Selasa, November 08, 2011

Akhirnyaaaaaaaaaaaa... Mummy terpaksa nak oi..

Tengok jelah muka dia.... Cuak, takut risau semua ada.... Pipit dia for sure termasuk masa ni uols!! Hyper kemain lagi.. Tapi penakut yarabbi!!!!

Tapi haritu memang terpaksa gak buat benda ni... Atuk dah azan kat telinga Mummy Daddy suruh potongkan rambut Ariq! Disebabkan kami ni anak yang mahu mencium bau syurga, terpaksalah uols... Huhuhuhuhu.... Walaupun hati Mummy meronta2 tanak potong rambut Ariq... :P
Kakak pun dah bising rambut dia jahat sebab asyikkk tutup muka dia.. So dia volunteer dulu nak potong rambut dulu... Good girl! Diam je dia.. Muka sangat serius dan konfiden.. Ihiks... Ohye mata lebam tu baru kena malam sebelumnya... Ariq terjun dari atas sofa, berlanggar dengan Qila yang baru nak naik duduk kat sofa.... Ariq takde apa2 tapi Qila meraung menangis.. Tapi memang patut pun.. Lebam dan bengkak bawah mata dia... Kesian anak Mummy... :( Memang teruklah Ariq kena malam tu... Kena babap dengan Mummy... Huhuhu..
Tapi this time pendek sangat pulak rambut Qila... Takpelah, nanti panjanglah balik....

Masa turn Ariq... Dia dah terjerit2 meraung cakap "Noooo... Nooo..." Sampaikan budak potong rambut tu dah cuak dah.. Dia kata "Ayooo ini susah wooo mahu potong"

Mummy dah puas pujuk tapi dia melentik2 badan dia... Habis tu Daddy terpaksalah menggunakan kepakaran dia kan... Menjenggilkan bijik mata sambil memanggil nama "Ariq Isyraf" dengan nada paling garang sekali.. Barule dia terkulat2 tak bergerak tapi tetap menangis..

Memula Mummy pangku Ariq sambil [ujuk2 dia... Tapi half way Qila cakap dia nak shi shi le pulak... Terpaksa biarkan Ariq duduk sendiri dan Mummy gi bawak kakak shi shi.. Kakak tu nak gi shi shi dengan Mummy je, dgn Daddy dia tanak... Yelah takkan dia nak masuk toilet boys kan....

Masa Mummy balik dari toilet tengok Ariq macam budak kena dera kat kem askar... Hehehehehehehe...
Masih belum berhenti nangis... This time nangis betul, siap ade air mata tapi sikiiiiitttt jelah.. Ihiks...
Takut kena marah dengan Daddy, so dia boleh duduk diam tapi kepala terlentuk2 takut dengan gunting dan mesin rambut tu.... Hahaha..
Daddy terpaksa cekak bahu Ariq macam ni... Kecoh betul.. Lama jugak nak settlekan.. Sampaikan Bi decided, kasi pendek habis sebab dah alang2 bersusah payah mcm ni... Huwaaaaaaaaaaaaa......
Siaaaaaaaaaaaaannn anak Mummy...

Nak tengok muka terbaru Ariq??? Tunggguuuuuuuuuu.....

Nguehehehehehehe...

6 ulasan:

norhidana berkata...

alahai sian nyer qila..lebam matanyer... huhuhu

tak tahan tul tgk si ariq yg duk melasak tuh...tp tkt nk potong rmbut ek... heheheh tp dh pas ptong nih musti lg ensem la

Shiela Latif berkata...

Kesian nya ariq takper baru nampak cam abang2 tu :D

Aida berkata...

Ariq sayang Qila sampai lebam bijik mata .. aduhaiiii ...
tengok kisah ariq potong rambut ni, teringat time adin dulu .. rasanya anak lelaki mmg takut lah potong rambut .. kalau mak dia potong baik je kan ..

Fazlinil Irma berkata...

lepas ni kena bawak psp atau ipad nak bg dia leka.

tak sabar nak tgok gambar ariq yg terbaru.

Lia berkata...

heheee... mesti comey new hair ariq ye..

Ainul Hayat berkata...

hehehehe....sedey nau nak potong rambut