Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2011

Detik2 berakhirnya tahun 2011

Imej
Syukur alhamdulillah...... 2011 berakhir dengan sempurna... Walaupun ada peristiwa pahit menimpa keluarga kami pada Oktober lepas, tapi selepas itu, Allah kurniakan pelangi indah dalam hidup kami... Cita2 kami untuk miliki rumah idaman tercapai pada penhujung tahun ini... Malah lebih dari target dan impian kami... Alhamdulillah rezeki....

Berhajat untuk memiliki sebuah rumah semi D, tetapi rezeki dimurahkan dan dipermudahkan segala urusan oleh Tuhan, kami berpeluang memiliki sebuah single storey bungalow... Syukur.... Walaupun tak sebesar dan semewah rumah orang lain, tetap tetap bersyukur kerana itulah rezeki hasil Bi penat bekerja selama ini... Terima kasih Bi.... Kerana hadiah ini.....

Semalam juga, Bi baru dapat call dr office... Dia akan sign on pada 16 atau 17 Januari nanti... Sedih sangat mendengar berita itu... Sudah 3 bulan setengah Bi bercuti bersama kami.... Sudah tiba masanya dia kembali ke laut biru.... Aku redha dan tidak mahu bersedih... Sudah tiba masanya Bi menggantika…

Saya terlalu sayang pada mereka!

Imej
Sibuk hal rumah... Sampai takde masa nak update blog... Layan gambar je ye... :)
Sorry, mutu gambar tidak memuaskan.... Long shots dari jauh je tanpa tripod.. Gegar le jawapnye....  Tengokle tangan dia.... Heheheh.. Geram..  Kadang2 seronok tengok gelagat diorg ni bila dilepas main sendiri... Tengok apa diorg buat... :)  Lari2 ayam....  Tango???  Wondering... Baywatch??  Whoopissshhh aweks berbikini kat beach....  Kena ngurat....  Say no to strangers!  My baby boy yang sudah besar.....  Anak dara MummyDaddy sedang ambil angin....  Blur...  Relaxing...  Eksyen nyaaaaaaaaa muka dia...  Berfikir.... Semoga dua insan ini akan membesar dengan sihat dan cerdas....  Menjadi insan berguna dan berjaya suatu hari nanti....
MummyDaddy sayang sangat pada kamu berdua... Harta yang paling bernilai dalam hidup kami...
Terima kasih Allah, atas kurniaan ini....

Christmas Party....

Imej
Macam biasa, setiap tahun akan attend Christmas Party kat rumah Navin.... Tapi tahun ni special sangat2 sebab 1st time datang dgn Bi bersama anak2 kami... Last Bi dapat celebrate sama iaitu tahun 2005 dulu... Masa tu kami belum kahwin lagi.. Sehari sebelum tsunami... Sejak dari tu tak pernah dah sebab Bi selalunya kat atas kapal waktu2 macam ni... :)
So tahun ni meriahle sebab ade Bi.. :) So adelah fotografer malam tu.. Ihiks... Qila dan Ariq sangat happy sebab ada lagu jingle bell and merry christmas tu semua.. Masa ni diorg tgh sibuk berjoget.. Hahaha.. Masa ni dah agak lama dah sampai... Dah settle makan dan sempat main fireworks lagi... Qila baru je okay masa ni sebab sebelum tu dia takut kat kambing panggang yang besar tu.. Hahahaha.. Makanan semuanya best sebab lebih2 sambal ayam yang superb rasanya.... Tapi tak makan banyak sebab sibuk bergosip! Hehehehe...
Macam biasa, kena ade gambar dengan pokok krismas! Qila sangat sporting.. Ariq je susah sikit nak diajak bergambar.. Geram be…

Hohoho... Merry christmas!

Imej
Woahhhh korang.... Cuti sakan ek... Kemain lagi check in sana sini kat fesbuk! Yang check in shopping malls lain... Yang check in hotel lain.... Bukan main lagi... Yang check in makan sini best, makan situ best... Amboi amboi.... Jeles aku ni.... :p

Tapi mak tak kisah pun.... Satu hari nanti bila settle hal rumah ni, aku nak ronda semua tpt yang best2... Pastu aku check in... Check in je uols bukan masuk pun... Kasi jeles org lain puleks.. Show off gittuew... Bukan ade org tahu pun.. Wakakakakakaka...... Sengal....

Ohye, semalam ade lah Christmas.... Teringat gak hari ni ulangtahun Tsunami terburuk yg melanda Asia kan... Tahun 2005 yang lalu.... Ditambah lagi harini angin bukan main kuat... Gerun pulak rasanya...

Semalam, dpt gak aku sefamily luangkan masa gi open house Chrismas.. Tapi tu next entry lah... Pagi ni seawal pagi2 buta lagi Bi dah gegar aku ajak tolong dia sambung pasang lampu dan kipas rumah.... Haiyo... Ingat baru nak tido lama sket.... Pagi ni tugasan aku adelah kena ba…

Weekend yang panjang tapi bukan untuk kami.. :(

Imej
Sebelum nak bebel panjang, meh nak tunjuk gambar ni kepada gadis2 hot di luar sana yang masih available....  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Anak teruna I yang masih solo ni sedang buat calculation berapa gaji Mummy naik bulan depan... Huhuhuhuhu.... :P
Rasa nak lastik je jari dia tu..... Sekarang ni gian ambil order ye tuan puan... Geram sangat bila dia kata "Air lap ek? Jap ek..." (Air sirap ek? Kejap ek..)
Sekarang ni amik order guna scooter lagi okay... Pastu gi dapur like macam bebetul nak buat air sirap kaannn... Tapiiiiii nan hadonye air sirap tu nak sampai ke Mummy Daddy sebab dia yang minum sendiri kat dapur lepas order dengan bibik... :p
Haih... Janganlah cepat sangat besar sayang oiiii... Tahun depan 2012 Ariq akan menganjak usia 3 tahun.. Padehal baru je masuk 2 tahun umur dia November lepas... :( Kejap je dah nak 3 tahun???! Perghhh....
Qila pulak dah nak masuk 4 tahun pada May 2012 nanti.... Kejap je masa berlalu... Dan Mummy masih berkira2 nak pregnant sekarang ke atau bulan J…

Hadiah Christmas untuk yang tersayang.....

Imej
Hampir seminggu jugak nak settlekan mencari dan membalut hadiah christmas untuk kawan2 rapat... Tapi tahun ni best sebab aku ada banyak sangat idea nak bagi apa... Dah menjadi tradisi setiap tahun akan ade gathering then tukar2 gifts antara kawan2 rapat aku yang bukan beragama Islam.. Campurlah sekali yang Hindu ke, Budis ke.. Kristian ke.. Katolik ke... Dan ofcoz termasuklah aku si Islam sejati ni..... So jangan ada nak panaskan blog ni komen berunsurkan sensitiviti agama nak basuh aku haram celebrate or tukar2 hadiah time Christmas... Tak payah susah-susah iye... Komen sebegitu tidak akan dilayan sama sekali.... 
Malas aku nak explain mengapa dan kenapa nak celebrate sampai nak tukar2 hadiah bagai... Takkan tetiap tahun Christmas aku nak explain kat blog ni kan?? So sape yang lorat sangat tu, gi balik betulkan akidah korang sebelum nak basuh aku kat sini... (Eh tetiba kau emo kan.... ) Lapar babe, belum breakfast lagi.. Huhuhu..
Okay... Tahun2 lepas aku tak sempat nak tunjuk gifts yan…