Jumaat, November 04, 2011

Shopping kat GM Klang adelah heaven!

Last weekend.. Qila demam sikit... Lepas muntah sedas dua, baru dia okay.... Habis keluar semua kahak dan lendir dia.. Yelah pas discharged dulu dia mmg ade saki baki batuk lagi.. Maybe ni last kopek phlegm yang belum keluar, tu yang buat dia demam sikit sebab benda tu berkumpul kat tekak... Pas makan ubat dan muntah, lega dan dia terus baik demam... :)

Tapi, masa dia demam tu.... Dia manja sangat...... Terus kata dia naaaaaaaak sangat patung Pooh dengan Timmy... Pooh tu agak mustahil le nak cari tapi Timmy???? Mana nak cari patung kambing biri2 kepala hitam mcm dalam cartoon Timmy Time tu nak oi.... Memang dah berbulan2 cari memang tak jumpa pun... So kami pun bergegas ke GM Klang (masa tu kami kat Klang) untuk cuci mata sambil2 meninjau ape yang boleh diborong di sana..... :)

Adoyaaaaaaaaaaiii.. Dulu aku datang sini mcm tak best je.. Tapi this time, macam best gila pulak... Dahle hujan.. Sejuk je kat dalam tu.. Org pun tak sesak sgt.... Dan yang penting... Murah2 okay.... Baju2 kids yg branded-ciplak-from-China mmg banyakkkkkkkkkkk sangat.. Paling suka Hackett Polo Shirts utk bebudak!! Aku rasa mmg direct dr China kot.. Daripada borong online, baik borong situ kan.. Jimat postage! Huhuhu... 

Pastu frame ayat2 suci utk rumah sangat murah! Cermin hiasan yang besar gedabak baru RM100++ tapi yang kat Melaka jual lebih RM300++.. Heaven kan??? Kebanyakkan yang jual kat situ harga separuh dari yang dijual kat Melaka uols..  Pasni aku dan Bi mmg plan nak datang lagi utk beli barang2 hiasan rumah.. :)

Pastu Bi siap beli jam dinding bentuk anchor.. Hehehehe.. Org keje kapal mesti suka nak beli kan?? Baru RM50.00 jers... Murah tu sbb kayu beb, bukan plastik! Tapi aku tak amik gambarle... Surprise untuk rumah baru kami.. Dah siap nanti, I show off sini... :)

Selain tu, beli semua barang2 anak-anak jers... Antara yang menyakitkan hati aku adelah binatang ni:-
Satu GM Klang aku pusing nak cari best deal tapi uols nak tahu, hanya 2 kedai je yang jual Pooh! Yang lain sume jual angry birds!! Hampeh btol.... Ni best deal lah sebab dapat RM58 lepas habis tawar.. Kedai satu lagi RM65.. Ngueheheheh... Oklah tu... Besar Pooh ni dan Qila pun komplen berat... Sengih sampai telinga bila kami tunjuk dia Pooh ni....

Daddy up satu lagi hadiah untuk Qila iaitu :-
Beg tarik Minnie Mouse..... Haritu dia zikir2 kat Daddy, kawan2 semua ada beg tarik... Dia nak beg tarik jugak mcm dalam cerita Timmy Time... Masa gi kedai mana ntah kat area rumah, Bi kata anak dia tenungggg je bag tarik yang ada kat kedai tu.. Heheheh... So Bi belikan satu untuk Qila... Ni pun susah nak jumpa sebab tak banyak kedai jual beg tarik untuk umur baya2 Qila... Suka sangat dia dapat bag ni...... Pun murah compare yang jual kat malls kan.. Ihiks...
Peace!

Lepas je dapat dua benda ni terus dia tak demam lagi..... Hahahahaha...

Ariq pun dapat habuan gak... Kereta Ben 10 dan lori bajak... Akekekekeke... Tapi tetapppp dia berkenan kat beg Minnie kakak dia tu... Habis dia tarik satu rumah... Pooh tu pulak dia buat duduk dan lanyak.. Sabar jelah.... 

Aduhaaaaaaaaaaaai anak.... 

9 ulasan:

Suliana berkata...

dah pernah pegi sekali kat sini. tapi klu beli borong lagi syok. :-)

lynda berkata...

chomel2 anak akk..add me..selamat berkenalan

Aliza berkata...

yee... GM KLang mmg best :D kitorg biasa gak gi sana, and ada satu gerai tu, makan pun sedap!! :D

re: dinner kat rumah mmg sajer jer pelbagaikan, mcm2 style ada. kalau ikut cita2 dan angan2 lagi banyak, tapi hampeihh... yg biasa dibuat hanyalah western yg kengkonon lain dari nasi + lauk yg dok makan hari2... LOL

Elyn Sani berkata...

Hamboi org melaka dh jejak GM aku ni belum? Hahha

Beg pink tu ko dpt berapa rm ek?
Beg

Marsha~ berkata...

Suliana - ha ah.. Member kata org yg meniaga online byk borong barang kat sini...
Lynda - thanx sbb sudi singgah sini..
Liza - tak sempat singgah makan pun sbb baru lepas lunch sblm keluar rumah tp ade nampak gak satu kedai tu mcm ramai gila org.. Kedai tu kot yg sedap.. Ihiks..
Elyn - bak kata laki aku, bawak duit seguni mmg syiok shopping sana, tapi ingatan kena power sbb banyak pintu dan kedai kat sana.. Nak pusing2 patah balik ke kedai yg sebelum tu mmg pening wo.. Ala2 pasar baru bandung tapi versi kecik dan takdelah byk mcm bandung kan... Ala2 kecil-kecilan tp habislah jugak duit ko.. Huhu

Ainul Hayat berkata...

Wah...bestnya Qila dapat pooh n beg minnie tu.

Aida berkata...

Marsha, baju Qila tu cantik lah .. berkenan kat mata .. tp mmg aku pujilah beb pilihan warna kau .. tetiba mcm nak ajak kau pegi shopping bersama kan !

Marsha~ berkata...

ainul.. mmg best, mak dia yang over excited isi semua buku sekolah dalam tu.. nguahahaha..

aida, blouse ni beli kat FO Bandung tp tak ingat kat mana... yg sebelah heritage tu kot... takpe, one day kite gi sana berdua or bertiga dgn sesiapa kite shopping ye.. baju2 at bandung kena bongkar selai2 sbb nak jumpe yang kualiti mmg hazab sikit.. huhuhu.. kalau dpt tiket murah, jgn lupe roger.. ihiks

Tanpa Nama berkata...

pas nih nk g gm klang la..
aritu g gm cow kit je..
tuh pn borong sakan.