Khamis, November 17, 2011

Dimana tumpahnye kuah kalau tak ke nasi...

Mummy dulu masa kecik kan, jangan kata nak pegang kamera... Kedai gambar pun jejak sekali je nak oi... Tu pun masa nak ambil gambar masa nak buat IC.. Muehehehehehehe...

Masa sekolah menengah kot... Barulah merasa pegang camera.. Tu pun yang semi auto tu... Lepas snap, kena putar2 itu shutter kasi pusing2.... Nak masuk atau keluarkan filem, terpaksa suruh orang kedai buat sebab takut gambar tak jadi... Muehehehehe....

Dahtu, kalau nak beli filem2 jenama branded mcm kodak ke fujifilem ke, menggigil okay nak keluarkan duit dari poket... Nak ambil satu gambar fikir beratus kali sebab sayang filem... Muahahahah..

Sengal..... Tu satu hal, amik je gamabr, hantar 'cuci' belum tentu sebab mahal... Sekali process mahu kena RM15.. Setiap keping gambar lak dalam RM0.35 kot.. Selalu satu roll ade 35-40 keping... Haaa.. darable RM0.35 dengan 40 keping + RM15.00.. Hahahahahaha.....

Sekarang??? Nan hadoooo semuanya tu... Amik gambar main tabur je snap... Tak suka, delete jers.... :) Takpayah hantar print... Masuk dan simpan je dalam external hard disk sampai beribu2 shoots... Kalau rasa nak cantikkan gambar bagi effect sikit, bukak je fotoshop.. Muehehehe... 

Eh ape aku bebel melarut2 ni??? Heheheheh..

Saje je nak tunjuk gambar Qila in action... Anak kesayangan aku ni dah tunjuk minat dan skill mengambil gambar.. Guna D90 Daddy dia.. Tapi kenalah pakai tripod sebab berat kan.... 
Beria2 dia tengok dari viewfinder tu..... Terbongkok2 ambil gambar Daddy dia....
 Ambil gambar Busu Boy pulak....
Style dan skill pegang semua dah betul dah.... Hehehehe... Nanti dah besar sikit dan dah kuat nak pegang camera, kite gi outing sama2 ambil gambar ye sayang????
Rasa nak babap je punggong dia tu.....
Kuda-kuda kaki tu paling tak tahan.... Hehehehehe... Habis semua org punye gambar dia shoot. Masa ni kat kampung.. Raya qurban tuhari..
Ohye, malam tu kami bakar semua mercun ni... Hehehehehe... Yang paling besar tua adelah fireworks yang bertaburan di langit Muar
Haaaaaaaaaaa... Ni dia otai tengah tunggu nak amik gambar fireworks... Siap napkin selempang kat bahu nak lap hingus anak.. Ko ade??

Muahahahahahahaha... Saje tayang manfrotto dari Korea... Muehehehehe...

4 ulasan:

Lelord berkata...

kahkahkah gambau yg last tu tak tahan

Aida berkata...

geram dgn montot si qila lagi .. marsha, adakah anda mmg tuck in baju anak walaupun utk tido malam ?? ngeh ngeh ngeh ..

Marsha~ berkata...

lela.. harusssssssssssss... malam raya tuu.. akekeke

aida... hahahahahahaha.. ha ah ek aku baru perasan.. tergelak besar baca komen uols! masa ni Qila baru lepas mandi kot... ni mesti Daddy dia yg pakaikan baju.. tapi selalunye mmg tuck in baju kot sebab dah terbiasa.. Tapi kejap je pun tak sampai stgh jam mesti dah terkeluar.. tapi kalau Ariq mmg tuck in lah sebab boy.. baru nampak smart tp sama gak sampai lama kejap je nanti dah terkeluar balik.. heheheh.. bila baca komen ni baru terasa macam ha ah ek... mmg selama ni buat mcm tu sbb terbiasa kot.. maklume atuk diorg dua2 komando.. dah terbiasa tuck in baju.. muehehehehehe..

anasaliza berkata...

gaya dia amik gambo macam beeiya betulll..hihihi..geram tgk!!