Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2011

LCCT-Kota Kinabalu

Imej
Aku ingat flight aku pukul 8.50am, choooyyyy... Rupanya itu adelah boarding time bebeh... Boarding time! Bayangkan betapa awal aku bangun tadi... Terkulat2 peluk ciom anak dan suami, saying good bye in a saddest way... Hahahaha poyo.... Singgah di RNR Pedas Linggi untuk yak sebab sakit perut...... Memecut keta dengan laju di Lebuhraya Utara Selatan menuju ke LCCT yang nan hado ni...... Laju2 ke Air Asia kiosk utk print boarding pass.... Sekali, choooy... Agency dah bayar RM20 untuk CTRF yang aku susah2 gi buat web check in wat gapo?!

Mana aku taaaaaauuuuuu....... Nampak sangat aku tak ambil berat langsung pasal ni semua.. Passport pun lupe nak bawak... Packing pun baru start jam 1 pagi tadi... Huhuhuhu...

Ohye, aku tak drive ke LCCT... Bi yang hantar..... Nguehehehehe....

Berat hatiku meninggalkan anak2 dan suami ni semenanjung........ Atas tuntutan kerja... Haih, aritu ke Bt Pahat... Kali ni up sikitlah ke Kota Kinabalu...

Harap2 next year ke Brussel! Hahahaha.. Dalam mimpi kau!

O…

Cantiknyaaaaaaa.....

Imej
Semalam... 26 November 2011, hari terakhir bagi tahun hijrah 1432 kan... Kalau uols perasan, semalam tengahari hingga ke petang, langit dan awan sangat cantik... Semalam sesekali turun hujan tapi lepas tu cerah balik... Maybe sempena nak masuk tahun baru kot... Awan dan langitpun mengerti dan turut sama meraikannya...

Tapi kan uols, memang cuaca semalam sangat indah! Tak pernah aku rasa aku dapat lihat awan yang indah macam ni, kecuali masa naik flight lah kan.. Aku kagum sangat... Beberapa kali aku cakap dengan Bi... Cantiknya awan, cantiknya awan... So aku ambil banyak gambar semalam tapj just guna BB dan Samsung Bi je lah.. Dan sambil kereta bergerak tu... So hasilnya taklah secantik mana... Tapi tetaplah boleh jadikan bukti, betapa cantiknyaaaa awan semalam... Cantiknya alam ciptaan Tuhan... Terus rasa sayu dan insaf... Rasa macam Tuhan sedang tersenyum memandang aku.. Huhu..


Ni masa on the way ke Nyalas, Jasin.... Gi wedding adik ofismate aku... Cantik kan? Komposisi cun.. Ade der…

PotLuck BBQ bersama Geng Kapal & Ariq's Birthday Celebration!

Imej
Entries blog ni mmg penuh dgn gambar2.... So janganlah buat2 terperanjat ye... Huhuhu..
Alhamdulillah, setelah sekian lama join grup Partners Geng kapal (PGK) kat facebook tu, akhirnya Mummy dan Daddy berpeluang pergi ke mini gathering a.k.a BBQ Potluck party kat rumah Liza di Senawang pada 19 November 2011 yang lalu... Liza mmg orang kuat PGK.. Kebetulan hubby dia, Fitri kawan baik Bi jugak so ngamlah tu kan... Senang hati nak bawak Bi.. :) Dan kebetulan jugak hari tu birthday Ariq... SO dah alang2 tu, kami plan nak celebrate sekali birthday Ariq kat sana.... Bukan Ariq sorang je yg celebrate birthday.. Seorang lagi anak PGK, Iman anak kepada Shida pun celebrate birthday jugak... So double meriahle... Sangat2 meriah mcm pesta kahwin uols! Ni baru 1/4 PGK geng yang hadir.... Penuh sesak rumah Liza masa ni.. Petang tu hujan, so semua berkumpul dalam rumah... Tapi Bi sibuk dgn Fitri kat luar bakar ayam, daging semua utk BBQ.. :) Cer carik mana aku?? Ihikssss...
Ini je cake yang mampu kami …

