Selasa, Disember 13, 2011

Kami dipaksa teman Daddy main boat baru dia...

Hari sabtu haritu, pagi2 buta Bi dah kejut semua orang ajak teman dia main boat... Maklumle dia baru beli boat baru kaaaaaaaann.. Harus nak test kan... Eh Bi bukan beli boat besar ye uols.... Boat kecik je... Kucing pun tak muat nak naik... Tapi hahahah lawak bila Qila tanye, dia boleh naik tak boat tu.... Aduhaaaaiii... Nak tergelak pun ada..
Suka sangat gambar ni....... Pakai Samsung Bi..
Sampai2 je ushar camera dulu.... Anak2 terus main pasir tak ingat ape dah... Cuma Ariq je duduk dalam khemah geli yang tak habis2... Mula2 je pastu okay....
Daddy dah start engine boat... Aku ditugaskan sebagai photographer tak berbayar kena amik gambar boat dia sebab dia nak upload kat FB dia.. Huhuhu... Dahle pakai lense panjang ni.. Lenguh mak! Eh tapi gambar ni pakai Samsung.... :p
 Kak Aisyah pun ade... Cuti sekolah ni dia lebih suka duduk rumah nenek...
Ariq sorang je masih di dalam khemah.... Geli lah kononnye tu nak pijak pasir... :p

Hahahahaha.. Lucah ar gambar ni... Qila ni tak senonoh tau.... Hehehehehe.. Kembangnya punggong mu nak oi....

Okay mari layan dlsr puleks...
 Dah start main pasir sikit2... Siap nyanyi tu.....
Ni le boat baru Daddy.... Laju gak tak dapat nak ambik gambar dia....
Kecik je pun..... Bi memang suka benda2 macam ni... Rasanya dulu dia ada 2 3 boat tapi mana eh??? Ade yang dah jahanam kot... :P
Macam army Armageddon kalah perang jers.. Huhuhuhu...
Kami bawak macam2 kat pantai kali ni.. Bubbles pun bawak untuk bebudak main tapi rasanya bibik yang lebih main kot..... Tu sebab Ariq tersentil tengok bubbles..... Terjerit2 dia jerit 'abel... abel' Heuheuheuhueh...
Ariq lebih suka tiup sendiri dari guna yang battery operate tu...
Pipi tu kena geget nyamuk... Sian anak Mummy... Dia ni mmg takboleh kena geget, mesti melarat... Huhuhu...
Qila busy buat sand castle dengan Kak Aisyah.....
Kejap je rambut dia dah panjang balik...... Minggu depan dah start school... Entah dia nak pergi entah tidak sebab Daddy ade kat rumah...
Lepas puas main pasir, terjun ke laut... Masa ni battery boat Daddy dah habis.. So terjuna lah ape lagi... This time Mummy tak kuasa nak join sebab dah syiok pegang D90.. :p
Qila macam biasa.... Happy dan sukakan laut macam Daddy... Ariq je ikut Mummy takut dengan air... Huhuhuhu..
Si manja Daddy... Walau berani, tetap takut2 mintak tolong Daddy pegang tangan dia......
Ariq???? Dia takut org dukung dia masuk dalam air, dia gi sembunyi belakang khemah main pasir kat situ... hahahahaha.. Macamle orang tak nampak dia kaaaaaaaann...
Kakak lari naik atas ambil pelampung, Ariq masiiiihhh bersembunyi....
Macam biasa, paksa beb paksa!!!! Hahahahaha... Kesiaaan anak Mummy kena buli... Ni dia tengah nangis cakap merayu2 "Nooo.. No..." Sian kan?? Hehehehehe...
Last-last nangis sekejap je pastu tangan pelan2 main air laut tu... Ala2 segan lah konon kan.. Padehal dalam hati nak gak main air... Hehehehe...
Eh apsal semua gambar diorg??? Takde gambar Mummy?????

Takpe... Bagi can lah diorg bergambar sakan... Pasni dah jarang dah gambar Daddy masuk blog bila Daddy dah start kerja.... :(

Kami kat sini tak lama.... Pas habis mandi sekejap, terus balik sebab masing2 kelaparan... Muahahahahaha.... 

5 ulasan:

norhidana berkata...

mati2 ingt hubby akak beli boat yg besar tu yg blh memancing tu... rupenyer hehehehe....

suke tgk qila ngn daddynyer... ralit dia bile dh main air... hehehe tp ariq2 tkt2 malu

dila~noor berkata...

adeh..perangai ariq same mcm zahra la..bwkla pegi zoo brp puluh kali pun,tp name nk suh jejak air..mcm sungai ke,laut ke,,pool ke..becinte!!

misslavenderaida berkata...

hehehe..picture kat entri ni semua cantek teramat. :)

suka tgk qila...debab tapi cute.hehe

Tanpa Nama berkata...

Nk tggu beli bot besau kena tggu lagi tahun2...

Aida berkata...

cantik lah khemah tu .. moden kan .. dan sangat mcm senang utk pasang ..