Selasa, November 22, 2011

Nasib baik mak kau ni kurus nak oi.....

Mcm biasa, kalau Daddy ada kat darat... Mummy gi keje dijemput dihantar.... Manjalah kunun... Padehal kat office Mummy patah kaki takde kereta.. Susah nak merayau time lunch hour.. Nguehehehe..

So selalunye Daddy akan bawak anak2 sekali.... So dua2 anak dia akan call bagitau dah sampai, then setia menanti Mummy sampai ke kereta...

Bila Mummy sampai je kat kereta, semua menjerit mahukan perhatian........ Terutamanya Ariq lah of coz...

Satu hari tu, dia merengek2 mintak Mummy dukung dia.. Dia nak duduk depan.... Mana boleh dik, nanti kakak sensorang pulak kat belakang.... Dia tetap merengek.. Last2 Mummy mengalah.... Mummy naikkan hand rest kat tengah tu, then menyelit masuk..

Daddy tanye, "Muat ke??" 

Choyyyyyyy.. Ingat Mummy gemok ke? I slim okay... Selit celah mana pun muat... :P
Taraaaaaaaaaaaaaaa..... Ngam2 pungkok Mummy duduk kat tengah2 ni... Suka betul bebudak ni kaaaaaaaaaaannn... Sorang apit ketiak kiri, sorang apit ketiak kanan.... (Tapi kalau kereta Mummy confirmlah tak muat kan...) :P
Terus suruh Daddy amik gambar......... Ngeeeeeeeeeeee....
So masa tunggu Daddy gi beli susu kat kedai ubat Bt Berendam.. (Kedai favorite sbb murah) kami berposing sesama sendiri dalam kereta.. Hehehehehe...
Best gak duduk himpit2 mcm ni.... Terasa disayangi anak2... Tetibaaaaaaa...
Anak sulung...
Anak no 2.. (InsyaAllah).. Ihiksss... Ohye, Ariq dah almost 2 weeks free dari ninit siang dan malam.. Ninit tu puting ye puan2... Dulu Qila pun umur2 mcm ni dah putus ninit.. Takde petua, cuma ketegasan Daddy sahaja.. Dulu Qila pun, Daddy yang settlekan.. Ihiks... Tp kenkadang dia isap jari mcm ni.... Takpe, nanti Mummy letak garam kat jari dia.. Huhuhu..
Sayang Mummy.... Qila mmg susah sket nak cium pipi Mummy.... Selalunye dia hanya akan hulur pipi dia je.. Kena tonyoh mulut dia ke pipi kita baru dia nak cium betul2.... Dia ni cerewet sikit... Kalau Mummy belum mandi, lagi susah dia nak cium... Walaupun dia anak yang manja tapi dia cerewet sikit bab kebersihan ni... :P Dia sorang jelah yang wangi kaaaannn.. Org lain sumenye busyuk..
Ariq pulak kalau cium Mummy mesti mulut ke mulut... Manja kaaaann.. Siap jeling camera BB Mummy.... Hehehehehehehe...... Tapi muncung dia mmg panjang... Itik punye muncung pun tak macam ni panjang.. Hehehehe...

Okbai..

2 ulasan:

far_east berkata...

hehe menyempit ler akak kat belakang dgn qila dan ariq ekkk.........

norhidana berkata...

hehehehe.... suke diaorang ek