Isnin, Disember 05, 2011

Birthday Ariq part III

Hamboiii kalah diva nak oi birthday celebration sampai 4 5 kali... Huhuhu.. Ni dinamakan rezeki.... Kan??

Yelah... Kena celebrate dgn both family.. Kata cucu lelaki tunggal kaaaaaaaaaaaaaaannn.... :P

Part III ni dengan PIL.. Parents Bi lah ni... Part IV pulak buat jauhhh nun di PD.. Tu nanti cerita.. :)
Tudiaaaaaaaaaaaaaaaaa... Bulat mata Ariq tengah perhatikan lilin tu... Macam biasa, Qila akan nyanyikan lagu birthday untuk adik kesayangannya sebanyak 2 round then hembusssssssssssssssss.... Hehehehe..
Diorg ni makin lama makin closed.. Sejak Ariq dah pandai berbual sama ni... Seronok tengok bila diaorg berbual each other... Sangat comel.. Sorang pelat dan kadang2 blur bila kakak bebel non stop.. Sorang lagi cakap macam bertih jagung.. Mak nenek pun tak macam ni.. Hehehe.. Seronok tau uols anak rapat2 ni.... Penat semua tu hilang tengok keletah diorg.. Macam membesarkan anak kembar.. :)
Ni Qila tengah bersemangat nyanyi lagu birthday le ni.... Bersungguh2... Kejap soprano... Kejap based.. Hehehehe.. Part paling ebst bila dia sebut.. Happy Birrrttttthhhdaaayy to Ariq Isyaaappppppppp.. Walaupun dia kata ni birthday dia dan Ariq, tapi takde pulak dia sebut nama dia dalam lagu tu.. Hahaha..
Tiuppppppppppp.... Cake ni beli kat Italy Bakery.. Masa gi beli cake tu kan, dah malam... Qila dan Ariq sangatlah kecoh.. Terjerit2 happy bila nampak cake doraemon dan angry bird.. Aduhaaaaaaaaiii.. Satu Italy Bakery tu terdiam memandang anak2 aku yang kejakunan tengok cake!

"Mummyyyy!!! Cake doraemon Mummy!!! Hahahahahahahaha.." Qila lompat2...

Ariq pulak terkesima.. "Woaaaahhhhhh...." Sambil mulut ternganga... Hahahaha.. Anak oh anak....

Sian kan, macamlah first time masuk kedai cake!
Sesi suap menyuap..... Ariq sekali, Qila DUA kali.. Hehehehe...
Ariq tak suka cream.. Dia makan cake je.. Qila pun sama... Sebijik perangai Mummy... :)
Tengok Qila makan.. Bersungguh! Dia mmg suka cake, terutama air tangan nenek dan atuk..
Selamba suap pakai pisau je... Koyak mulut atuk!
Nenek pulaaakkk..

Kan bagus menganga mcm ni besar bila makan nasi.. Tapi Qila ok.. Selera sangat tip top bila Daddy ada.. Ariq tu susah sikit... Tapi kalau dia nak makan, makan sampai buncit perut dia!
Family photo.. Pussy si kucing gemok yarabbi tu wakil Uncle Jib sebab tu adik kesayangan dia dan anak bongsu PIL aku.. Hahahaha... Nenek dan Qila siap pretend kenkonon suap Pussy dengan cake.. Eh rasa nak tunjal je paler si Pussy tu... Ngada betul... Hahahahaha.. Sejak Uncle Jib tak sign on ni, dia asyik menumpang kasih dgn kitaorg.. Masuk bilik kitorg dan tido kat kaki Ariq.. Nyampah aku.. Huhuhu...
Ngaaaaaaaaaaaaaappp!! Mummy baru habis mandi.. Rambut pun belum sikat.. Macam bibik je muka aku..
Daddy punye turn......
Ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaap!!

Part IV esoklah Mummy sambung... :)

2 ulasan:

norhidana berkata...

comel banget sumenyer kak...
untung ariq sambut bday sampai berkali2...

suke aksi qila ariq ngn nenek n atuk nyer... very close..
gambar family tu cute sgt...

AZLYA AZLIYATIE.......... berkata...

Eppy bElated Bday ariq...wah sampai 4 kali sambut bday...cayalah...