacca Club sebab pool sana sea view gittuew... Lebih saujana mata memandang.. :)

Tengah berangan ni.. Kalau ade rezeki, nak buat satu pool kecik kat rumah baru.. Manfaatkan tanah yang ada.. Nak berkebun malas... Baik buat mini pool kan?? Herrmmm...... 

2 ulasan:

zoe berkata...

hehe. ariq asik drama king je. haha. tapi cute aje mandi sorang2 mcm tu.

Aida berkata...

Sukalah tengok pic ariq berenang dgn pelampong tu .. nampak mcm sangat in learning session .. cute seyyy!!