Selasa, November 22, 2011

Misi mencari layang2 Doraemon

Entah sejak bila entah, Qila tetiba obsess dengan doraemon... Dikala orang semua tgh demam angry birds, dia pulak mengidam yang bukan2... Haritu Pooh, then this time doraemon pulak... Aduhaaaii anak2.. Ada ajelah kan... 

Dia punye obsess sampaikan dia gelarkan diri dia tu as doraemon.. Sebelum ni dia gelarkan diri dia Angelina Ballerina... Ballet Princess lah kononye... Tapi kali ni, buruk pulak anak aku jadik doraemon.. Dahle bulat badan dan perut memang dah sama dah.. Muahahaha.. 

Dia memang pandai minta something.. Mulalah dia keluarkan ayat simpati like macam "Kesiaaaannn Qila takde layang2 doraemon kan Mummy??? Nanti esok Mummy belikan layang-layang doraemon ek Mummy???"

Tapi sekali kau dah berjanji, "Iyelah, nanti Mummy belikan..." Haaaaaaaaaaaaaaaa... Dia ingat oooo sampai bila2.. So tetiap hari bila balik kerja or nak pergi mana2 nanti dia akan tanye "Mummy nak pergi beli layang-layang doraemon ekkk??"

Adoooiii.... Pandai betul buat hati Mummy cair.. So masa ni sehari sebelum Mummy bertolak ke Bt Pahat tu, kami pun mencarilah layang2 idaman Qila tu..... Hopefully adalah.... Penat Daddy turun naik kereta tanya stalls yang ada kat Klebang tu, ada tak layang2 doraemon.... Huhuhuhu...
Tapi sebelum tu, dia dan adik dia sibuk main powder kat dalam bilik.. Tak kuasa nak tegah sebab diorg main powder free masa Qila admit hospital.. So biarkan aje.. :P Dah bertepek muka macam hantu tepung....
Adik pun samaaaaa... Diorg ni makinlah buat Mummy rasa aduhaaaaaaaaii susahnye kalau nak ngandung lagi.... Tak terbayang aku dengan perut memboyot nak layan karenah diog yang lasak dan hyper ni.. Ade je keje diorg buat kat rumah tu.. Kalau tak melompat, memanjat, mengemas, menyepah, bergaduh dan bergusti... Satu hari mesti ade je jatuh tersembam, kena gegetlah, kena cubitlah atau kena gusti antara satu sama lain... Kalau tak menangis memang tak sah! Setiap hari ade je lebam baru... Huhuhu... Bukan diorg je lebam, aku pun lebam sama uols.. Huwaaaa... Dari pagi diorg boleh melompat, bergusti, berlari dalam rumah non stop okay... Diam hanya masa tidur sahaja... Tak penat ke ek??? Aku tengok aku yang semput!

Oleh sebab itu, masing2 sekarang ni haruslah diikat dgn rapi ketika di dalam kereta untuk meminimakan pergerakan diorg.... Boleh Mummy rest dah skrg....
Kami paksa jugak diorg duduk di booster seats ni sorang satu... Legaaaaaaaa.... Tapi susah sangat kalau masing2 tertidur... Kesian tengkok masing2 dah macam ayam kena sembelih.. Hehehe.. Takpe, nanti Mummy dan Daddy cari neck rest tu ye sayang.... Qila siap boleh komplen bila tak dapat aircond.. Huhuhu...
Nak letak dalam carseat leceh sangat.. Booster seats ni pun ok dah... Takdelah sarat sangat kereta Daddy.. Nak tunggu MPV keluar, lama lah sangat kaaaaaaaaaaaann..
Masa ni lah Mummy perasan Ariq dah pandai buat peace dengan laju.. Kalau selama ni asyikkkk terkial2 nak lipat jari dia.. Diorg buat masa ni macam suka je duduk dalam tu... Tinggi kan boleh nampak luar dengan jelas...
Alhamdulillah... Layang2 doraemon ada dijual di Dataran Klebang tu... Hehehehe.. Suka sangat Qila.... Pegang tak lepas tu.... Seronok tengok dia happy sbb dapat apa yang dia nak... Petang tu kami bawak anak2 main layang2.... Next entry please... :)

1 ulasan:

norhidana berkata...

aduh2 si qila yg bolat nih... muke comot momot ngn bedak heheheh...