Selasa, Disember 27, 2011

Christmas Party....

Macam biasa, setiap tahun akan attend Christmas Party kat rumah Navin.... Tapi tahun ni special sangat2 sebab 1st time datang dgn Bi bersama anak2 kami... Last Bi dapat celebrate sama iaitu tahun 2005 dulu... Masa tu kami belum kahwin lagi.. Sehari sebelum tsunami... Sejak dari tu tak pernah dah sebab Bi selalunya kat atas kapal waktu2 macam ni... :)

So tahun ni meriahle sebab ade Bi.. :) So adelah fotografer malam tu.. Ihiks...
Qila dan Ariq sangat happy sebab ada lagu jingle bell and merry christmas tu semua.. Masa ni diorg tgh sibuk berjoget.. Hahaha.. Masa ni dah agak lama dah sampai... Dah settle makan dan sempat main fireworks lagi... Qila baru je okay masa ni sebab sebelum tu dia takut kat kambing panggang yang besar tu.. Hahahaha.. Makanan semuanya best sebab lebih2 sambal ayam yang superb rasanya.... Tapi tak makan banyak sebab sibuk bergosip! Hehehehe...
Macam biasa, kena ade gambar dengan pokok krismas! Qila sangat sporting.. Ariq je susah sikit nak diajak bergambar.. Geram betul.....
Tengok.. Nak kena paksa barule dapat ambil gambar dengan dia.... Senget benget Mummy nak grip dia...
Diorg masing2 dah dapat hadiah... Ni dari auntie Charmaine.. Sorang satu dapat Angry Bird.. Hehehe
Ni hadiah Mummy untuk Rachel dan Mama dia - Angeline...
Angry bird ni tak habis2 vibrate dan berbunyi2 kalau kite ketuk dia... Qila suka sangat tapi Ariq takut pulak.. Hahahaha.. Qila tak habis2 jerit "I got it Mummy.. I got it!" bila dia dapat tangkap angry bird tu... Yelah bila lepas kat lantai, angry bird tu melompat2... Mahu Ariq tak takut.. Hehehehe.. Dia kan drama king.. Tapi lepas tu okay je... Tapi bial sampai rumah, dia takut balik.. Hahaha.. Entah ape2 lah anak Mummy tu...
Notty sungguh muka anak Mummy nan saorang ni.... Semua geram kat dia sebab tak tahu nak takutkan orang lain... Sangat lucu bila nak balik, Ariq say good bye pastu siap wish "Amat Ayi Aye.." sebab ade main bunga api.. Boleh?? Suka2 dia je kan..... Masa datang sibuk dok jerit "Ishmas.. Ishmas..." Masa balik boleh pulak tukar festive tagline boleh??? Hahahaha..
Bear ini sangat besar..... Hanya Qila yang berani nak amil gambar dengan bear.. Ariq tu semua benda dia nak takut! :p
Best fren Mummy...... Rindu nak bergosip.. Malam tu dapat gosip sekejap je... Asyik nak kejar Ariq...
Suamiku yang jadi fotografer malam tu..... Suka sangat set kerusi putih ni... Harus dimiliki suatu hari nanti.. Nak letak kat luar rumah... Cantik sangat! Deco Christmas tahun ni sangat cantik.. Tapi tak ambil gambar pun.. Hehehehe..
Upacara tukar gifts.. Tengokle muka Qila... Hehehehe..
Navin dapat cigar set dari Bi.... Macam YB-YB puleks... Heheheh..
Gift dari jace untuk Mummy... Tu belakang tu Kevin.. Pandai betul dia melayan Qila siap pujuk dukung sana sini masa Qila takutkan si kambing panggang.. Hehehe.. Siap layan Qila main fireworks lagi.. Part paling lawak masa uncle Kavin bagi Ariq cake, Ariq boleh cakap "Ekyu Ayot" - Thank you Ayot.. Boleh??? Ayot (moyang) tu panggilan Ariq untuk moyang dia.. Hahahahaha.. Maybe Kevin botak takde rambut so dia ingat Kevin tu dah tua macam Ayot dia kot.. Boahahahahah.. Ariq oh Ariq!! Siaaaannn Uncle Kevin taw....
Hadiah dari auntie Angela pulek... Dapat eye shadow set dan book.. Qila suka betul... :p
Best frens Mummy....... Posing sebelum balik....
Ala2 artis pulak banyak sangat camera nak pandang kaaaaaaaaaaannn.. Hahahahaha.... Masing2 sibuk bergambar dengan gifts masing2.. So bila Ariq nampak dia pun cakap "Adik lak..." Adik pulak katanya..... Hahaha.. Sian anak Mummy... Dia pun nak bergambar pegang gift jugak.. Hahahaha..
Alolololoooo.. Macam budak dah darjah satu je kan.. Pegang hadiah dapat no 1 kat sekolah.. Hehehehe.. Suka sangat gambar ni.. Dia nampak baikkkkkk je... Sambil peluk itu hadiah... Ihiks...
Posing wajib sebelum balik.... Bersama tuan rumah......... Masa dalam kereta, belum sampai simpan depan, Qila dan Ariq sudah terkulai kat booster masing2.. Hehehehehe.. Penat tapi sangat happy!

Itu sahaja cerita Krismas kami tahun ni.... :)

1 ulasan:

norhidana berkata...

seronok kan... sambut raya sama2... meriah gitu... hehehe tp kan kak tak tahan tul ngn gambar akak yg molot moncong sambil peace tu kak/... hehehhe

comel lah angry bird qila tu... nk cari lah gk heheheh