Selasa, November 01, 2011

Splash splash sampai KECUT

Cuti Deepavali tuhari kami jenjalan gi rumah Maklong kat PD.... This time memang dah plan nak buat BBQ dan swimming!! Daddy siap shopping daging2 bagai sume nak buat BBQ dan pelampung fish serta jetski utk anak2 dia..... Gigih uols... Setiap kali plan nak main air, mesti beli pelampung.. Pelampung yang beli kat Langkawi dulu pun belum guna lagi.. Hohohoho...
Pepagi bangun dah azan-azan kat telinga Daddy suruh tiup pelampung... Tapi, kena kemas dan bersihkan kolam dulu..... Thanx to Paklong sebab rajin layankan karenah Qila yang excited nak mandi kolam... Penat Paklong bersihkan kolam.... :)
Pas kolam dah bersih, kena tunggu air penuh... At least paras lutut lah kan... Ambil masa 2 jam jugak..... Matahari makin lama makin terpacak... :(
Sambil2 tu, Daddy dan Uncle Jib sediakan BBQ... Sambil bakar, sambil makan... Sedap woooo makan panas2... Heaven..... First time Mummy layan makan kambing.. Hehhehehehe
Qila masih menunggu dengan sabar... Huhuhu...
Mummy attack ni jugak... Sedaaaaaaaaaaaaaaaaap makan panas2...
Anak Mummy yang baik budi..... Taat je bila Mummy kata jangan main panas... :)
Akibat tak sabar, Daddy dah ajak2 bebudak ni terjun.. Padehal baru paras betis.. Hehehehehe...

Eh mana Ariq???????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Taraaaaaaaaaaa... Penakut sungguh ini budak tau.... Dia tetiba tantrum.... Menangis2.. Bila Mummy ajak tukar baju dia tanak... Ajak masuk kolam, dia pun tanak... Tapi menangis2 nak panjat tebing tu nak tengok dgn lebih dekat... Tapi pada masa yg sama, dia takut.... Haiyoooo...
 
Lagi kuat dia nangis bila Mummy amik gambar dia.... Air mata takde ponnnnn.... Geram Mummy!
Cetek kan?? Hehehe.. Qila tak boleh naik jetski Ariq.. Tenggelam.. Boahahahahaha...

This time mandi kejap je sebab dah makan lunch... Ayuh naik!!!
Ini budak sangat good girl.. Bila suruh naik dia naik je..... Baju surfing mmg sesuai untuk Qila... Daddy beli kat HK.. Bawak mandi pantai mmg sesuai compare to swim suit biasa... Takpe, next time ye sayang kite mandi pantai....

Masa tgh sibuk lunch, hujan lebat... So sejuk sikit... lepas je hujan berhenti, sambung mandi kolam!!!! Air sederhana sejuk... Cuaca sangat redup.. Superb!!
Kali ni baruuuuuuuuuuuu Ariq setuju untuk tukar baju then join tapi dia masih takut2... Duduk je celah kelengkang Daddy langsung tanak bergerak... Tapi tetap peace bila Mummy amik gambar dia... Hehehehe..
Qila happy sangat dapat pelampung fish ni... Dah lama dia mintak sejak tengok filem Syurga Cinta.. Dia minat sangat cerita tu sebab ade adegan Haziq mandi pool naik fish ni...
Tetiba Ariq meraung bila nampak Mummy.... Drama kau nak oiiii... Mummy dgn Daddy tak layan pun... Biar je nanti dia diam sendiri.... Hover taw...
Suruh naik jetski dia pun dia tanak... "Ayaaahhh.. Ayaaahhh.." Tak payah katanye... :p
Tapi  masa Mummy join mandi, sikit2 dia jadi makin berani...... Dah boleh main sendiri... Tadi tu saje ngada je kaaannn...
Macam anak arab nak gi surfing je ni???????
Ohye, tu Kak Aisyah, niece Bi...
Suka sangat gambar ni.......... Kalau Daddy shoot, comey je dia senyum kan??? Kalau Mummy shoot, pandang camera pun tidak...
Aeroplane lalu lalang bukan main banyak...... Daddy whoopish le ape lagi.... Kata ade lense panjangggg kan... :P
Matahari dah mula terik balik so sebelum naik, last kopek perang splash splash!! Yeeeeehhaaaaaaaaaaaa.....
Mummy larat nak lambung Ariq je... Qila kompemlah tak larat...
Bukan main suka lagi..... Tadi bukan main takut... Hehehehe...
Posing dulu sebelum naik.. Ngeeeeeeeeeeee...

Bila naik, goreng pisang panas dengan teh o dah menanti.... Bukan main laju Ariq dan Qila makan... Laparrrrrr... Heuheuheuheu...

Weekend ni raya haji... Tak sabar nak amik gambar satu family then bakar segala stocks mercun yang Daddy borong dulu... Yeay!

10 ulasan:

myaishahhafiz berkata...

bestnya tgk qila & ariq mandi kolam...

tiba2 rasa mcm nak ajak hubby tidoq hotel sb bleh bw puteri mandi kolam....

norhidana berkata...

seronok nyer..tgk qila dh hepi camtu...tp kelakar ngn ariq hehehe ingt dia tkt ngn air... heheheh

msti puas gini kan kak..tak yah rebut ngn org lain

Lelord berkata...

ekekekkeke siap tutup ninit dak zaki ahahhahaaa

OneSimpleMother berkata...

seronoknya mandi kolammm.. smartla pelampung jetski ariq tu.. beli kat mana marsha?

Marsha~ berkata...

beli kat Tesco.. hehehe

anasaliza berkata...

qila nampak susut laa kak..

anapun blaja makan kambing kt sini..kt msia lgsg xpnh sentuh..hihihi

mummy_adam berkata...

best nyer, kalo ada kolam mcm nie tepi rumah kan, senang xyah nk p hotel cari swimming pool.. udang bbq td tu pun sgt menggoda ku, huhu..

ibu chiqamie berkata...

ohhoi...bestnye tgk bebdk mandi kolam.siap ade jetski ngan ape fish bsr tu.?? hehee...oo beli kt tesco erk.? alaa tesco melaka ler tu.kt tesco cni x pnh nmpk pon :-(

Aida berkata...

untunglah u ols bila rumah mak sedara ada swimming pool .. i ols ni kalo nak bawak anak pi swimming, kena pi ke akcr tu hah .. konon nak private lah kan .. tp sebenarnya sbb percuma je pun .. ;p

gee ryder berkata...

stylo la wet suit dorang...
tapi tak kena gaya. air cetek benau hahahahaha