Khamis, November 24, 2011

PotLuck BBQ bersama Geng Kapal & Ariq's Birthday Celebration!

Entries blog ni mmg penuh dgn gambar2.... So janganlah buat2 terperanjat ye... Huhuhu..

Alhamdulillah, setelah sekian lama join grup Partners Geng kapal (PGK) kat facebook tu, akhirnya Mummy dan Daddy berpeluang pergi ke mini gathering a.k.a BBQ Potluck party kat rumah Liza di Senawang pada 19 November 2011 yang lalu... Liza mmg orang kuat PGK.. Kebetulan hubby dia, Fitri kawan baik Bi jugak so ngamlah tu kan... Senang hati nak bawak Bi.. :) Dan kebetulan jugak hari tu birthday Ariq... SO dah alang2 tu, kami plan nak celebrate sekali birthday Ariq kat sana.... Bukan Ariq sorang je yg celebrate birthday.. Seorang lagi anak PGK, Iman anak kepada Shida pun celebrate birthday jugak... So double meriahle... Sangat2 meriah mcm pesta kahwin uols!
Ni baru 1/4 PGK geng yang hadir.... Penuh sesak rumah Liza masa ni.. Petang tu hujan, so semua berkumpul dalam rumah... Tapi Bi sibuk dgn Fitri kat luar bakar ayam, daging semua utk BBQ.. :) Cer carik mana aku?? Ihikssss...
Ini je cake yang mampu kami cari sbb dah terdesak sungguh... Padehal bukanlah sibuk mana tapi tak terfikir pun nak cari birthday cake utk Ariq... Tapi ni pun dah comel dah... Ariq suka... :)
Mummy saje pilih candles kurus yang banyak2 ni.... Meriah sikit nak tiup... Tapi bukan main seksa nak nyalakan sebab banyak sangat... Bebudak semua dah tak sabar nak nyanyi kan... So terkial2 Mummy nak cucuk dan nyalakan semua lilin tu.. Hehehehe..
Cuba cari mana Ariq??? Hehehehe.. Dia memula rimas duk ramai2 situ.. Dia tanak join pun... last2 Mummy paksa.. Heheheh..Tema untuk Ariq adelah merah.. Goodies bags dia theme Car.. So merah colornye... Cake je tak dapat cari ala2 car.. Tapi masa kat rumah dah theme car.. Goodies bags lupe pulak nak amik gambar.. Tuuuu jauh kat belakang sana..
Mummy terpaksa grip Ariq! Hehehehe...
Ramai kids yang tolong Ariq tiupkan cake dia.. Hahahahaha.. Adatle tu kan...
Ni le Iman... Dia pandang cake Ariq... Ariq pulak pandang cake Iman.. Dua2 terliur dengan cake org sebelah.. Hahahahaha...
Mari potong cake.....

Suap kakak duluuuu
Then suap Iman...
Pastu baru birthday boy....
Masa ni tgh main games... Ariq sendu... Qila tgh sibuk dgn goodies yang dia dapat....
Qila dengan Ariq masing2 pandai je bawak diri... Tak heran pun dengan Mummy... Daddy sibuk bakar ayam kat luar...
Masih main games.. Masa ni ya ampunnnn... Punyelah gamat dan bingit tak terkata dengan hilai tawa seafarers wives kan... Nak bercakap pun kena jerit2.. Hahahahahahah...
Kami semua... Bi yang tolong ambilkan gambar....
Ariq dah tukar baju sebab dah melekit... :)
Tiga org seafarers yang sedang bergosip sesama sendiri.. Ihiks...

Kami balik Melaka malam tu jugak dalam 10 lebih kot... Anak2 dah tido... Mummy teman Daddy drive sampaile rumah..... :) Happy yet penat jugakle sebab dari pagi kan....

Thanx Liza sebab sediakan kemudahan tip top... Ada umur panjang kite jumpe lagi.... 

Pada semua yg hadir tapi tak berkesempatan nak berbual lebih mesra.. Sorry ye... Sibuk makan dan uruskan anak2 yang asyikkkk berebut mainan tu.. Hehehehehe..

8 ulasan:

zoe berkata...

wah meriah,,, bagus la seafarers ade comunity sndiri.. which means so close between each other.. again, HBB Ariq yer...

norhidana berkata...

seronoknyer kak.... cute banget kek ariq tu... meriah meriah n meriah betul...serook kalu dpt gather2 ngn kwn2 alam maya ni kn

anasaliza berkata...

Best kan kumpul ramai2 gini skali skala, tp bila jmp rasa mcm dah lama kenal disbbkan fb or blog..

OneSimpleMother berkata...

meriahnya.. seronok korang ye bergelak ketawa.. :D

.ArianiAizat. berkata...

gamba sumeeeee canteks! =)

Aida berkata...

marsha, baguslah ada group mcm ni .. sbb korang bley bertukar citer dan pendapat .. dan paling utama, saling bantu menbantu .. sbb hanya group mcm ni je yg paham hati sendu kita kan .. hehehe

LIP (^_^) berkata...

Creative kek ariq tu.meriah sungguh!

liza berkata...

Sama2...n TQ to you too for coming..seronok kita semua aritu..next time kita buat lagi yer..:))..sorry tak sempat nak borak2 sangat..