Sabtu, Disember 31, 2011

Detik2 berakhirnya tahun 2011

Syukur alhamdulillah...... 2011 berakhir dengan sempurna... Walaupun ada peristiwa pahit menimpa keluarga kami pada Oktober lepas, tapi selepas itu, Allah kurniakan pelangi indah dalam hidup kami... Cita2 kami untuk miliki rumah idaman tercapai pada penhujung tahun ini... Malah lebih dari target dan impian kami... Alhamdulillah rezeki....

Berhajat untuk memiliki sebuah rumah semi D, tetapi rezeki dimurahkan dan dipermudahkan segala urusan oleh Tuhan, kami berpeluang memiliki sebuah single storey bungalow... Syukur.... Walaupun tak sebesar dan semewah rumah orang lain, tetap tetap bersyukur kerana itulah rezeki hasil Bi penat bekerja selama ini... Terima kasih Bi.... Kerana hadiah ini.....

Semalam juga, Bi baru dapat call dr office... Dia akan sign on pada 16 atau 17 Januari nanti... Sedih sangat mendengar berita itu... Sudah 3 bulan setengah Bi bercuti bersama kami.... Sudah tiba masanya dia kembali ke laut biru.... Aku redha dan tidak mahu bersedih... Sudah tiba masanya Bi menggantikan rakan sekerjanya yang juga mahu sign off dan bertemu dgn org2 tersayang.... Aku perlu give and take.. Itu lumrah hidup belar isteri kepada pelaut seperti Bi....

A'qila Izzara, anak Mummy yang bijak... "Daddy dah nak works eh Mummy?? Daddy nak cari duit ye? Nak beli mainan Qila... Kalau rindu nanti tengok gambar ek... Daddy works... Mummy works... Qila school... Adik tinggal dengan bibik ek?"

Itulah kata2 dia bila Mummy bagitau, Daddy dah nak pergi works dah... Aduhaaaii.. Tabahnye anak kesayangan Mummy ni...... Kalau Qila kuat dan tabah, takkan Mummy tak boleh kan? Terima kasih sayang... Sebab menjadi anak yang tabah dan kuat seperti ini... Mummy kagum dengan Qila....

Tapi sejak dapat berita itu, setiap malam dia nak tidur dengan Daddy dia.. Tidur meniarap atas dada Daddy, macam dia baby dulu..... Sedihnyee.... :( dia seolah2 mahu menghabiskan masa2 yang ada ni untuk bermanja sepuasnya...

InsyaAllah ye sayang... Tahun 2012 , mungkin kita dapat beraya dengan Daddy... Di rumah baru kita.... Amin......

Ohye, progress rumah berjalan seperti biasa... Tadi baru pilih color untuk kitchen kabinet... Mama sponsor langsir... Syukur... Tadi pun dah shopping langsir.. Emak pulak nak sponsor kenduri masuk rumah nextweek.. Syukurrrr lagi.... Wallpaper dah jumpa mana yg berkenan... Tapi lepas CNY baru boleh pasang sbb kena order dulu.....

TM streamyx dan telefon pun dah pasang semalam.... Yeay! Line laju gilos....

Tadi jugak dah shopping pokok2 untuk ditanam di pagar... Buat sementara ni, pagar belum ada bajet nak reno... So tanam je pokok dulu.... Kalau semua nak buat sekaligus, mampuih nokkksss.... Ni pun dah berhabisan duit Bi habis... Belum termasuk downpayment dan lawyer fees... Rasa bersalah pulak sebab tak dapat nak tolong Bi dari segi kewangan.... Ling tolong urut je malam2 ye sayang???

Takpelah.... Kita buat apa yg termampu dulu... Sikit2 lama2 cantiklah rumah kite... Yang pasti, bilik Qila nanti Ling nak konsep macam ni....


Sangat sweet kan... Gabungan purple hijau dan biru.... Ariq punye pulak gabungan biru dan hijau serta kuning skit... :) Lepas ni, mendecoration rumah akan menjadi hobi utama Mummy... No more shopping barang2 keperluan diri.. Mulai hari ni, shopping hanya untuk barangan rumah shaja! Hahahaha.. Azam gittuew.... Azam tahun baru... :p


Maybe ini konsep untuk bilik Ariq.... Biru, hijau kuning or sedikit coklat.....


Untuk langsir hall actually Mummy berkenan style ni.... Macam Hatta Dolmat selalu buat dress utk artis dia... Yang skirting bawah tu... Smart kan, tapi Bi kata tak sesuai untuk rumah kami... Nanti malam2 org boleh nampak apa kami buat kat dalam rumah.... Its okay... Bila dah buat pagar tembok kayu ala2 bali-korean style nanti, Mummy nak buat langsir mcm ni... Ngeeee.....


Wallpapaer ni pun cantik kan??? Korean wall paper.... Sesuai sofa kami yg color coklat dan hitam tu....


Ni pun sama.... Gabungan olive green dan darkbrown... Sgt class dan relaxing....


Ni pun lah... Ihiks...

Memang rambang mata tgk through internet.. Tapi bila gi kedai langsir nan hado lah pattern macam ni..... Kalau ade pun, semeter dah almost rm100! Silap2 harga langsir lebih mahal dari harga tingkap dan grill! Akekekekeke.....

Takpelah... Langsir tu boleh je tukar selalu... Yang penting wallpaper.... Lagi rambang mata uols... Ihikss...

Seronok mmg seronok..... Memilih dan shopping barang2 rumah dengan Bi..... Spent time berdua.... Nextweek, maybe weekdays, kami nak ke KL.... Sambung misi mencari barang2 rumah..... Masa dah sangat suntuk... Hopefully semuanya berjalan lancar.... Aminnnn.....

Oklah..... Kepada yang meraikan New Year Eve malam ni... Hati2 ye dan jangan terlalu bergembira... Bersederhanalah merayakannya.....

Happy New Year semua........... Rest in peace 2011! chiow....

- Posted using BlogPress from my iPad2

5 ulasan:

Lelord berkata...

nyah deko umah cantik2 tau nanti aku nk tiru ehehee

LIP (^_^) berkata...

Happy new year to u marsha

anasaliza berkata...

sgt best kann nk deco umah baru..semua cantik kt mata..kami pun pindah umah baru nnt nie..tggl sikit2 brg lg kena angkut..x sabar jugakkkk mcm akak..yeayyy..

zoe berkata...

owh kalau akak suke korean style kan nnti g la shop kat ssf dekat hang tuah mall...mcm2 brg cntik kak lagi tahan lama dari kk home deco... mane tau akak berkenan.. :-)

Marsha~ berkata...

Zoe.. ohyeke... thanx ek bagi info.. actually theme bali-korean tu more utk garden dan outdoor.. akak suka tradisional korea bukan k-pop tau.. akekekekekekek... thanx ye share info..