Khamis, Oktober 27, 2011

Kisah Qila, spender dan designer's shoes Mummy...

Tadi petang punye kisah.... Lepas amik Qila dari school, kitaorg jenjalan gi Jusco... Ade oraaangggggg tu nak cari leather casing untuk handphone baru dia.... :p Nyampaaah I...

Masa kat Jusco Qila dan Ariq macam biasa lari sana lari sini... Adoooiii penat Mummy kejar.... Tapi kan, Mummy tengok Qila asyikkkkkk pegang spender dia... Bila tanye, Qila nak shi shi ke? Dia kata tak....

Last2 masa dah nak gerak untuk ke play area, Qila angkat baju sekolah dia then jerit "Daddddyyyy.... Spender kite dah jatuh....."

Muahahahahaha... Tergelak besar aku... Tapi Daddy marah woooo Mummy gelakkan anak dia... Dah tu, pagi tadi siapa yang pakaikan Qila spender tu???? Dah tau longgar kaaannn.... Mummy pulak kena bebel.... Terus Daddy ajak Qila beli spender baru... Yelah kang tak pasal2 spender Qila jatuh pulak masa tengah main kat play zone... :p

Malas nak gi jauh2 dari play zone tu so gi beli kat SoxWorld jers...


Nasib baik ade spender Mickey... Qila ni nak pakai spender Mickey je... Yang lain mmg dia tanak kecuali buat duduk rumah.. Divaaaaa... Hahaha.. Yang belah kanan tu lah spender Qila yang tercabut... Dah kembang kan?.. Mama kata buang jelah spender yang dah kembang tu... Buat menyusahkan cucu dia je kan... Maklumle, basuh mesin... Pakai 2 3 bulan dah kembang... Spender cap Mydin le katakan....

This time beli type ni sebab punggong Qila lebar, selalu dia kompel spender terselit celah bedah dia... Huhu.. Beli yang type ni so dia selesa sikit... Tak senang terselit.. Tapi susah cari type ni yang ade gambar Mickey.. Tak sangka kat SoxWorld ada jual.. Tapiii... Chooyyyy.... Balik rumah baru perasan kecik sangat plak untuk dia... Next time kena beli saiz 7-8 tahun lah.. Ni saiz 6 tahun... Siaaannn Qila... Berbekas pinggang dia pakai spender ketat.. Huhuhu...

Ohye, nak tunjuk spender PERTAMA Ariq.. Akekekeke.... Kakak dapat, adik pun mesti dapat habuan yg sama....


Boxer Mickey bebeh... Bangga Ariq... Dalam kereta dok pegang je boxer dia tu.. Dia pun dah pandai shi shi kat toilet.. Pasni dah takyah pakai pampers lagi ek sayang.... Comel sgt boxer ni... Nanti nak belikan Daddy satu lah... Hehehehehe....

Ohye, untuk membakar hati Kak Ida buat ke sekian kalinye... Nak show off lagi ape Daddy beli untuk Mummy.... Handbags dah melambak2 kan.... Harus ada sepasang designers shoes untuk Mummy.... Color haruslah HIJAU gak ye.....

Nak tengok????????

Jangan makan hati ye uols... I bukan nak menunjuk2 laki I kaya ke ape kan.... Cuma I nak share dengan uols jers...... Betapa I obses dengan color hijau...
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Harap Kak Ida, jangan dengki2 tau..... Tak baik untuk kesihatan uols.... Huhuhuhuhuhuhu....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Barang mahal kena lah scroll lebih sket uols.... Jangan marah aaaarrr....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Dibuat khasssss dari Japan uols!

RM5.00 sahaja...

Ko ado?

Muahahahahahahahahahahahahahaha....


- Posted using BlogPress from my iPad2

11 ulasan:

ifa berkata...

Sangat letih sbb scroll.....kannnn.. hahahahhahahah........baik Qila ngn Ariq dpt spender.....:P

Lelord berkata...

kahkahkah bab spender longgau tu najlaa pun ada cuma lom smpi tahap terlucut lg la

cantik nok kaler ijo tu

Ena Mazly berkata...

i like your designer shoes... polkadot lagikkk.... muahahahha

zieta hafiz berkata...

hehehhehehe...gelak akak baca cite marsha kali ni..lawak betul le qila ni.nasib baik x tercicir spender qila tgh jln.

Aida berkata...

cantik spender qila dgn ariq .. jeles mak !! hahaha .. lawa sliper .. nak carik gak lah .. :p

norhidana berkata...

heheheh gelak besar baca cite nih...qila2... hehehe nsb lah tgh kt supink complex...

alahai ko kak, mmg bt suspende btl lah
mmg kelas kasut ijau akak tu...

Mrs. Mazlan berkata...

haha.gilos kelako qila neh.

btw, designer shoes tu is terbaekk.. i likeee!! haha~

oneyani berkata...

Lawakla la qila ni..mesti comel je duk pegang2 spender tu..yani teringat kat sorang budak cina ni kat epot..die duk teegang2 jeans die sbb longgar last2 jeans die terlucut gak..kelakar giler tp sbb die kecik lagi nampak cute ah..kalau kite ni y terlucut xtao la nkmckp ape kan

Comel giler boxer ariq..dah mcm org dewasa punye..nasib ade gambar mickey..ahaha

Paling best selipar made in jepun tu..mmg penatla tgn kak ida rakus nk scroll ke bwh kan?muahaha

~~Sue eLLa~~ berkata...

hahahh...kelakar laa akak niy.....qila spender nak jatuh..akak duk gelak2.....kelakar laa qila tu..."daddy..spender kita nak jatuh"..hahaha....aduiy..aduiy..hehehe......pagi2 ada bnda la terhibur jugak..hahaha

tiefazatie berkata...

adui la..qila2...haha...

tapi bab selipar dr jepun tue xthn ok sis..hee

mariaariffbaby.com berkata...

vogue giler la ko nya designer shoes :p

tapi i like!! kasut raya aku macam ni la..senang babe..p raya kat kampung..tak yah nak berfesyen sgt..