Birthday Ariq part I

Imej
Pepagiiii bangun Mummy Daddy nyanyikan Ariq birthday song... Wish dia.. Sebab 19 November tuhari dia genap 2 tahun.. Ni first time Daddy dapat celebrate birthday anak dia... Selama ni birthdays Qila dan Ariq, Daddy takpernah dapat celebrate berssama sbb Daddy ade kat atas kapal.. Kasihan kan??? Inilah harga yang perlu anak2 Mummy bayar untuk menjadi anak seafarer seperti Daddy ni.... Takpelah.. Yang penting mereka membesar dengan sihat dan bijak pandai.... :)
So, macam biasa.. Dah jadi kelaziman, mesti celebrate kat both family... Tapi last year masa Ariq genap setahun, kami just celebrate kat hospital sebab dia admit due bronchiolitis... Tahun ni, dia berpeluang celebrate dengan Daddy... Tapi takde party besar-besaran pun untuk dia... :( Tak sempat nak organize sebab macam takde siapa pun nak dijemput.. Mummy Daddy bukan ramai sgt kawan kat Melaka ni.. Opismate pun duduk jauh2.. Relatives pun sket dan jauh2.. Huhu.. Maklumle keluarga kecil.. So celebrate among family members jers.. Ohy…

Nasib baik mak kau ni kurus nak oi.....

Imej
Mcm biasa, kalau Daddy ada kat darat... Mummy gi keje dijemput dihantar.... Manjalah kunun... Padehal kat office Mummy patah kaki takde kereta.. Susah nak merayau time lunch hour.. Nguehehehe..
So selalunye Daddy akan bawak anak2 sekali.... So dua2 anak dia akan call bagitau dah sampai, then setia menanti Mummy sampai ke kereta...
Bila Mummy sampai je kat kereta, semua menjerit mahukan perhatian........ Terutamanya Ariq lah of coz...
Satu hari tu, dia merengek2 mintak Mummy dukung dia.. Dia nak duduk depan.... Mana boleh dik, nanti kakak sensorang pulak kat belakang.... Dia tetap merengek.. Last2 Mummy mengalah.... Mummy naikkan hand rest kat tengah tu, then menyelit masuk..
Daddy tanye, "Muat ke??" 
Choyyyyyyy.. Ingat Mummy gemok ke? I slim okay... Selit celah mana pun muat... :P Taraaaaaaaaaaaaaaa..... Ngam2 pungkok Mummy duduk kat tengah2 ni... Suka betul bebudak ni kaaaaaaaaaaannn... Sorang apit ketiak kiri, sorang apit ketiak kanan.... (Tapi kalau kereta Mummy confirmlah tak …

Misi mencari layang2 Doraemon

Imej
Entah sejak bila entah, Qila tetiba obsess dengan doraemon... Dikala orang semua tgh demam angry birds, dia pulak mengidam yang bukan2... Haritu Pooh, then this time doraemon pulak... Aduhaaaii anak2.. Ada ajelah kan... 
Dia punye obsess sampaikan dia gelarkan diri dia tu as doraemon.. Sebelum ni dia gelarkan diri dia Angelina Ballerina... Ballet Princess lah kononye... Tapi kali ni, buruk pulak anak aku jadik doraemon.. Dahle bulat badan dan perut memang dah sama dah.. Muahahaha.. 
Dia memang pandai minta something.. Mulalah dia keluarkan ayat simpati like macam "Kesiaaaannn Qila takde layang2 doraemon kan Mummy??? Nanti esok Mummy belikan layang-layang doraemon ek Mummy???"
Tapi sekali kau dah berjanji, "Iyelah, nanti Mummy belikan..." Haaaaaaaaaaaaaaaa... Dia ingat oooo sampai bila2.. So tetiap hari bila balik kerja or nak pergi mana2 nanti dia akan tanye "Mummy nak pergi beli layang-layang doraemon ekkk??"
Adoooiii.... Pandai betul buat hati Mummy cair.. …