Rabu, November 23, 2011

Birthday Ariq part I

Pepagiiii bangun Mummy Daddy nyanyikan Ariq birthday song... Wish dia.. Sebab 19 November tuhari dia genap 2 tahun.. Ni first time Daddy dapat celebrate birthday anak dia... Selama ni birthdays Qila dan Ariq, Daddy takpernah dapat celebrate berssama sbb Daddy ade kat atas kapal.. Kasihan kan??? Inilah harga yang perlu anak2 Mummy bayar untuk menjadi anak seafarer seperti Daddy ni.... Takpelah.. Yang penting mereka membesar dengan sihat dan bijak pandai.... :)

So, macam biasa.. Dah jadi kelaziman, mesti celebrate kat both family... Tapi last year masa Ariq genap setahun, kami just celebrate kat hospital sebab dia admit due bronchiolitis... Tahun ni, dia berpeluang celebrate dengan Daddy... Tapi takde party besar-besaran pun untuk dia... :( Tak sempat nak organize sebab macam takde siapa pun nak dijemput.. Mummy Daddy bukan ramai sgt kawan kat Melaka ni.. Opismate pun duduk jauh2.. Relatives pun sket dan jauh2.. Huhu.. Maklumle keluarga kecil.. So celebrate among family members jers..
Ohye.. Ni first part birthday Ariq... Celebrate kat rumah dengan family belah Mummy....... Dua2 sangat comot sebab kami tgh sibuk2 bersiap nak ke Senawang.. Ada BBQ party dengan Geng Kapal Mummy dan Daddy petang tu..
Bersungguh2 bebudak ni makan cake tu... Walaupun beli kat kedai cake biasa je, tapi sedap pulak rasa dia... Eh lupe plak nak tunjuk gambar cake..
Cake ni sangat sedap... Qila dan Ariq je makan suku cake ni.. Hahahahaha...
Berpeluh2 Qila makan cake.... Tu yang comot tu semua kerja Daddy... Masa ni meriah ade abg bobot, kak shameera, busu boy dan nenek semua tp masing2 lupe pulak nak diambil gambar.. Hehehehe...

Entah kenapalah anak2 Mummy ni makan berdiri... Hahahahahaha..
Kakak sangat sporting... Bukan main semangat dia nyanyi lagu birthday.. Siap sebut Happy Biiirrrttthhhday to Ariq Isyaaapppp... Bersungguh2 betul... Suara dia je penuh satu rumah... Tapi dia yang sibuk tiup lilin dan potong cake tu.. Hehehe.. Biasalah tu kan, dia mana boleh mengalah bab2 ni...
Selamat hari lahir sayang... Semoga membesar dengan sihat dan kuat.. Jadi anak soleh dan kebanggaan Mummy dan Daddy... Berjasa pada agama dan bangsa....
 Mummy, Daddy dan Kakak sayangggg sangat kat Ariq.....
Pic of the day... Kakak tetaaaaaaaaaaaaaap sambung makan dan makan dan makan dan makan dan makan... Si adik pulak sempat pose senyum kambing dia tu... Ihiks..

Part 2, 3 dan 4 akan bersambung esok.. :)

9 ulasan:

hanny berkata...

happy belated birthday ariq~! :) comel sgt ariq. dah besar nt mesti handsome. hehe.

zoe berkata...

Hey budak tomei,,,, Happy Belated Birthday Arig..... Bahagianya saya tengok satu family kumpul... semoga mereka jadi anak yang soleh dan solehah untuk kedua ibu bapaa mereka.. Amin..

Fazlinil Irma berkata...

happy belated birthday ariq.
may Allah shower His blessings on u.

ZuRaNaI berkata...

comot btul!!hiii..hepi belated ariq!!

HaninFarshid berkata...

happy belated birthday ariq hensem....

hope you have a wonderful birthday celebration....

semoga hidup ariq sentiasa ceria2 selalu.....sentiasa dimurahkan rezeki.....sentiasa sihat.....dan membesar menjadi anak yang bijak....soleh....taat kepada mommy+daddy....negara dan bangsa :)

mesti best...this time dapat celebrate ngan daddy ;)

shu berkata...

berssungguh-sungguh Qila makan kek..sedap sgt kek tu ye.. ariq sgt ensem wlwpun chomot!

norhidana berkata...

eppy blated bday ariq handsome boy...

hehehe suke ngn keletah qila yg duk mkn kek tu,muke comot tp ttp mkn... heheheh seronok je nmpaknyer

anasaliza berkata...

Suka tgk qila kalau dia makan..sedap jek kita tengok macam nk join makan skali..hihi

Aida berkata...

Happy Belated Birthday Ariq .. Moga Ariq jadi menantu aunty yg terbaikkk .. ehhh ...
ok, mcm biasa doa semoga menjadi anak yg soleh dan berjaya suatu hari nanti .. Insya'allah .. Amin ..