Jumaat, November 11, 2011

Ariq ohhhh Ariq!

Raya Qurban tuhari, aku dan Bi balik ke kampung aku kat Muar.. Macam biasa... Alkisahnye parents Bi pun sibuk dengan qurban kat surau, nenek atuk Bi pulak kat Subang... So tinggal nenek Bi belah Abah je yang ada kat Yong Peng... So kami balikle kampung aku dulu kat Muar kan.... 

Malam raya, kami belasah main semua mercun dan fireworks yang Bi borong kat China dulu... Hamik kooo.. 25 das fireworks membelah langit Muar malam tu... Bangga weyyyy.. Nguahahahaha.. 

Ena, Ena nampak tak malam tu??? Muaahahahahahahaha.. Gediks tol soalan...

So pagi raya tu pagi2 buta dah bangun sebab Ariq pukul 5.30 pagi dah terjaga okay.... Excited nak sambut raya buat kali pertama dengan Daddy kaaannn...

Tapi no gambar raya at all uols.... Semua kelam kabut sbb lepas balik sembahyang raya, masing2 makan laju2 terus gerak ke Yong Peng.. Bibik tak ikut sebab tolong mak masak kat Melaka..

Yong Peng adelah rumah nenek Bi sebelah Abah.. Adik beradik Abah ada dua orang je.. So Nenek Bi tinggal dgn family adik Abah le.. Adik abah nilah bapa kepada Yana Samsudin si artis tu..... Haaaa..... Aku tak pernah cite kan sebelum ni..... Sebab tak penting pun.. Muahahaha..

Tapi this time nak gossip lah kat uols... Weols beraya kat rumah baru diaaaa... Kat Yong Peng tuuuuu... Cantikkkk... Besaaaaaaarrr tapi serba putih dan hijau pulak! Chooyy... Dia dah ambil konsep color kegemaran mak uols... Sedih! Nguehehehe.. Sofa dia semua serba putih, set meja makan serba putih.. Memang class.. Carpet hijau pucuk pisang.. Superb! Tetaaappiiii... Apabila Ariq makan kek sambil berjalan satu rumah adelah sangat tak cool bebeh.... Nguahahahaha... 

Lagipun Yana ade banyak anak2 buah kecil lagi yang selalu datang sana.. So memang susahle nak maintain.. Aku tak boleh reveal gambar rumah dia kat sini.. No nice mar... Tunggule rumah dia masuk majalah URTV kers.. GLAM kersss kan... :P Tapi Yana Samsudin tuuu takde kat rumah.. Dia tak balik pon... :P
Ingat tak baju melayu Ariq yang tak siap tu?? Inilah rupanye... Baru siap bulan lepas... Tapi rasanye baju yang aku beli last minit tu lebih smart dan cantik color dia... Ariq mmg tanak pakai songkok.. Dia pakai pun kejaaaaaaaaaap je masa Daddy dia kata, pakaile songkok so boleh sama macam Daddy.. Terus dia pakai.. Pun kejap je masa aku amik gambar ni lepas tu terus dia campak... Huhuhu.. Masa ni otw ke Yong Peng.. Kakak duduk depan teman Daddy... Pagi lagi ni so masing2 masih lengkap memakai baju raya...

Sampai je kat Yong Peng, nenek merayu2 suruh kami tidur sana.. Mana boleh nenek.... Aku kalau boleh nak balik Muar balik.. Tak selesa lah tidur rumah artis.. Nguahahah.. POYO.. Lagipun weols mmg tak bawak baju.. Nak dijadikan cerita, mak Yana minta kami pass kan daging Qurban untuk Yana sebab Bi kata kitorg MAYBE nak gi beraya ke Subang.. Hamik ko..... Tetiba jadi pengedar daging Qurban kaaaannnn..... Sudahnye MAYBE dah jadi MUST lah kan sebab dia dah kirim daging untuk Yana... :P

So petang tu jugak rushing balik Muar amik bag2 baju, then balik Melaka rumah parents Bi... Bergambar raya beramai2 then cargas bersiap then terusssssssss shoot ke Subang... Penat yarabbi! Tu next entry ye.. :)

On the way balik Muar dari Yong Peng tu kan, Ariq duduk depan pulak sebab tak sanggup nak jaga dia sensorg kat belakang... Lasak bukan main.. So bila duduk kat booster depan, dia kan kena ikat.. Daddy baringkan seat dia so dia komplen silaaaauuu silaaauuu.. Haruslah kan, mengadap langit pada pukul 4 petang mahu tak buntang bijik mata kaaauuu..
Tangan dia laju capai songkok Daddy.. Memula aku ingat dia buat main2 pakai kat kepala... Sekali tengok dia diaaaaaammm je... Tak gerak2....

Rupa-rupanya....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Cuba teka ape dia buat????????
Mummy panggil pun dia buat dekkkk je...
Dia tertido uolsssssssssssss... Alololololooooooooooooooooo.... Syiannnnyeeeeeeeeeeeee... Bila diangkat songkok tu, ada sisa air mata... Memang betul lah silau sangat tu sampai keluar air mata dia... Syiannnyeeeeeeee anak Mummy ni.... Mummy Daddy bohlayan je dia bila dia silau tu.... Ingatkan dia bagi alasan nak keluar dari booster seat tu.. Hehehe..
Ninit merah tu tak tahan......... Buat penahan songkok dari melorot.. Ngueheheh..

Aduhaaaiii anak... Ade je peel dia yang membuat hati mak dia ni cairrrrrrrrrr... Ariq tidur lama gila... Sampai Muar, dia still tido... Kami balik Melaka, sampai Melaka baru dia bangun.... Lena betul tu kan.... Huhuhu..

:p

5 ulasan:

mummy_adam berkata...

hahaaa.. comel jea, penahan songkok tu ;) sama mcm adam lah nie, xsuka pakai songkok..

Ainul Hayat berkata...

Baru nak tgk umah yana..hehehe...
nape tak amek gambo Ariq depan2 kak marsha? Dari blkg pun dah nmpk smart.

Aida berkata...

nasib tak lemas anak menantu i tau .. ;p

Tanpa Nama berkata...

Pembetulan...Wak Din adalah abg abah lerr...

Marsha~ berkata...

ohyeke... lupe ar...