Selasa, Oktober 04, 2011

Lama tak bwk bebudak ni keluar shopping..

Actually masa ni of course Daddy belum balik... Ni last weekend... Boring duk rumah, Mummy bawak diorg keluar cuci mata dan ngabiskan duit di purse... Huhuhuhu.....
Ariq tetiba sangat behaved... Duduk teman Mummy kat depan, sambil pakai seat belt... Ajaib ni........ Harus amik gambar.. Hehehehehe...
Bukan main happy nyanyi2 sampai terjuir mulut tu..... Kalau nak tahu, macam ni lah gaya dia kalau nak ciom Mummy... Dia nak kite ciom mulut dia gak, takmoh pipi... Ngeri uolsss kalau tengok... Wakakakaka... Jgn sampai besar sibuk nak kiss mulut orang dahle ye....
Nampak dah besar dah anak Mummy ni.... Yelah, next month dah masuk 2 tahun....
Bibik ni meang sengal sikit kadang2 tau..... Bab menguruskan pakaian anak2 aku dia mmg failed.. Actually mmg semua baju aku yang pilih tapi tang socks tu aku terlepas pandang sebab dah rushing kejar masa.. Tetiba masa dalam kereta aku tengok socks Ariq maaaaaaaaaaakkkk!!! Macam kap lam ye nge! Dahle baju color biru kuning.. Dia boleh pakaikan Ariq dgn socks color biru merah! Buta seni betul lah... Lagipun ini socks masa Ariq baby... Padehal melambak2 aku beli socks baru masa raya tuhari... Tetaaaaaaaaaappp dia pakaikan socks buruk yang buat pakai malam ni... Choy sangat!

Tekaanaaaannnnnnn!!!!
Hahaha.... Dia memang takbleh duduk diam dalam kereta... Hasilnya mesti mengantuk!!! Tercopong mulut tengah layan mata... Padehal baru je bangun dr tidur petang ni...
Kakak yang happy sebab nak gi Jusco jenjalan...... Actually dia tanak pakai skirt ni... Dia lebih suka pakai jenas atau seluar yang panjang.... Dia mmg dah tak suka pakai shorts skirts.. Tatau kenapa.... Tapi dress boleh pulak yang singkat... Tapi dah alang2 beli, kupaksa dia pakai gak... Aku cakap, semua jeans basuh! Huhuhuhu...
Sampai2 je harussss rasuah mainan dulu....... Muka masing2 bangga kemain lagi.. Ariq ada satu lagi perangai.. Rides yang jenis masuk duit/token ni, dia main yang car besar2 mcm ni je.... Kalau yang rides jenis kereta itik ke.... Kuda pusing2 ke... Merry goes around ke.... Kereta bomba bebudak ke memang dia tanak naik.... Tak macho kot... Kau paksa lah mcm mana pun memang dia tanak naik.... Tapi kalau cars besar mcm ni.... Dia memang suka...

Demanding betul....... Kakak dia tak kisah.. Semua pun dia belasah.. Ihiks..
Nasib baik Mummy ada byk syiling 50sen!
Kalau beli satu letak kat rumah ni mesti best kan... Jiran boleh datang kalau nak main, just letak je dua keping 50sen... Boleh buat bisnes... Hehehehehe...
Beria-ia anak bujang aku naik kereta ni....... Hehehehe...

Pas settle shopping, jumpa opismate kat SR... Baru nak bincang pasal bisnes.. Tapi bila anak2 aku dah jumpa anak dia.... Hahaha.. What do you expect??? Mana sempat nak bincang ape pun sebab bebudak ni asyik berlarian sana sini.... Yang menolak stroller masing2 lain... Yang berlari satu floor tu lain... Bibik dahle puasa.... Bengaaanggg je dia kot nak jaga anak2 aku.......

Last-last, satu hape pun tak jadi bincang.....

Masuk je kereta, masing-masing :-
Terus pengsan!!!! Hamikkkk....

Si Qila siap bukak baju dan skirt...... Ariq terpaksa mengalah tidur mengerekot sebab kakak diva nak baring macam tu.... 

Tulah... Siapa suruh melasak tak hingat dunia???? Huhuhuhu...

1 ulasan:

mariaariffbaby.com berkata...

amboi ariq..muncung mulut mmg semuncung2 nya :D