Rabu, Disember 21, 2011

Hadiah Christmas untuk yang tersayang.....

Hampir seminggu jugak nak settlekan mencari dan membalut hadiah christmas untuk kawan2 rapat... Tapi tahun ni best sebab aku ada banyak sangat idea nak bagi apa... Dah menjadi tradisi setiap tahun akan ade gathering then tukar2 gifts antara kawan2 rapat aku yang bukan beragama Islam.. Campurlah sekali yang Hindu ke, Budis ke.. Kristian ke.. Katolik ke... Dan ofcoz termasuklah aku si Islam sejati ni..... So jangan ada nak panaskan blog ni komen berunsurkan sensitiviti agama nak basuh aku haram celebrate or tukar2 hadiah time Christmas... Tak payah susah-susah iye... Komen sebegitu tidak akan dilayan sama sekali.... 

Malas aku nak explain mengapa dan kenapa nak celebrate sampai nak tukar2 hadiah bagai... Takkan tetiap tahun Christmas aku nak explain kat blog ni kan?? So sape yang lorat sangat tu, gi balik betulkan akidah korang sebelum nak basuh aku kat sini... (Eh tetiba kau emo kan.... ) Lapar babe, belum breakfast lagi.. Huhuhu..

Okay... Tahun2 lepas aku tak sempat nak tunjuk gifts yang aku dah balut.. Selalunye aku letak je dalam paperbags.. Tapi tahun ni terlebih rajin... Tatau kenapa.. Ihiks.... 
Separuh dari gifts yangs empat balut sejak 3 hari lepas.. Yelah uols... Tak sempat nak balut semua sebab ade dua budak kacau.. Ni pun separuh buat masa diorg sibuk tengok TV dan separuh lagi balut malam tadi masa diorg dah tido... Balutan paling aku tak tahan nak gelak adelah yang gula2 tu.. Hahahahaha... Macam siot kan?? Ni adelah balutan paling famous masa kite kecik2 dulu.... Konon cukup kreatif lah tu kan... Siap buat riben bagai.... Nasiblah sape yang dapat ni sebab aku malas nak cari kotak.. Itu adelah set showel gel dari Elianto.. :)

Ohye, sepanjang membalut tu... Qila sibuk nak balut jugak... Nak bagi hadiah jugak kat kawan dia.. macam2 hal kan.. So aku bagi dia wrapping paper dan buku cerita aku, suruh dia balut.. Suka hati dia.....
Ni hasilnya.... Comot tapi menjadilah jugak.... Hasil tangan budak 3 tahun 7 bulan... Ihiks...

Ohye, tahun ni disebabkan Daddy ada sama, so teragak nak belikan jugak gifts untuk bebudak tu.... Tapi tatau nak belikan ape... Just nak something murah dan boleh dibalut so saje nak surprisekan diorg... So masa hadiah belum beli tu, Mummy awal2 lagi dah belikan wrapping paper untuk diorg... Excited sangat nak balutkan hadiah untuk diorg.... Mesti diorg happy kan bila koyakkan pembalut tu.....

So semalam Daddy akan jenjalan makan KFC kat Tesco... Sambil2 membeli jigsaw elektrik dan keperluan rumah, sekali ternampak benda alah ni...
Memang Qila dah lama minta scooter ni..... So bila tanye semalam, "Qila nak scooter ni tak???" Terus dia senyum sengih sampai telinga...... Heheheheheh.... Bila suruh test tengok dia tahu naik ke tak, bersungguh2 dia tunjuk kat Mummy macam mana cara nak naik benda ni... Ihiks.. Lulus! So terus belikan dia... Pink untuk dia, blue untuk adik..... Qila sangat happy bercakap tak berhenti sepanjang nak bawak scooter tu gi bayar.. Sanggup tanak naik stroller, nak naik scooter tu gi cashier counter.. Boleh??!

Sampai rumah Qila dah tertidur... Tapi ade orang tu tak boleh tidur sebab.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Excited dapat scooter... Hehehehehehe.... "Ikalll... Ikaaalll" Basikal katanye... Bila Daddy kata "Scooter lah.." Nanti dia jawap... "Uter ek??" Ariq pun lulus! Dia bolehlah tolak sket2 guna kaki kiri dia... Paling dia suka, dia naik, then kita tolak dia.. Hahahaha... Suka sangat tengok diorg happy...

Tapiiiiiiiiiiii... Takdelah surprise kan sebab tak boleh nak wrap itu hadiah! Hehehehehe...
Sampaikan dia tersengguk2 tahan ngantuk tetaaaaaaaaaap nak main lagi... Sampai satu tahap dia kata "Dah dah.. Charge dulu ek charge.." Hehehehehe.... Nak charge kat mano pulak yang oooiii... Sebelum masuk bilik siap cakap "Bye uter.. Bye..."
Dan pagi2 tadi Qila bangun dari tidur... Sambil dipeluk pinggangnya oleh si adik, keluar je bilik nampak scooter dia... Terusssssssssss main dan main! Siap tukar2 dengan adik main selang seli.. Ihiks..
Sangat priceless bila si Qila kata "Thank you Mummy... Thank you Daddy...." Sambil senyum paling manja...

Si Ariq pulak cakap "Ekyu Ami.... Ekyu Diddy... " Sambil senyum paling cheeky.......

Untuk Daddy pulak... Tunggu birthday Daddy next month ye???? :)

3 ulasan:

Ainul Hayat berkata...

Alololo...bijaknye mereka itu. :)

Tanpa Nama berkata...

wohoho (buat mcm santa claus). ittew scooter sejibik dan sejiban mcm anak² i punya. kak baby pink - barbie. adik boy blue - red indian. dan kami beli di tesco! yey! mmg sgt the gediks anak² i. n i can imagine urs too ; )

laf² ~ norsham

gee ryder berkata...

terer la ariq main scooter. aku tak beli2 lagi utk aqeel sebab dia nak yg ben10 jer tak jumpa2 hehe. aritu kat giant ada tp sticker lak dah terkopek huhu